Site icon

Bağışıklık Sistemine Dikkat: Doyurucu Sahur ve İftar Tarifleri

Sahur ve İftar Tarifleri

Güçlü bir bağışıklık sistemi için sağlıklı beslenmemiz, yani vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller bakımından zengin besinler tüketmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz. Söz konusu ramazan olduğunda ise sağlıklı beslenme daha büyük önem taşıyor. “Ramazanda Sağlıklı Beslenme Önerileri” yazımızda sıraladığımız öneriler sayesinde hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecek şekilde beslenebilir hem de gün boyu tok tutan besinleri öğrenebilirsiniz.

Peki, şimdi, ramazan ayında hem sağlıklı hem de sizi uzun süre tok tutacak tariflere göz atmaya ne dersiniz? İşte; pratik, lezzetli ve bir o kadar da faydalı sahur ve iftar sofraları hazırlamanıza yardımcı olacak sahur ve iftar tarifleri:

Sahur Tarifleri

Sahurda hazmı kolay, kısa sürede susamanıza neden olmayacak ve uzun süre tok kalmanızı sağlayacak besinler tüketmeniz önemli. Bu nedenle sahur öğününde zeytin, turşu gibi tuzlu; sucuk, pastırma gibi yoğun baharatlı; et gibi hazmı zor ya da beyaz undan yapıldığı için kan şekerinizi yükseltip geçici bir tokluğa neden olan makarna, pilav, börek gibi besinlerden uzak durmak doğru olabilir. Peki, sahur menüsü içerisinde neler yer alabilir? 

Peynirli Ekmek Üzeri Poşe Yumurta

Protein bakımından zengin olan ve uzun süre tok tutan gıdaların başında gelen yumurta pek çok insan için sahur sofralarının vazgeçilmezi! Üstelik başta A, D, B6, B12 vitaminleri olmak üzere pek çok vitamini barındıran yumurtayı tüketerek bağışıklık sisteminizin kuvvetlenmesine katkı sağlamanız da mümkün! Peki, poşe yumurta ile hem göze hem de damaklara hitap eden bir yumurta tarifine ne dersiniz?

Malzemeler

Nasıl Yapılır?

Meyveli Yulaf Lapası

Bildiğiniz üzere, uzmanlar kahvaltıda tüketilen pek çok yiyeceğin sahur için de ideal olduğunu söylüyor. Peki, “Sahurda ne yenir?” sorusunun cevabı olarak kahvaltılıkların yanı sıra, lif bakımından zengin olması sayesinde sizi uzun süre tok tutabilecek meyveli yulaf lapasına ne dersiniz? İşte, bol kuru yemişli ve meyveli yulaf lapası tarifi:

Malzemeler

Nasıl Yapılır?

İftar Tarifleri

İftar saati geldi! Çorbanızı içip midenizi rahatlattıktan sonra sırada ana yemek var. İftar yemeklerinin hem hafif hem de besleyici olması oldukça önemli. Tabii ki iftar menülerini oluştururken lezzeti de unutmuyoruz! O halde tüm bunları buluşturan lezzetli iftar önerilerini sıralayalım.

Ballı Hardallı Somon ve Fırınlanmış Sebzeler

Vücudumuz için protein alımı oldukça önemli. Pek çoğumuzun aklına hemen kırmızı et gelse de sindirimi daha kolay olan balıklar da protein bakımından zengin besinler. Bağışıklık sistemini destekleyen A, C, D, B6, B12 vitaminlerinin yanı sıra içeriğinde demir, magnezyum, potasyum, fosfor gibi çok önemli elementleri de barındıran somon, yağlı bir balık olması sayesinde oldukça da doyurucu ve faydalı.

Peki; somonun lezzetini katlayacak, tadı damaklardan silinmeyecek ballı hardallı somon nasıl yapılır?

Malzemeler

Nasıl Yapılır?

Patates Püreli Beşamel Soslu Tavuk

Tavuk, pek çoğumuzun sıklıkla tükettiği bir protein kaynağı. Beşamel ile mükemmel bir ikili olduklarına ise hiç şüphe yok! Peki, iftar menüsünde patates püresi ve tarifte yer alan diğer sebzelerle lezzetini katlayan beşamelli tavuğa yer vermeye ne dersiniz?

Malzemeler

Nasıl Yapılır?

“Sahurda, iftarda ne yemeli?” sorusuna cevap olarak lezzetli ve bir o kadar doyurucu tarifleri sizin için sıraladık. İftarın ardından tadı damağınızda kalacak sağlıklı tatlılar için “Lezzetli Bir İftar: Vitamin Deposu, Hafif Tatlı Tarifleri” yazımıza göz atmanızı öneririz!

Exit mobile version