Evinizin atmosferini daha samimi kılmak ve havasını bir nebze olsun değiştirmek için belki de büyük dekorasyon değişikliklerine gerek yoktur. Bitkiler bu konuda size yardım etmeye hazır! Yaşam alanlarınızda bitkilere yer vermek istiyorsanız, ama bu konuda yeterli deneyiminiz olmadığı için bitki almayı hep erteliyorsanız evde bakımı kolay bitkileri tercih etmeye ne dersiniz? İşte, bitki yetiştirmek isteyenlerin kolaylıkla bakabileceği ev bitkisi önerileri:
Sukulent
Küçük ve genellikle yeşil olan etli yapraklarıyla dikkat çeken sukulentler, ilk kez bitki bakacaksanız hiç düşünmeden tercih edebileceğiniz bitkilerden biri. Aydınlık ortamda yaşamayı seven sukulentleri haftada bir sulayabilirsiniz. Fakat eğer sukulentleri banyo gibi nem seviyesi yüksek bir alana koyacaksanız sulama aralığını azaltabilirsiniz; çünkü bu bitkiler havadaki nem sayesinde de su ihtiyaçlarını karşılayabilir. Önemli olan bitkinin toprağının nemli olmasını sağlamak.
Sukulentleri severseniz ve evinizde daha fazla sukulente yer vermek isterseniz de bu bitkileri çoğaltmak oldukça kolay. “Küçük Bitkileri Sevenlere: Sukulent Nasıl Çoğaltılır?” yazımız bu konuda size yardımcı olabilir. Ayrıca sukulentlerden teraryum yapmak da oldukça popüler. Siz de evde uygun fiyatlı teraryum yapmak isterseniz videomuzu izleyebilirsiniz.
Paşa Kılıcı
Evlerde en çok yer verilen salon bitkilerinden biri olan paşa kılıcının bakımı da oldukça kolay. Paşa kılıcını gölge olmayan, ama güneş ışığını da direkt almayan aydınlık bir yere koyabilirsiniz. Bitkinin yapraklarının solmaması ya da köklerinin çürümemesi için de fazla sulamamaya dikkat etmelisiniz. Fazla sulama yapmayı önlemek için bir çubuğu toprağa batırabilir ve çubuğun yarısından fazlası kuruysa sulama yapabilirsiniz. Bitkiyi ilk aldığınızda bu tekniği uygulayarak paşa kılıcının yaz aylarında ve kış aylarında ne kadar aralıklarla sulanması gerektiğini keşfedebilirsiniz.
Kurdele Çiçeği
Uzun, ince ve aşağıya doğru eğilmiş yapraklara sahip kurdele çiçeği de evde en kolay yetişen bitkilerden. Direkt güneş ışığını almayacak aydınlık bir yere yerleştirilmesi gereken kurdele çiçeğini, toprağı kuruduğunda haftada yaklaşık 2 kez sulamak yeterli olacaktır.
Aloe Vera
Bakımının kolay olması ve aynı zamanda ihtiyaç anında kullanılabilmesi aloe verayı özel yapan noktalardan. Güneş ışığı alan ve sert rüzgârdan koruyabileceğiniz bir alana yerleştirebileceğiniz bu bitkiyi yaz aylarında haftada 2, kış aylarında ise haftada 1 kez sulayabilirsiniz. Bu arada sulama sırasında yapraklara su gelmemesine dikkat etmeniz gerektiğini de not düşelim. Aksi takdirde yapraklar zarar görerek kopabilir. Ayrıca “Bakımı Kolay, Yararı Çok: Aloe Veranın Faydaları” yazımıza göz atarak bu bitkinin yararlarını da öğrenebileceğinizi belirtelim.
Para Ağacı
Para ağacı, bakılması kolay bitkiler arasında yer aldığı gibi örgü şeklindeki gövdesi ve büyük yapraklarıyla dikkat çekiyor. Direkt açıyla olmayacak şekilde güneş ışığı alan bir noktaya koyulması gereken para ağacı bitkisini soğuktan ve rüzgârdan korumak gerek. Yazın haftada 2, kışın ise haftada 1 kez sulanmanın yeterli olacağı bu bitkiyi sularken en dikkat edilmesi gereken şey ise suyun toprağın her noktasına ulaşmasını sağlamak olmalı.
Benjamin
Büyük salon bitkileri arasında yer alan benjamin pek çok evde tercih ediliyor. Fakat bu bitkinin sıraladığımız diğer bitkilere kıyasla bakımının biraz daha zor olduğunu söyleyebiliriz. Diğer bitkilerde olduğu gibi yaz aylarında haftada 2, kış aylarında haftada 1 kez sulamanızın yeterli olacağı benjamini güneş ışığı alan bir yere koymalısınız. Ayrıca bu bitkinin soğuğu hiç sevmediğini de belirtelim. Bu sebeple oda sıcaklığının korunabileceği bir alanda bakmak doğru olabilir.
Yaşam alanlarında bitkilere yer vermek güzel fikir, ama onları sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmek için bitki bakımının püf noktalarını da bilmek şart! Dilerseniz “Bitkiler Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Cevapları” yazımıza göz atarak bitki bakımının inceliklerini keşfedebilirsiniz. Ayrıca bitki ve bitki bakımı malzemeleri için Koçtaş’ı tercih edebileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim!