Kombi Bakımında ve Kombi Sorunlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kombi Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dört mevsim sıcak su sağlayan, sıcacık bir kış mevsimi geçirmenize yardımcı olan kombilerin bakımı oldukça önemli. Peki, kombinizde bir sorun olduğunda ya da kombi bakımında nelere dikkat edilmeli, biliyor musunuz? Güvenliğiniz ve bütçenizi korumak için bilmeniz gereken noktaları şimdi sizinle paylaşmaya başlıyoruz!

Kombi Bakımını Düzenli Yaptırdığınıza Emin Olun

Kombi bakımının her yıl yaptırılması öneriliyor. Düzenli yapılan kombi bakımı hem olası kombi arızalarının önüne geçebilmek hem de var olan ve sizin farkında olmadığınız arızaların tespiti açısından büyük önem teşkil ediyor. Bunun yanı sıra düzenli kombi bakımı ve radyatör temizliği sayesinde enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlayabilir ve tasarruf da yapabilirsiniz. Söz tasarruftan açılmışken “Soğuklara Karşı Hazırlanın: Doğalgaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?” yazımızı da kesinlikle okumanızı öneriyoruz.

Peki, kombi bakımını ne zaman yaptırmalısınız? Aslında bunun için belli bir zaman yok; fakat önerilen, kombiyi aktif bir şekilde kullanacağınız kış aylarının öncesinde, sonbahar aylarında bu bakımı yaptırmanız. Dilerseniz “Kombi Mevsimi Geldi: Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?” yazımızı okuyarak bu konuda daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kombi Sorunlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yetkili Servislerden ya da Uzmanlardan Yardım Alın

Bütçenizi korumak istediğinizi ve bu sebeple size en uygun teklifi verecek olan kombi bakımı yapan kişilerden/ firmalardan destek almayı düşündüğünüzü tahmin edebiliyoruz. Fakat uzman olmayan kişilerden bu konuda alacağınız destek hem güvenliğinizi tehlikeye atabilir hem de yanlış uygulamalar sebebiyle kombiniz arızalanıp bütçenizin sarsılmasına sebep olabilir.

Bu konuda size önerimiz, kesinlikle kombinizin markasına hizmet veren yetkili servislerden ya da alanında uzmanlaşmış ustalardan destek almanız olur! Kombi bakımında dikkat edilmesi gerekenler arasında en önemli noktalardan biri tam olarak bu. Ne de olsa hiçbir şey güvenliğinizden önemli değil!

Kombi Sorunlarının Nedenini Araştırın

Kombinizin bakımını yaptırdınız, ama bir süre sonra kullanım sırasında bazı sorunlarla karşılaştınız diyelim. Peki, bu durumda ne yapmalısınız? Öncelikle küçük bir araştırma yapmanın faydalı olacağını düşünüyoruz. Dilerseniz internetten sorunla ilgili arama yapabilir ya da yetkili servisinizi arayarak yaşadığınız sorunun sebebini sorabilirsiniz. “Belki de Servis Çağırmanız Gerekmez: Kombi Arızaları ve Çözümleri” yazımız da yaşadığınız sorunların nedenini ve çözümünü bulmanız konusunda size yardımcı olabilir.

Kombi Arızaları

Hangi Durumlarda Kesinlikle Yetkili Servisten Destek Almalısınız?

  • Kombiniz çalışma sırasında patlama yapıyorsa,
  • Su basıncı normal seviyede (1,5- 2 bar arasında) olduğu halde kombiden su akıyorsa,
  • Kombinizi resetlediğiniz halde kombiden sıcak su gelmiyorsa,
  • Gaz vanaları açık olduğu halde kombi ısıtmıyorsa,
  • Kombinizden alışık olmadığınız sesler geliyorsa,
  • Devamlı olarak kombi ateşleme sorunu meydana geliyorsa,
  • Sürekli basınç değişimleri yaşanıyorsa yetkili servis desteği almalısınız.

Buna ek olarak evinizde ya da yaşadığınız apartmanda gaz kokusu alıyorsanız hemen gaz vanalarını kapatmalı, ateş yakmamalı ve yaşadığınız şehrin doğalgaz sağlayıcı firması ile iletişime geçmelisiniz. Bu konu kesinlikle ertelemeye gelmez; gaz kaçağı güvenliğinizi ciddi seviyede tehdit edebilecek sorunlardan biridir!

Ayrıca kombi çok eskiyse ve kombi tamiri yaptırmanın astarı yüzünden pahalıya geliyorsa bu durumda yeni bir kombi alma zamanı gelmiş demektir. İhtiyacınıza uygun kombi modelleri için Koçtaş’a göz atmayı unutmayın! Tabii kombiler arasında seçim yapmadan önce bazı konularda bilgi sahibi olmanız da şart! Örneğin yoğuşmalı kombi, bacalı kombi, hermetik kombi gibi pek çok kombi çeşidi var ve en doğru seçimi yapabilmek için bunlar arasındaki farkı bilmeniz gerekiyor. Merak etmeyin; “Onsuz Ev Düşünülemez: Kombi Nasıl Seçilir?” yazımız ihtiyacınıza en uygun kombiyi bulmanız konusunda size rehberlik etmeye hazır!