Battaniye Altına Girip Okuyabileceğiniz, Sonbahara Uygun Romanlar

Sonhabarda Okunacak Romanlar

İlkbahar ve yaz aylarında yemyeşil olan yapraklar sararıp ağaçları terk ediyor, güneşin ışıltısı biraz daha sönükleşiyor… Evet, çoğumuza hüznü hatırlatan sonbahardan bahsediyoruz. Doğanın kendini yenileyeceği döneme hazırladığı bu mevsimin atmosferi size diğer mevsimlere göre daha puslu gelebilir. Hatta evde bir battaniye ya da yorgan altına girip dinlenmek, kendinizi dinlemek isteyebilirsiniz.

Kendinizle baş başa kalmanın en güzel yolu ise elbette ki kitap okumak! Siz de bizim gibi düşünüyorsanız o halde hazırladığımız sonbaharda okunacak romanlar listesine kesinlikle göz atmanızı öneririz! İşte, “Sonbaharda ne okumalıyım?” sorunuzun cevabı olarak verebileceğimiz roman önerileri:

1. Puslu Kıtalar Atlası – İhsan Oktay Anar

Modern Türk edebiyatının en dikkat çekici yazarlarından İhsan Oktay Anar’ın yayımlanan ilk kitabı olan ve Osmanlı döneminde sırlarla dolu bir yaşama yolculuk yapacağınız Puslu Kıtalar Atlası, sonbahar ile özdeşleşen sepya filtresinin, zihninizde canlandıracağınız her sahnede yer alabileceği bir roman. Elinizde sıcacık çayınız ya da kahvenizle bu kitabı okurken zamanda yolculuk yapmış gibi hissedeceksiniz.

Sonbaharda Okunacak Kitaplar

2. Rüyalar Anlatılmaz – Nermin Yıldırım

Aniden kaybolan bir adam ve onu aramak için Barselona’dan İstanbul’a gelen karısı… Gençlik yıllarından beri sevdiği kelimeleri not kâğıtlarına yazıp odasında yer veren Nermin Yıldırım’ın özenle seçilmiş kelimelerinin buluşmasıyla oluşan cümleler, müthiş bir olay kurgusu ve bir sırrın çözülmesi ile üzerinize çökecek sonbahar hüznü… Sır dolu kitapları seviyorsanız ve Türkçenin derin denizine dalmak istiyorsanız size tavsiyemiz Rüyalar Anlatılmaz!

3. Kafamda Bir Tuhaflık – Orhan Pamuk

Sokakta yanlarından geçtiğimiz insanların farkında mıyız? İşte, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi yazarımız Orhan Pamuk; yoldan geçerken fark etmediğimiz, fark etsek bile derinlerine inemediğimiz insanları Kafamda Bir Tuhaflık romanında bize tanıtıyor. Sonbaharda okunması gereken romanlardan biri olan Kafamda Bir Tuhaflık, size sonbahar atmosferini gerçekçi bir şekilde sunacak.

Sonbahard Hangi Kitapları Okumalıyım

4. Zaman Makinesi – H.G. Wells

Gelecek sizce nasıl olacak? Teknolojik, kültürel, sosyolojik değişimler yarınlarımızı daha yaşanılır mı kılacak, yoksa dünyayı zorlu günler mi bekliyor? Bu sorunun cevabına herkes farklı bir cevap verebilir. Siz bir de geleceği Zaman Makinesi’nden okuyun! Bilim kurgu edebiyatının duayenlerinden H.G. Wells’in yarattığı geleceği ele alan Zaman Makinesi, kesinlikle bir sonbahar gününde battaniyenizin altında okumanız gereken bir roman!

5. Sıcak Kafa – Afşin Kum

İnsanların birbirleriyle konuşması sırasında yayılan bir virüs ve hayatın tamamen değiştiği bir İstanbul… Türk Edebiyatına kazandırılmış ve güncel dille kaleme alınmış distopik bir eser olan Sıcak Kafa, sonbahar okumalarınız için oldukça uygun olabilir.

6. Sis – Stephen King

Korku ve gerilim türünün usta kalemi ve pek çok insana kitap okumanın hazzını yaşatmış olan Stephen King’in yarattığı dünyalardaki maceralara dâhil olmaya ne dersiniz? Bir roman değil de öykü kitabı olan Sis’in genişletilmiş yeni baskısında size gerilim dolu bir okuma deneyimi sunacak yirmi iki öykü bulunuyor.

Sonbahar Kitap Önerileri

7. Gör Beni – Azra Kohen

Cumhuriyetin ilk yıllarına doğru keyifli bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? Kaleme aldığı Fi, Çi, Pi serisiyle tanınan Azra Kohen’in 2019 yılında okuyucuya sunduğu Gör Beni, farklı karakterlerin dikkat çekici hikâyeleriyle elinizden bırakamayacağınız sürükleyici bir dünya sunuyor.

8. Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç – Hüseyin Rahmi Gürpınar

İstanbul’a çarpacağı söylenen bir kuyruklu yıldız ve farklı sosyoekonomik sınıflardan insanların bu haberle yüzleşmek zorunda kalması… Sıcacık bir atmosfer sunan bu kitabı okurken bir yandan Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın gözlemlerine hayranlık duyacak, diğer yandan çok eğleneceksiniz. Sonbaharın hüznünü üzerinizden atmak istiyorsanız bu kitap tam size göre!

Sonbaharın atmosferini, yumuşacık battaniyenizin altında okuyacağınız kitapların yanı sıra evinizde de bulmak isterseniz “Bu Mevsimin Huzuru Başka: Sonbahar Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.