Ev Rahatlığı, Açık Hava Keyfi: Teras Dekorasyonu Önerileri

Teras Tasarımları Örnekleri

Ev sınırları içerisindeyken dışarıdaymışız gibi özgür hissettiren, gökyüzüne uzun uzun bakıp rüzgârın ve güneşin olabildiğince tadını çıkarmamıza yardımcı olan teraslar… Peki, terasınıza birkaç dekoratif dokunuş yaparak alanın şıklığını ve kullanışlılığını artırmaya ne dersiniz? İşte, değerlendirebileceğiniz teras dekorasyonu örnekleri:

Teras Dekoru Örnekleri

Görsel Kaynak

Her alanda olduğu gibi teras dekorasyonunda da mobilya seçimi oldukça önemli. Hem ihtiyaçlarınıza hem de alana uygun mobilyalar seçerek terasınızda geçirdiğiniz zamandan daha fazla keyif almanız mümkün! Dilerseniz “Balkon ve Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı okuyarak doğru mobilya seçiminin püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Balkon ve teras gibi alanlarda zemin dekorasyonu da mühim. Birbirlerine geçip kolaylıkla monte edilebilen yer karoları ise oldukça kullanışlı ve şık seçimler!

Teras Dekorasyonu Fikirleri

Görsel Kaynak

Teras zemininde, alanda kullandığınız renk paletine ve dekorasyon tarzına uygun bir halı ya da kilim de tercih edebilirsiniz. Eğer küçük terasa sahipseniz alanın genelinde açık renkler tercih etmenizin daha sağlıklı olacağını da hatırlatalım.

Teras Dekorasyonu Örnekleri

Görsel Kaynak

Bitkiler olmadan olur mu hiç! Duvara asacağınız bir paletin ya da metal demirlerin üzerine konumlandırabileceğiniz saksılar sayesinde alanda samimi bir hava yaratabilirsiniz. Ayrıca düşük bütçeli teras düzenleme fikirleri arıyorsanız mobilya yerine büyük minderler tercih edebilir ve rahat bir ortam yaratabilirsiniz.

Tabii teras dekorasyonu kendin yap fikirleri ile de uygun bütçeli ve aynı zamanda çok kullanışlı ürünler yapmak mümkün. Mesela eski kitaplığınızdan, açık alanlarda kullanıma uygun bir sedir yapmak kesinlikle güzel fikir!

Teras Dekorasyonu Önerileri

Görsel Kaynak

Eğer komşular tarafından rahatça görülebilen bir terasınız varsa alanın mahremiyetini sağlamak önemli! Bunu sağlamak için ise paravanlardan ve yapay yaprak çitlerden yardım alabilirsiniz.

Teras Dekoru

Görsel Kaynak

Teras aydınlatmasında apliklerden, birkaç ampulün bir arada bulunduğu ışık zincirlerinden, büyük mumlardan, hatta spot aydınlatmalardan yararlarlanabilirsiniz. Fakat hem doğayı hem de bütçenizi koruyacak bir alternatif arıyorsanız kesinlikle solar aydınlatma ürünlerini tercih edebilirsiniz. “Bir Süper Kahraman: Güneş Enerjili Lamba Nedir, Nasıl Çalışır?” yazımızdan solar aydınlatmalar hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsin ve ayrıca Koçtaş internet sitesinden bahçe aydınlatma ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Teras Dekorasyonu İpuçları

Gökyüzünü rahatça izleyebilmek elbette çok güzel; fakat sert açılarla gelen güneş, terastaki keyfinizi bozabilir. İşte, tam da bu nedenle terasa uygun bir şemsiye almayı ihmal etmemelisiniz. “Balkon ve Bahçe Şenlensin: Dekoratif Şemsiyeler” yazımız, alana en uygun seçimi yapma konusunda size yardımcı olmaya hazır.

Diğer bir seçeneğiniz ise tavan bölümüne bloklar halinde çıtalar monte etmek. Bu çıtalara, renkli kumaşlar asabilir ve renkli gölgelik alanlar oluşturabilirsiniz.

Teras Dekoru Fikirleri

Salıncaklar hep popülerdi, ama son yılların en gözde teras dekorasyonu ürünleri kesinlikle tekli salıncaklar! Oldukça şık olan bu salıncaklar, alanın atmosferini anında değiştirecek güce sahip. Bu arada terasınızı kullanmadığınız soğuk aylarda bu salıncağı iç alanlarda da kullanıp ev dekorasyonuna katkı sağlayabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim.

Şimdi terasın keyfini çıkarma zamanı!

Teras için dekorasyon önerilerini hayata geçirmenizi sağlayacak ürünler “Bahçe ve Balkon” kategorisinde sizi bekliyor!