Keyifli Alanlar: Balkon Duvar Dekorasyonu Önerileri

Balkon Duvar Dekorasyonu Fikirleri

Eğer bir balkonunuz varsa günlerinizi daha güzel geçirebileceğiniz ekstra bir alana sahipsiniz demektir. Üstelik bize sorarsanız balkonunuzun geniş ya da dar olması da pek fark etmez. Çünkü “Alternatifiniz Bol: Dar Balkon Dekorasyonu Fikirleri” yazımızda da bahsettiğimiz gibi önemli olan şey, alanı verimli kullanmanızı ve bunun yanında alanın dizaynına katkı sağlayacak önerileri bulup değerlendirmek.

Peki, söz konusu balkon duvar dekorasyonu olduğunda hangi dekorasyon ürünlerinden yararlanabilirsiniz? İşte, balkon dekorasyonunuza farklı bir hava katacak birbirinden güzel balkon duvar dekorasyonu fikirleri:

Bahçe Mobilyaları Koçtaş

Çerçeveler, duvar panoları ve tablolar… Ne zaman duvar dekorasyonu konusunda basit uygulamalara ihtiyaç duyarsanız emin olabilirsiniz ki onlar yardıma hazır! Yani balkon duvarınızda, içerisinde dilediğiniz fotoğraflara yer verebileceğiniz çerçevelere ya da panolara yer vererek alanı daha hareketli kılmanız mümkün!

Koçtaş Balkon Mobilyaları

Çerçeve, pano ve tablonun yanı sıra elbette fener, aplik gibi aydınlatma ürünleri de duvarlarınıza şıklık katmaya hazır. Ayrıca dekoratif raflar da alanda ihtiyacınız olabilecek depolama alanını sunmalarına ek olarak duvarlarınızı monoton bir görüntüden kurtarabilir.

Koçtaş Bahçe Mobilyaları

Eğer rafları depolama alanı olarak değerlendirecekseniz derinlik ölçüsü daha fazla olan alternatifleri seçebilir ve saklama kutularını raf üzerine konumlandırarak düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz. Diğer seçenek ise küçük rafları duvara monte edip küçük saksıları raf üzerine yerleştirmek ve samimi bir alan yaratmak. 

Koçtaş Bahçe

Bitkileri kim sevmez ki! Ama kabul edelim ki özellikle küçük balkon dekorasyonu yaparken saksılara yer bulmak zor olabiliyor. Hiç merak etmeyin, bir yolu var; paletleri duvara monte ederek saksılarınızı palet üzerine asabilirsiniz. Bu sayede hem yerden tasarruf edebilir hem de şık bir balkon duvarı dekorasyonu yapabilirsiniz.

Koçtaş Bahçe

Balkonlarda yeşilin pozitif enerjisinden yararlanmanın bir diğer yolu ise yapay yaprak çitlerden yardım almak! Üstelik alanın görünümünü önemli ölçüde değiştirebilen balkon duvar dekorasyonu ürünleri arasında yer alan yaprak çitleri, balkonunuz komşunuzun balkonundan ya da dışarıdan görünmesin diye de değerlendirebilirsiniz.

Balkon Mobilyaları Koçtaş

Duvarları şık seramiklerle kaplamak ya da dilediğiniz renk duvar boyası ile boyamak da balkon duvar dekorasyonu konusunda yararlanabileceğiniz fikirlerden. Bu arada balkonunuz açıksa duvarlar için suya dayanıklı bir boya seçtiğinizden emin olmalısınız. Eğer tercihinizi seramiklerden yana kullanmak istiyorsanız da kararınızı “Evlerde Dekoratif Dokunuşlar: Seramik Trendleri” yazımıza göz attıktan sonra vermenizi öneririz.

Balkon Duvarı Nasıl Dekore Edilir

Görsel Kaynak

Bildiğiniz üzere parkeler, samimi ve içinizi ısıtan bir ortam oluşturmak konusunda oldukça başarılı ürünler. Peki, bu sefer parkeleri zemine değil de duvara monte etmeye ne dersiniz? Üstelik açık renk parkeler tercih ederek alanı olduğundan daha büyük gösterebileceğinizi de not düşmeden geçmeyelim.

Ayrıca minik bir hatırlatma: Balkonunuzda yer vereceğiniz sedir, masa, koltuk takımı gibi mobilyaların seçiminin hem konforunuzu hem de alanın dekorasyonunu doğrudan etkileyeceğini unutmamalısınız. Dilerseniz “Balkon ve Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı okuyarak doğru kararı vermek için ihtiyacınız olan püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Balkon Duvarı Dekoru

Görsel Kaynak

Balkonunuz diğer binalara yakınsa komşularınız tarafından balkonunuzun açık bir şekilde görünmesini istemiyor olabilirsiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi bunun için işlevsel balkon duvarı süsleri olan yapay yaprak çitleri tercih edebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise bu fotoğraftaki gibi paravanlar sayesinde şık bir duvar yaratmak! Yani bir nevi, duvar yokken duvar oluşturmak!

Balkon Dekorasyonu Önerileri

Görsel Kaynak

LED yılbaşı ışıklarından ev dekorasyonunun pek çok alanında yararlanabiliyoruz. “Yılbaşı Geçsin, Etkisi Geçmesin! Yılbaşı Süslerini Değerlendirmek İçin Öneriler” yazımızda da bahsettiğimiz gibi bu ışıkları büyük saksılara sarabilir, kavanozların içine koyabilirsiniz. Söz konusu “Balkon duvar dekorasyonu nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı olduğunda ise cevap basit: LED yılbaşı aydınlatmalarına duvarlarınızda yer verebilirsiniz! Tabii açık balkonlarda su alabilecek duvarlar için bu fikrin uygun olmadığını hemen belirtelim.

Bu arada balkon aydınlatmasında solar aydınlatma ürünlerini de kesinlikle değerlendirmenizi öneririz. Enerjisini güneşten alıp elektrik tasarrufu sağlayan bu aydınlatma seçeneklerinin oldukça şık modelleri mevcut. “Bir Süper Kahraman: Güneş Enerjili Lamba Nedir, Nasıl Çalışır?” yazımız, solar aydınlatmalar hakkında daha ayrıntılı bilgi almanız için size yardımcı olabilir.

Eğer balkonunuzun aydınlatmasında el emeğiniz de katkı sağlasın istiyorsanız İç Mimar Berna’nın önerdiği pratik kendin yap mumluğu hayata geçirmeye ne dersiniz? Kendin yap mumluğun ayrıntıları ve daha fazla ilham verici fikir videomuzda!

Masa ve sandalyeden peyzaj ürünlerine kadar balkon dekorasyonu yaparken ihtiyacınız olan tüm balkon ürünleri Koçtaş’ta sizi bekliyor.