Düzen İçin Önemli: Evde Kabloları Gizlemek İçin Öneriler

Kablo Gizleme Fikirleri

Yaşam alanınızda yer verdiğiniz küçük bir detay, evinizin daha şık ve düzenli olmasına yardımcı olabilir. Tabii bunun tam tersi de geçerli. Bazen oldukça küçük ayrıntılar evlerde dağınıklığa neden olabilir. Evinizde açıkta kalan, gizlenmemiş kabloların da şikâyetçi olduğunuz dağınıklığın sebeplerinden biri olduğunu tahmin edebiliyoruz.

Peki; zeminde ve duvarda yer alan ya da sarkan kablolar nasıl gizlenir? İşte, açıkta kalan kablolara çözümler:

Kablo Düzenleyici Kelepçelerden Yardım Alın

Televizyon, bilgisayar gibi cihazlarda kullanılan dekoder, ses sistemi gibi yardımcı elektronik ekipmanlar nedeniyle belirli bir alanda kablo yoğunluğu söz konusu olabilir. Bunun yanı sıra mutfak gibi alanlarda kullanılan küçük ev aletleri de -kabloları sebebiyle- üçlü priz gibi alanlarda dağınık bir görünüme sebep olabilir.

Bu can sıkıcı görüntüden kurtulmak için ise kablo düzenleyici kelepçeler yardıma hazır! Bir kablo düzenleme aparatı olan kelepçeleri -aralarında belirli mesafe bırakarak- kabloları birbirine bağlamak için kullanabilirsiniz. Kelepçeler sayesinde kablolar tek bir kabloymuş gibi görünecek ve böylece dağınıklık oluşmayacaktır. Minik bir uyarı: Alanda maksimum düzen sağlayabilmek için kelepçeleri sabitledikten sonra fazla kısımlarını keski ile kesmeyi unutmayın.

Kablolar Nasıl Gizlenir

Kablo Kanallarını Kullanın

Özellikle prizin elektronik aletlere uzak olduğu yerlerde uzun kablolara ihtiyaç duyabilirsiniz ve bu da eviniz normalde düzenli olsa bile dağınık bir görünüm verebilir. Peki, kabloları saklamak için ne yapabilirsiniz?

İster “Televizyon kabloları nasıl gizlenir?” sorusuna yanıt arayın, ister duvardan sarkan kabloları gizleme yöntemlerinden yararlanmak isteyin; kablo kanalları size yardımcı olmaya hazır! Duvara yapıştırılabilen bu kablo kılıfları, kablo gizleme konusunda oldukça başarılı.

  • Kablo kanallarından yararlanmak için yapmanız gereken, öncelikle kabloyu çekeceğiniz duvarın ölçüsünü almak. Prizden süpürgeliğe doğru dikey, süpürgelik üzerinden ise kablonun gitmesini istediğiniz yere kadar yatay bir ölçü almalısınız.
  • Kabloları kanalın arkasındaki boşluğa yerleştirmeli ve ardından yapışkanlı olan bu arka yüzeyi duvara sabitlemelisiniz.
  • Bu işlemi kusursuz bir şekilde yapabilmek için kablo kanalına özel olarak üretilen “L” köşe aparatlarından da yardım almayı ihmal etmemelisiniz.

Dilerseniz kablo düzenleyici kelepçelerin ve kablo kanallarının nasıl kullanıldığına dair daha fazla detay öğrenmek için “Kabloları Düzenlemek İçin Pratik Çözümler” videomuzu izleyebilirsiniz.

Dekoratif Sepetlerden ve Jüt İplerden Yararlanmak Güzel Fikir

Kabloları düzenlemek için yararlanabileceğiniz ürünlerden biri de beton çivili kablo tutucular. Bu ürünler sayesinde kablolarınızı süpürgelikler üzerine sabitleyebilir ve zeminde dağınık bir şekilde duran kablo görünümüne son verebilirsiniz. Tabii bu noktada düzenli bir şekilde sabitlense bile kabloların görünümünden hoşnut olmayanlar için de bir çözüm sunalım: Kabloları jüt ip ile sarabilir ve ardından duvarlara sabitleme işlemini yapabilirsiniz. Jüt ip özellikle modern ve country stilin uygulandığı evlerde hoş duracak bir detay olacaktır.

Peki, ama kablolu çoklu prizlerin yuvaları görünür bir biçimde mi kalacak? Bu görünümün de size rahatsızlık verdiğini tahmin edebiliyoruz. O nedenle çoklu prizi konumlandırmak için metal sepetlerden ya da bu uygulama için özel üretilmiş kutulardan yararlanabilirsiniz. Fakat güvenliğiniz için prizin olduğu sepete kağıt, yanıcı madde ya da içecek koymamaya özen göstermelisiniz.

Kablo Gizleme Fikirleri

Görsel Kaynak

Belki bilgisayar, belki de televizyon kablolarını gizleme konusunda yardım alacağınız ipuçlarını sıraladık. Verdiğimiz önerileri hayata geçirmenize yardımcı olacak kablo aksesuarları Koçtaş’ta sizi bekliyor. Bu arada bunun gibi evinizin şıklığına katacak, pratik bir yaşam alanı kurgulamanızı sağlayacak daha fazla öneri için Koçtaş Yaşayan Evler Blog “Life Hack Hayatı Kolaylaştıran Fikirler” kategorimize göz atmayı unutmayın!