Bambaşka Bir Atmosfer: Elektrikli Şömineler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Elektrikli Şömine Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Soğuk kış günlerinde şömineyi yakıp yaşam alanındaki o güzel atmosferin tadını çıkarmak pek çoğumuzun hayali olsa da ne yazık ki birçoğumuz için şehir hayatında bunu gerçekleştirmek mümkün olmuyordu. Ama merak etmeyin; artık elektrikli şömineler var! Peki, elektrikli şömineler hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Gelin, elektrikli şöminelere daha yakından bakalım!

Elektrikli Şömine Nedir?

Elektrikli şömineler, sahip oldukları LED ekran sayesinde evinizde şömine yakıyormuşsunuz izlenimi yaratan ürünlerdir. Duvara monte edilen, bağımsız ve TV ünitesi olarak kullanılabilen elektrikli şömine modelleri mevcuttur.

Adından da anlaşılacağı gibi, elektrik gücü ile çalışan bu cihazların ekranının arkasında genellikle bir ısıtma düzeneği vardır. LED ekranın çevresine konumlandırılmış fanlar sayesinde ısı yayılır. Yani “Elektrikli şömine ısıtır mı?” sorusunun yanıtı evettir.

Peki, bir ısı kaynağı olarak kabul edebileceğimiz elektrikli şömine ne kadar alanı ısıtır? Bu sorunun cevabı, şöminenin gücüne göre değişiklik gösterebilir; fakat tahmini olarak 1500 Watt- 2000 Watt gücündeki bir elektrikli şöminenin 20 m²- 25 m² alanı 1 saat içerisinde ısıtabileceğini belirtebiliriz.

Elektrikli Şömine Nedir

Elektrikli Şömine Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kumanda yardımıyla uzaktan çalıştırılabilmesi, bakıma ihtiyaç duymaması, is kokusu ve baca sistemlerinin temizliği gibi sorunları ortadan kaldırması, kolay monte edilebilmesi ve kurulum maliyetinin geleneksel şöminelere göre daha az olması elektrikli şöminelerin avantajlarından. Peki, hem dekoratif hem de kullanışlı olan bu ısıtma sistemlerini alırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? Şimdi, bu konu hakkında bilgi verelim.

  • Öncelikle alanınıza ve tabii ki isteğinize uygun elektrikli şömine modelini belirlemelisiniz. Eğer duvara monte edilen bir seçeneği değerlendirecekseniz, duvarınıza uygun ölçüde bir elektrikli şömine aldığınıza emin olmalısınız. Dilerseniz bağımsız elektrikli şömine alabilir ya da TV üniteli elektrikli şömine alarak rustik ve modern etkiyi buluşturabilirsiniz.
  • Alacağınız elektrikli şömine türüne karar verdikten sonra odanın büyüklüğüne uygun Watt gücünde modelleri incelemeli ve satın alma kararını bu doğrultuda vermelisiniz.
  • Elektrikli şömineler; metal-cam ya da metal-ahşap gibi farklı malzemelerden üretilebiliyor. Bu doğrultuda karar verirken ev dekorasyon stilinizi de göz önünde bulundurmalısınız.
  • Bu ürünleri kullanmak için elektrik prizi olmazsa olmaz. Eğer elektrikli şömineyi kullanacağınız alanda bir priz yoksa, bir elektrik ustasından bu konuda destek alabilirsiniz. Ayrıca ürünün kablo uzunluğunun da bu aşamada dikkat etmeniz gereken noktalardan olduğunu unutmamalısınız.
  • Satın almayı planladığınız ürünün garantisinin olup olmadığı, yetkili servis ağının genişliği de seçim sırasında incelemeniz gereken kriterlerden.

Elektrikli Şömine Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrikli Şömine Ne Kadar Elektrik Harcar?

Elektrikli şöminenin tüketeceği enerji, harcadığı Watt ve kullanıldığı süre doğrultusunda şekillenir. Örneğin 1500 Watt güce sahip bir elektrikli şömine aldığınızı düşünelim.

1500 Watt = 1,5 kW/h

Evler için 1 kW/h fiyatının 0,9156 TL olduğunu kabul edelim. (Kasım 2021 doğrultusunda)

1,5 (kW/h) x 0,9156 (TL) = 1,3734 TL

Özetle, 1500 Watt gücündeki elektrikli şömineyi yaktığınız 1 saat için 1,3734 TL ödersiniz. Fakat 1 kW/h bedeli; aylara, şehirlere, iş yeri ya da meskende kullanıma göre değişebileceği için bu hesaplamanın artması ya da azalması da mümkün olabilir.

Elektrikli Şömine Seçimi

Elektrikli Şömine Fiyatları Ne Kadar?

Elektrikli şömine fiyatları; şömine ölçülerine, markasına, gücüne, ürünün üretildiği materyallere, elektrikli şöminenin sahip olduğu ek özelliklere göre farklılık gösterebilir. Bu sebeple bu soruya net bir cevap vermek ne yazık ki mümkün değil. Fakat dilerseniz Koçtaş internet sitesinden elektrikli şömine modellerini ve fiyatlarını hemen inceleyebilirsiniz!

Dekoratif ve Efektif: Şömine Modelleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Ev dekorasyonunuzu bir üst boyuta taşıyacak, samimi bir alan oluşturmanıza yardımcı olacak elektrikli şömine modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor! Elektrikli şöminenizi aldıktan sonra “Şömine Önü Dekorasyon Önerileri” yazımıza da göz atıp alanı daha şık kılmayı ihmal etmeyin!