Mevsimin Tadını Çıkarın: Kış Aylarında Evde Vakit Geçirmek İsteyenler İçin 5 Öneri

Kış Aylarında Evde Yapılabilecek Aktiviteler

Bazılarımız bu mevsimi iple çekti, bazılarımız ise hiç gelmesini istemedi ve yazın geleceği günü şimdiden beklemeye başladı. Sevelim ya da sevmeyelim, kış mevsimini yaşıyoruz; tadını çıkarmak lazım! Peki, genellikle iç mekânlarda ve özellikle evde olduğunuz soğuk kış günlerinde nasıl vakit geçirebilirsiniz? 

Başlamadan Önce: Hazırlıklarınız Tamam mı?

Evde yapacağınız kış hazırlıkları önemli, çünkü kışın tadı ancak gerekli hazırlıklar yapıldığında çıkar! Kış aylarında dışarı çıkmak yerine evde zaman geçirmek istediğinizi, dışarı çıktığınızda da sıcacık evinize kavuşmak için adeta geri sayım yaptığınızı biliyoruz. Peki, soğuk günlerde eviniz gerçekten sıcak olacak mı? Yani kış hazırlıklarınızı yaptınız mı? 

Kombi bakımı, radyatör temizliği ve ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız ısı izolasyonu, kış öncesinde evinizde yapmanız gerekenler arasında yer alıyor. Evde kış hazırlıkları yapmak için yardıma ihtiyacınız varsa “Kış Öncesinde Evde Yapılması Gerekenler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Şimdi, kışın evde geçirdiğiniz zamanı daha keyifli kılmanızı sağlayacak önerilere geçelim.

1. Kış Dekorasyonu Yapmak, Evinizi Daha Keyifli Hale Getirmenin Sırlarından

Söz konusu “kış” ve “ev” olduğunda akla gelen ilk uygulamalardan biri elbette kış dekorasyonu! Mevsiminin atmosferini yaşam alanınıza taşımanızı sağlayacak dekorasyon önerileri sayesinde evinizde geçirdiğiniz zamanı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. İhtiyacınız olan şık ve enerjik dekorasyon fikirlerine “Kışı Evinize Davet Edin! Kış Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazımızdan ulaşabilirsiniz!

Kış Dekorasyonu

2.Biriktirdiğiniz Dizi ve Filmleri İzlemenin Tam Zamanı

Yaz ve sonbahar aylarında da takip ettiğiniz diziler elbette vardır, ama çok sezonlu diziler için genellikle “Bunu sonra izlerim.” dediğinizi biliyoruz. İşte, kışın evde yapılabilecek aktivitelerden en güzeli de tam olarak bu!  Ertelediğiniz dizi ve filmleri izleyerek kendinize zaman ayırın. Bu arada yanınızda sıcak çikolatanız ya da kış çayınız olursa ne güzel olur! Ev yapımı sıcak çikolata ve kış çayının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız hemen aşağıda tarifleri veriyoruz!

Ev Yapımı Sıcak Çikolata Nasıl Yapılır?

  • 350 litre yağlı sütü bir kabın içerisine alın ve içerisine 3 yemek kaşığı krema ekleyin.
  • Süt ısındığında içerisine 40 gram sütlü, 40 gram da bitter çikolata ekleyin.
  • Çikolata eridiğinde sütünüzü ocaktan alabilirsiniz. İşte bu kadar!

Ev Yapımı Kış Çayı Nasıl Yapılır?

  • French press’in ya da demliğinizin içerisine taze 1 tatlı kaşığı ıhlamur, 1 tatlı kaşığı ada çayı, 1 tatlı kaşığı kuşburnu, 1 tatlı kaşığı zencefil ve 1 adet çubuk tarçın ekleyin.
  • Kaynar suyu ilave edin ve yaklaşık 5 dakika demleyin.
  • Süzdükten sonra bir dilim limon ve bal eşliğinde kış çayınızı içebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kışın Evde Ne Yapılır

3.Kış, Hareketsizliğe Neden Olmasın

Yazın hep hareket halindesiniz, bol bol yürüyüş yapıyorsunuz. Kış aylarında ise hareketsizlik en büyük sorunlardan biri. Özellikle masabaşı çalışanların spor yapması şart! Eğer bir spor salonunda üyeliğiniz yoksa sorun değil; evde de egzersiz yapabilirsiniz. Pilates ve yoga, evde en çok yapılan egzersizler olsa da dilerseniz spor aletleri alıp spor yapabilirsiniz. İhtiyacınız olabilecek pek çok spor ürünü Koçtaş’ta sizi bekliyor, hatırlatmadan geçmeyelim! 

4.Hobilerinize Zaman Ayırın

Kışın evde yapılacaklar arasında elbette kendinize ve sevdiğiniz aktivitelere zaman ayırmak da yer alıyor! Kitap okumak, puzzle yapmak ya da çeşitli hobi ürünleri ile zaman geçirmek… Eğer daha önce hiç hobi boyaları ya da hobi el aletleri ile bir uğraşınız olmadıysa bu kış sizin için bir başlangıç olabilir. “Siz Güzel Zaman Geçirin, Eviniz Renklensin: Hobi Boyaları” ve “Kendinize Zaman Ayırmak #GüzelFikir: Hobi Alet ve Aksesuarları Ne İşe Yarar?” yazılarımız bu başlangıç için mükemmel rehberler!

Kış Aylarında Evde Vakit Geçirmek

5.Arkadaşlarınızı ve Ailenizi Eve Davet Etmeye Ne Dersiniz?

Yaz aylarında açık havada bol bol vakit geçirdiğiniz sevdikleriniz ile kış geldi diye görüşmezlik edemezsiniz! Tiyatro, sinema gibi kültürel etkinlikler elbette bir araya gelmek için güzel nedenler, fakat zaman zaman herkesin zevkine uygun bir etkinlik bulmakta zorlanabilir ya da sadece sohbet etmek isteyebilirsiniz. O halde “Kışın evde ne yapılır?” sorusunun cevabını biliyorsunuz! Sevdiklerinizi evinize davet edin ve güzel bir yemeğin ardından film izleyin ya da kutu oyunları oynayın. Ne de olsa sevdikleriniz yanınızda olunca her mevsim güzel!