Kamp Sandalyesi ve Kamp Hamağı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli?

Kamp Sandalyesi Seçimi

Kampın keyfini doyasıya çıkardıktan sonra açık havada dinlenmenin hayalini kuruyorsunuz. O zaman sizi kamp sandalyesi ya da kamp hamağına alalım. Ne de olsa dış mekanda rahatlıkla oturma veya uzanmanın en pratik yolunu bu iki eşya sunuyor. Ancak gerçek anlamda dinlenebilmek için kamp hamağı ya da sandalyesinin bazı özelliklere sahip olması gerekiyor. 

Örneğin ormandaysanız ve kamp sandalyeniz çok alçaksa bacaklarınız otların kaşındırmasından kurtulamayabilir. Öte yandan uzun süre sandalyenizle yürüyüp dinleneceğiniz yere karar verecekseniz sırtınızda ağır bir sandalye taşımak istemeyebilirsiniz. Tüm bunlar elbette hamak için de geçerli. Neden sizi yağmur ya da güneşten koruyan bir model yerine file hamakta yatasınız?

Buraya kadar hemfikir olduğumuzu tahmin ediyoruz. Öyleyse en iyi kamp sandalyesi ve hamağının hangi özelliklere sahip olduğunu öğrenme zamanı geldi. Hazırsanız konforlu bir seçim için bazı ipuçlarına bakalım.

Kamp Sandalyesi Nasıl Olmalı?

En kaliteli kamp sandalyesi olarak tek bir modeli belirtmek yanıltıcı olabilir. Çünkü kamp sandalyesini kullanacağınız yer, kilonuz, ayıracağınız bütçe ve sandalyeyi kullanma sıklığına göre farklı seçimler yapabilirsiniz. Size en uygun kamp sandalyesi modelini keşfetmek için göz önünde bulundurabileceğiniz özellikleri paylaşalım:

Kullanacağınız Yeri Düşünün

En Uygun Kamp Sandalyesi

Her ne kadar ismi kamp sandalyesi olsa da güneşli bir plajdan balık tutmak için gittiğiniz göl kenarına kadar bu sandalye çeşidini birçok yerde kullanabilirsiniz. Kamp sandalyesini sıklıkla nerede kullandığınızı düşünerek isabetli bir seçim yapabilirsiniz. 

Sandalyeyi sadece sahilde çimler üzerinde mi kullanacaksınız; yoksa taşlık, kumluk gibi farklı zeminlerde de kullanacaksınız? Kamp sandalyesi kullanım alışkanlığınızı gözden geçirdikten sonra şu kriterlere uygun bir tercihte bulunabilirsiniz:

  • Kepçe Kamp Sandalyesi: Konsere gitme gibi günübirlik geziler için sırtta taşınabilen hafif bir model kullanabilirsiniz. Bunun için kepçe kamp sandalyesi modelini tercih edebilirsiniz. Kısa süreli etkinlikler için de en hafif kamp sandalyesi türlerinden olan tabureyi kullanabilirsiniz.
  • Gölgelikli Kamp Sandalyesi: Plajda kullanacaksanız gölgelikli bir model olan kanopili kamp sandalyesi size göre.
  • Katlanır Kamp Sandalyesi: Balık tutarken oturmak için klasik kamp sandalyesi çeşidini tercih edebilirsiniz. 
  • Ayak Uzatmalı Kamp Sandalyesi: Bahçenizde kullanacaksanız şezlong kamp sandalyesini seçin. Eğer bagajınızda yeterince yer varsa bu modeli plajda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tüm bu modeller ve çocuk kamp sandalyesi gibi türler hakkında ayrıntılı bilgi almak için ¨Kamp Sandalyesi Çeşitleri¨ yazımızı okumayı unutmayın.

Boyutu Göz Önünde Bulundurun

Kamp Sandalyesi Nasıl Olmalı

Hem vücudunuza uygun olması hem de kolay taşınabilmesi için kamp sandalyesi ölçülerine dikkat edin. Kamp sandalyesinin ağırlığını ve yüksekliğini değerlendirirken şunlara dikkat edebilirsiniz:

  • Diz ya da sırt ağrısı yaşıyorsanız çok alçak ve derin olmayan bir model seçebilirsiniz. Böylece vücudunuz katlanmadan kolaylıkla oturup kalkabilirsiniz.
  • Kumlu ya da çimenlik alanlarda alçak sandalyeleri kullanabilir, boyutlarının küçük olmasının avantajından yararlanabilirsiniz. Ancak ormanlık alanlarda bacağınızın yerle temasını daha iyi kesen yüksek kamp sandalyelerini tercih edebilirsiniz.
  • Uzun bir yürüyüş yapacaksanız ahşap aksamı bulunan ağır modeller seçmeyin. 
  • Kilolular için kamp sandalyesi arıyorsanız ürün etiketinde yer alan maksimum taşıma kapasitesinin ne olduğuna dikkat edin.

