Yazın Tadı Onunla Çıkar: Bahçe Salıncağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bahçe Salıncağı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Havaların ısınmasıyla birlikte bahçe ve balkonlarda geçirilen zaman da artıyor. Tabii açık havada geçireceğiniz zamanı daha keyifli kılacak bahçe mobilyaları da olmazsa olmaz. İşte, o bahçe mobilyalarından birisi de yaşımız kaç olursa olsun kesinlikle karşı koyamadığımız bahçe salıncakları! Haydi gelin, bahçe salıncağı seçerken neleri incelemelisiniz bir bakalım.

Alan Doğrultusunda Seçim Yapmak Önemli: Boyut ve Kapasite

Kabul edelim, salıncağa kurulup hafif rüzgârı hissederek kitap okumak, hatta belki güzel bir öğle şekerlemesi yapmak pek çoğumuzun hayali. Tabii bu hayali gerçekleştirebilmek için öncelikle bir salıncak şart! Bahçe ve balkonlar için salıncak seçerken istekleriniz elbette önemli, fakat salıncağı konumlandırmayı planladığınız alanın boyutunun da tercihlerinizi etkileyebileceğini unutmamalısınız.

  • Sonradan pişman olmamak ya da değişim işlemleriyle uğraşmamak için salıncak satın almadan önce bu mobilyayı konumlandırmak istediğiniz yerin ölçüsünü almalısınız.
  • Aldığınız ölçü, maksimum kaç kişilik salıncak alabileceğiniz konusunda size yol gösterecektir. Fakat dilerseniz elbette daha küçük bir salıncak seçimi yapmanız da mümkün.
  • Boyut ve kapasite söz konusu olduğunda alacağınız bahçe salıncağının derinliğini de incelemekte fayda var. Örneğin oturma alanının derinliği az olan bir ürün, konforunuzu olumsuz etkileyebilir.
  • İster tek kişilik ister üç kişilik bir salıncak alacak olun, seçim yaparken ürünün taşıma kapasitesini de göz önünde bulundurmaya dikkat etmelisiniz. Ürün ambalajında, kılavuzunda ya da internet sitesinde yer alan bilgilendirici metinde bu konudaki ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Bahçe Salıncağı Seçimi

Hem Dekorasyon Hem Kullanım Alışkanlıkları Söz Sahibi: İskelet Malzemesi

İhtiyaçlarınızı ve alanınızı dikkate alarak bahçenize veya balkonunuza konumlandıracağınız salıncağın boyutu hakkında artık bir fikir sahibisiniz. Şimdi, sırada salıncağın hangi malzemeden olacağına karar vermek var. Bahçe salıncaklarını kabaca ahşap ve metal olmak üzere iki sınıfa ayırmak mümkün.

Bu malzemelerden yapılan salıncaklar arasında karar verirken elbette uyguladığınız dekorasyona uyumlu olmasına ve tasarımın zevkinizi yansıtmasına önem vereceksiniz. Fakat buna ek olarak alanda kullanıma uygun bir materyal seçimi de yapmalısınız.

  • Ahşap Bahçe Salıncakları

Ev İçin Salıncak

Salıncağı konumlandıracağınız alanda doğal bir yansıma oluşturmak istiyor ve bu nedenle ahşap salıncakları tercih etmeyi mi düşünüyorsanız? Bu durumda öncelikle ürünün üretildiği ağacın dayanıklılığına ve salıncağı konumlandıracağınız noktanın hava koşullarına karşı ne kadar dayanıklı olduğuna bakmalısınız.

Ürünün üretildiği ağaç ve dış hava koşulları, dayanıklılığı doğrudan etkileyebilir. Örneğin okaliptus ağacından yapılan bir bahçe salıncağı, yağmur ve nem gibi hava koşullarına karşı dirençlidir; fakat son yıllarda tekli modelleriyle dikkat çeken doğal rattan salıncaklar, açık havada yağmur nedeniyle zarar görebilir.

Bu arada farklı örme modelleri ile oldukça şık modelleri bulunan doğal rattan salıncakları balkon ve bahçenizde tercih edecekseniz kış aylarında bu mobilyaları salon, antre gibi alanlara da taşıyabileceğinizi hatırlatalım.

Özetlemek gerekirse hava koşullarına karşı hassas olabilecek materyalden üretilen ahşap salıncaklar açık havada konumlandırmak için uygun olmayabilir. Bu salıncakları kapalı balkon ya da kışlık bahçenizde değerlendirebilirsiniz. Dayanıklı ağaçlardan yapılan salıncakları ise hem açık hem kapalı mekânlarda değerlendirebilirsiniz. Tabii bakımlarını aksatmamanız gerektiğini de hemen not düşelim. Ahşap boyaları dâhil, bakım için gerekli tüm ürünler için ise adresiniz Koçtaş!

  • Metal Bahçe Salıncakları

Bahçe Salıncağı Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Hem açık hem de kapalı balkon ve bahçeler için ideal bir seçim olan, tercih edildikleri alana modern bir görünüm kazandıran metal salıncaklar oldukça kullanışlı. Paslanmaz özellikte olan ürünleri tercih ederek salıncağı daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Daha Kullanışlı Ürünler İçin Olmazsa Olmaz: Ek Özellikler

Kolay temizlenebilirlik, “Bahçe salıncağı alırken nelere dikkat etmeli?” sorusunun yanıtlarından biri. Özellikle açık bir balkon ya da bahçe için salıncak alıyorsanız minderlerin ve minder kılıflarının yıkanabilir olması işinizi önemli ölçüde kolaylaştıracaktır. Elbette alacağınız salıncağın minderlerinin rahat olmasına dikkat etmeniz gerektiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Özellikle açık, ağaçlar tarafından korunmayan bir bahçe için salıncak almayı düşünüyorsanız gölgeliği olan bir ürün tercih etmelisiniz. Bu sayede bahçenize güneş gelse bile siz salıncağınızın gölgesinde keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Eğer hava koşulları nedeniyle yer değiştirmeniz gerekecekse bahçe salıncağı seçimi sırasında dikkat edebileceğiniz bir diğer nokta ise mobilyanın kolay taşınabilir olması. Hiç merak etmeyin; zevkinize ve ihtiyacınıza uygun modelleri, bütçenize uygun bahçe salıncağı fiyatları ile bulmakta hiç zorlanmayacaksınız.

Balkonunuza, bahçenize, hatta dilerseniz evinizin kapalı alanlarına şıklık katacak birbirinden güzel bahçe salıncağı modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor.