Mevsimin Tadını Çıkarın: Kışın Okunabilecek Kitap Önerileri

Kışın Okunacak Kitaplar

Yapraklar sararıp ağaçları terk etmeye çoktan başladı; kışa hazırlanıyoruz! Kış aylarında yaşam alanlarımızda her zamankinden fazla zaman geçirdiğimiz ise bir gerçek. Peki, dünyanın ilkbahara hazırlandığı bu mevsimde evde geçirdiğiniz zamanı başka dünyalara ya da bilginin derinliklerine yolculuk yaparak geçirmeye ne dersiniz? İşte, sizin için derlediğimiz kışın okunacak kitaplar listesi de bu konuda size yardımcı olacak! Gelin, bazen içinizi ısıtacak bazen anlattıklarıyla mevsimin soğuğunu hissettirecek kış için kitap önerilerine göz atalım

  1.Göğü Delen Adam – Erich Scheurmann

Modern bir dünyada yaşamanın getirisi olan alışkanlıklarımızın, yaşam şeklimizin, hırslarımızın, hatta bazen düşüncelerimizin ne kadar tuhaf olabileceğini düşündünüz mü hiç? Hele bir de söz konusu modern yaşamı, kabile yaşamıyla karşılaştırmaksa…

İlk kez 1920 yılında yayımlanan ve Okyanusya’da bir ülke olan Samoa’daki bir kabile şefinin Avrupa seyahatindeki gözlemlerini aktaran Göğü Delen Adam, sizi soğuk kış günlerinde uzun uzun düşündürecek kitaplardan biri.

  2.Bir Günlük Yerim Kaldı İster misiniz? – Engin Geçtan

Psikoloji alanında verdiği İnsan Olmak eseriyle tüm okuyucularını derin düşüncelere sevk eden Engin Geçtan’dan masalsı, fantastik bir öykü okumaya ne dersiniz? Hem geçmişte hem de bugünde geçen ve dört karakterin başına gelenlerin anlatıldığı Bir Günlük Yerim Kaldı İster misiniz? merak uyandıran ve tadı damağınızda kalacak bir eser.

Kışın Okunabilecek Kitaplar

  3.Yalnızız – Peyami Safa

Kitaptaki karakterler ve onların başına gelenler o kadar gerçek ki Yalnızız’ı okurken kendinizi çevrenizdeki insanların hayatlarını, hatta bazen de kendi yaşamınızı okuyor gibi hissedebilirsiniz. Peyami Safa’nın ustalık eserlerinden biri olarak görülen ve melankolinin yoğun bir şekilde hissedildiği Yalnızız’ı bitirdiğinizde boğazınızda bir yumru oluşması muhtemel; şimdiden söyleyelim.

  4. Kan ve Gül – Alper Canıgüz    

Oldukça eğlenceli ve aynı zamanda bir o kadar da gizemli bir roman olan Kan ve Gül, isteği dışında yirmi yıl öncesine giden bir adamın hikâyesini anlatıyor. Günümüz edebiyatının usta kalemlerinden biri olan Alper Canıgüz’ün bu romanını okurken yüzünüzden tebessüm, aklınızdan soru işaretleri eksik olmayacak. Tabii bir de insan ilişkilerindeki değişim ve saklanmış detaylar, soğuk kış gününde paltosuz dışarı çıkmış gibi hissetmenize yol açacak!

   5.İmkânsızın Şarkısı – Haruki Murakami

Siz de bir kokuyla, bir mekânla ya da bir şarkıyla anıları canlananlardan mısınız? Cevabınız “evet” ise İmkânsızın Şarkısı size çok yakın gelecek. Duyduğu bir şarkı sonrasında geçmişte yaşadıklarını anımsayan ve okuyucuyu zamansız ölüm, aşk ve özgürlük hakkında düşündüren bu kitap, dönemimizin en popüler ve usta yazarlarından biri kabul edilen Haruki Murakami’nin kaleminden çıkma.

Kış İçin Kitap Tavsiyeleri    6.Körler Ülkesi – H.G. Wells

Sadece görme engellilerin yaşadığı bir ülkeye yolculuk yapmaya hazır mısınız? Halkı nesiller boyunca görme engelli olan bu ülkeyi ziyaret eden ve görme yetisi olan bir adamın başından geçenlerin kaleme döküldüğü Körler Ülkesi oldukça ince olmasına rağmen yoğun içerikli ve düşündürücü bir eser.

    7.Incognito (Beynin Gizli Hayatı) – David Eagleman

Sizce karar verme mekanizmamız nasıl işliyor? Belki de biz karar verdiğimizi düşünürken beynimiz bazı durumlarda kendi kendine karar alıyordur? Sizce bu mümkün mü? Nörobilimci David Eagleman tarafından kaleme alınan ve son dönemlerin popüler kitaplarından biri olan Incognito (Beynin Gizli Hayatı) oldukça bilgilendirici ve beyninize bambaşka bir gözle bakmanızı sağlayacak bir kitap. Roman okumaktan hoşlanmıyorsanız, ama sakin kış günlerini kitap okuyarak değerlendirmek istiyorsanız bundan daha iyi bir seçenek olamaz.

Kışın okunabilecek kitap önerilerini sizinle paylaştık. Kitap okuma keyfini artırmak isterseniz çayınızı, kahvenizi yanınıza almayı unutmayın! Tabii dilerseniz evinizde oluşturacağınız bir okuma köşesi de bu konuda size yardımcı olabilir. “Okumak Daha Keyifli Gelsin: Kitap Okuma Köşesi Fikirleri” yazımızdan, ilham alabileceğiniz önerilere ulaşabilirsiniz.

Ayrıca kitaplarınızı düzenli ve şık bir şekilde yerleştirmek için ihtiyacınız olan kitaplık modelleri de Koçtaş’ta sizi bekliyor.

Keyifli okumalar dileriz!