Malzemeleri Değerlendirin

Kamp sandalyesinin üretildiği malzeme hem konforu hem dayanıklılığı etkiliyor. Kamp sandalyeleri ise genellikle polyester, vinil ve naylondan üretiliyor. Naylon ve polyester uzun ömürlü ve yaygın olarak kullanılan malzemelerden. Vinil ise yanmaya ve neme karşı dayanıklı bir kumaş türü, ancak diğer modellere göre daha maliyetli.

Kurulum Kolaylığını İnceleyin

Dinlenmek isterken sandalyeyi uzun uğraşlarla açıp yorulmak istemezsiniz. Bu nedenle kamp sandalyesi takımı alırken kolay açılabilir kapanabilir olmasına, kılıfına rahatlıkla girmesine dikkat edin. Hızlı bir kullanım için ayağı X şeklinde olan klasik kamp sandalyesi ya da tabureyi tercih edebilirsiniz. Vaktiniz varsa ve sandalyeyi uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız gölgelikli ya da şezlong kamp sandalyesi alabilirsiniz.

İhtiyaçlarınızı Karşılayan Özellikler Arayın

Kamp Sandalyesi Malzemesi Ne Olmali

Kamp sandalyesini uzun süre kullanabileceğiniz için konfor sağlayan bazı özelliklere sahip olmasında fayda var:

  • Yan sehpalı kamp sandalyeleri, kitap ve telefon gibi küçük eşyalarınızı yanınızda bulundurmanızı sağlar.
  • Bardak tutucular kamp sandalyesinin olmazsa olmazlarından. Ne de olsa içeceksiz geçecek birkaç saati düşünmek imkansız.
  • Yaz aylarında kamp yapmayı planlıyorsanız tenteli kamp sandalyesi koruyucunuz olabilir.
  • Bir doğa yürüyüşünün ardından dinlenmenin en güzel yolu, ayak uzatma bölümü olan kamp sandalyesinde dinlenmek.
  • Kolçaklar balık tutarken veya kitap okurken kollarınızın rahat etmesini sağlar.
  • Kamp sandalyesi kılıfı, aracınız ya da çantanız kirlenmeden sandalyeyi taşımanıza imkan verir.

Koçtaş kamp sandalyesi kategorisinde kamp sandalyesi ve masası takımı, bebek kamp sandalyesi ve daha birçok modeli bulabilirsiniz.

Sandalyenin yanı sıra bir diğer vazgeçilmez kamp malzemesi ise kamp hamağı. Tatlı bir uyku uyumanıza yardımcı olacak kamp hamağını seçmek için bilmeniz gerekenlere bakalım.

Kamp Hamağı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Kamp Hamağı Nasıl Seçilir

Çadır kurmak ya da yere örtü serip uzanmak için genellikle zemini temizlemek gerekiyor. Hamak ise tüm bu uğraşları ortadan kaldırıyor. Uzanıp keyifli bir uykuya dalmak için sadece iki ağaç bulmanız yeterli. Çok hafif olduğu için de sırt çantasında kolaylıkla taşınabiliyor. 

Yani çadır kampı yapmasanız bile doğa yürüyüşü ya da piknikte dinlenmek için kamp hamağını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Rengarenk görünümüyle de cezbeden kamp hamaklarında konforu yakalamak için birkaç noktaya dikkat etmeniz yeterli:

Hamak Boyutunu Seçin

Kamp Hamağı Boyutları

Kamp hamakları, klasik örgülü veya kumaş hamaklara göre geniş kapasite sunabiliyor. Vücudunuzun ölçülerine ya da birlikte kullanabileceğiniz kişi olup olmamasına göre tek kişilik ya da iki kişilik hamak modellerinden birini tercih edebilirsiniz. Elbette hamağın taşıyabileceği maksimum ağırlık miktarını da bilmeniz önemli.

Ayrıca hamak eni ve boyunu öğrendikten sonra bunu kendi vücut ölçülerinizle kıyaslamanız gerekir. Örneğin minyon yapılı biriyseniz fazla geniş bir hamak, kenarların üstünüzde toplanıp rahatsız etmesine neden olabilir. Öte yandan geniş omuzluysanız ağırlığınız hamak için uygun olsa bile dar hamakta rahat edemeyebilirsiniz.

Konfor Sunan Özellikleri Tercih Edin

En İyi Kamp Hamağı

Hamak sadece güneşli havalarda değil, dört mevsim kullanabileceğiniz bir kamp malzemesi. Bu nedenle hamağın farklı iklim koşullarından nasıl koruma sağladığını öğrenmenizde fayda var. 

Örneğin serin havalarda uyuyabilmek için yalıtımlı olmasına, sıcak havada böcekten koruması için sineklikli olmasına, gölge yapması ya da hafif yağmurdan koruması için de tentesinin bulunmasına dikkat edebilirsiniz.

En Kullanışlı Kamp Çadırı Nasıl Seçilir? adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Kamp sandalyesi ve kamp hamağı seçimi ile ilgili tüm detayları paylaştık. Size bulutların üzerinde uyuyormuş hissi veren rahat bir hamağı seçmek için Koçtaş kamp malzemeleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.