Küçük Dokunuşlarla Ev Dekorasyonu: Yeni Yıla Yeni Bir Evle Girmek İçin 7 Basit Öneri

Küçük Dokunuşlarla Ev Dekorasyonu

Evde her zamankinden fazla zaman geçirdiğimiz bir süreç yaşarken siz de evinizde bazı değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Lütfen gözünüzü korkutmayın; evde küçük ama etkili değişiklikler yapmak mümkün! Hem tasarruflu hem de kolay uygulanabilir küçük dokunuşlarla evin atmosferini değiştirmek istiyorsanız daha fazla beklemeyin ve yeni yıla daha farklı bir ev dekorasyonu ile girin!

1. Evde Detoks Zamanı

Yeni yıla daha ferah bir evde girmeye ne dersiniz? Nasıl mı? Ne zamandır giymediğiniz kıyafetler, eskiyen nevresimleriniz ya da havlularınız, aslında pek de ihtiyacınız olmayan küçük ev aletleri… İhtiyacınız olmayan kullanılabilecek durumdaki eşyayı mobil uygulamalar ile satarak ya da ihtiyaç sahipleri ile paylaşarak evinizi daha ferah kılabilirsiniz. Unutmayın; daha az eşyalı bir ev daha kolay bir şekilde düzenlenebilir ve bu da evinizin daha şık bir görünüme kavuşmasına yardımcı olabilir.

Evimi Küçük Dokunuşlarla Nasıl Değiştirebilirim

2. Kırlentler Salonu Renklendirmek İçin Hazır

Evimi küçük dokunuşlarla nasıl değiştirebilirim?” sorusunun yanıtını arıyorsanız salon özelinde bunun kırlentlerle mümkün olabileceğini gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Koltuklarınızın rengine ve ev dekorasyonunda tercih ettiğiniz renk paletine uygun farklı tonlarda seçeceğiniz kırlentler, salonda küçük dokunuşlar yapmak için oldukça uygun olabilir.

Evde Küçük Ama Etkili Değişiklikler Yapmak

3. Duvar Dekorasyonu ile Yaşam Alanınız Daha Hareketli

Evde ufak dokunuşlarla alanın görünümünü hatırı sayılır ölçüde değiştirebilmek için duvar dekorasyonunda farklılığa gitmeyi tercih edebilirsiniz. Emin olun ki duvarınıza asacağınız bir tablo, ayna ya da içerisinde anılarınızın somut hali olan fotoğraflarınızın bulunduğu çerçeveler bile yaşam alanınızı dikkat çekici bir görünüme kavuşturabilir. Bunun yanı sıra tek bir duvarı farklı bir renge boyamayı düşünebilir ve efekt damgalarından yardım alarak duvarlarınızın havasını değiştirebilirsiniz.

Duvar dekorasyonu konusunda daha fazla güzel fikre ihtiyacınız varsa “Dikkat Çekici Duvarlar: Duvar Dekorasyonu Örnekleri” yazımıza göz atmanızı öneririz.

Küçük Dokunuşlarla Evi Değiştirmek

4. Hobi Boyaları ile Yenilenmiş Mobilyalar

Eski bir konsolunuz var ve kullanılabilir durumda, ama yenilense fena olmaz… Belki de artık ev dekorasyonunuzda daha farklı renklerden yardım almak istiyorsunuz ve mobilyalarınız bu renklere hiç uyum sağlamıyor. Hiç merak etmeyin; her iki durumda da yeni mobilyalar almanıza gerek yok; emeğinizle, pratik bir şekilde dilediğiniz eşyanızı yenileyebilirsiniz. İhtiyacınız olan sadece hobi boyaları, fırçalar ve vernik. “Eski Eşyayı Yenilemek İçin 4 Öneri” yazımızda sıraladığımız adımları gerçekleştirerek yeni görünümlü şık mobilyalara sahip olmak o kadar kolay ki… Ayrıca dilerseniz mobilya kulplarını da değiştirerek elde edeceğiniz görünümü daha farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz.

Küçük Değişikliklerle Ev Yenileme

5. Bitkiler ile Huzur Dolu Yaşam Alanları

Küçük eklemeler ile dekorasyon değişiklikleri yapmak istiyorsanız bitkilerden yardım almayı düşünebilirsiniz. Bitkilerin oluşturacağı samimi yansımalar ile eviniz bambaşka bir görünüme kavuşabilir. Bu arada bitkileri konumlandırmak için özel alanlar oluşturmak da son yılların trendlerinden. Örneğin bitkilerinizi, duvara monte edeceğiniz paletin üzerine asabilir ya da odanızın bir köşesinde oluşturacağınız köşede yer vereceğiniz bitki stantlarının üzerine konumlandırabilirsiniz.

Tasarruflu Ev Dekorasyonu

6. Şık Yardımcılar, Düzenleyici Aksesuarlar 

Salon, yatak odası, mutfak, banyo… Evinizin her alanını düzenlemenize yardımcı olacak depolama çözümleri sayesinde de dekorasyona katkı sağlamanız mümkün. Birbirinden güzel sepet ve saklama kutularını; duvara monte ettiğiniz rafların üzerine yerleştirebilir, sehpa ya da koltuk gibi mobilyalarınızın altına konumlandırabilirsiniz. Bunlara ek olarak dolap içi düzenleyiciler ve mutfak dolap içi raflar da yerden tasarruf etmenize yardımcı olarak daha ferah alanlara sahip olmanızı sağlayabilir, not düşmeden geçmeyelim.

Küçük Dokunuşlar Ev Dekoru

7. Tekstil Ürünleri de Dekorasyona Dâhil

Eminiz ki bir tekstil ürünü alırken kumaşın kalitesine olduğu kadar desenine ve rengine de dikkat ediyorsunuz; ne de olsa görsellik önemli! O halde dekorasyonu tamamlayıcı ögeler olan tekstil ürünleri sayesinde ev dekorasyonunu farklılaştıracak uygulamaları ve son dokunuşu yapabileceğinizi de belirtmek isteriz. Örneğin nevresimlerinizi değiştirerek yatak odası dekorasyonunuzu farklılaştırabilir, runner takımları sayesinde yemek odanızı daha şık kılabilirsiniz. Bu arada dilerseniz koltukların üzerine koltuk örtüleri sererek bohem bir stil yansıtmanız da mümkün! 

Hazırlıklar Başlasın: Yılbaşını Evde Kutlamak İsteyenlere Öneriler adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Kolay Ev Dekorasyonu Değişiklikleri

Küçük değişikliklerle evinizi yenilemenize yardımcı olacak ürünler Koçtaş’ta sizi bekliyor!