Kitap okumak çocukların dil gelişiminin yanı sıra bilişsel, duygusal ve ruhsal gelişimlerini de olumlu yönde etkiliyor. Çocuğunuzun, kitap okumanın faydalarından yararlanabilmesi ve gelecekte kitap okuma alışkanlığına sahip bir yetişkin olması için siz de çocuk kitapları önerileri arıyorsanız doğru yerdesiniz! Çünkü şimdi, yaş aralıkları doğrultusunda çocuklara kitap önerileri sunacağız!
Farklı ama Aynı
Feridun Oral, 3-8 yaş
Feridun Oral’ın kaleme aldığı ve okul öncesi kitap tavsiyeleri arasında yer alan Farklı ama Aynı, hayatın içinden sıcacık bir kitap. Engelli olarak doğan bir oğlağın diğer oğlaklar gibi çimlerde koşup oynayabilmesi için yaratıcı bir çözüm arayışında olan çobanın ve sürünün hikâyesini anlatan bu kitabın çocuğunuza farklı bir bakış açısı kazandıracağı kesin.
Hayvanlar Senfonisi
Dan Brown, 4-7 yaş
“Çok Satanlar” listelerinde adı eksik olmayan gizemli ve heyecan dolu kitapların yazarı Dan Brown, şimdi de çocuklarımıza eğlenceli ve bir o kadar da macera dolu bir kitap sunuyor. Çocuğunuz, kitaptaki karakterlerin keyifli ve ipuçlarıyla dolu serüvenlerine dâhil olurken aynı zamanda Dan Brown’ın bestelerini de dinleyebilecek. Bunun için ücretsiz uygulamayı mobil cihazınıza indirip kitaptaki QR kodları okutmanız yeterli! 4 yaş kitap tavsiyesi arasında yer verdiğimiz bu önerinin sıra dışı bir deneyim sunacağı kesin!
Bir Fikirle Ne Yaparsın?
Kobi Yamada, 5-8 yaş
Herkesin aklına gün içinde onlarca fikir geliyor. Üstelik zihninde fikirler uçuşan sadece biz yetişkinler değiliz; çocuklarımız da fikirler üretiyor. Peki; bir fikirle ne yapılır? O fikir nasıl büyütülür, geliştirilir? İşte, Bir Fikirle Ne Yaparsın? kitabı tam da bu konularda çocuğunuza yol gösteriyor. Eğer çocuğunuz bu kitaptan hoşlanırsa yazarın diğer eserleri olan Bir Fırsatla Ne Yaparsın? ve Bir Problemle Ne Yaparsın? kitaplarını da listenize ekleyebilirsiniz.
Atlas / Kıtalar, Denizler ve Kültürler Arası Yolculuk Rehberi
Aleksandra & Daniel Mizielinski, 6+ yaş
Kim çocuğunun, yaşına uygun bir kitap sayesinde dünyayı tanımasını ve ülkeler hakkındaki bilgisine kaliteli bir temel oluşturmasını istemez ki! İşte, Atlas tam da bunun için oluşturulmuş bir kitap. Çizimler sayesinde ülkelerin turistik noktalarından başarılı sanatçılarına, dağlarından sınırları içinde yaşayan hayvanlara kadar pek çok bilginin sunulduğu bu kitabın ödüllü bir eser olduğunun da altını çizmekte fayda var. Eğitici çocuk kitapları arasında yer alan Atlas, çocuk edebiyatının prestijli ödüllerinden Prix Sorciéres ve Premio Andersen sahibi.
Ölümsüz Aile
Natalie Babbitt , 7-13 yaş
Ölümsüzlük, sanatın pek çok dalında kendine yer bulan dikkat çekici bir tema. İşte, bu temayı başarılı bir şekilde işleyen, 100 Temel Eser arasında yer alan, çocuk edebiyatının klasikleri arasında sayılan kitaplardan biri de Ölümsüz Aile! Bir ormanda yaşayan ve ormanda bulunan pınardan ölümsüzlük suyu içmelerinin ardından ölümsüz olan bir aile ve pınarı keşfeden ve oradan su içmek isteyen bir kız çocuğu… Ölümsüz Aile, 7-8 yaş kitap tavsiyeleri arasında yer alabilir ama bu kitap sadece çocukların değil, yetişkinlerin bile severek okuyacağı bir eser!
Zamanda Kıvrılma
Madeleine Lengle, 10+ yaş
Bilim kurgu edebiyatının hayal dünyamızı geliştirdiği, bizi daha önce hiç aklımıza gelmeyen fikirlerle buluşturduğu bir gerçek! Peki, güzel bir bilim kurgu kitabı ile çocuğunuzun hayal dünyasında bambaşka boyutlar açmaya ne dersiniz? Zamanda Kıvrılma, işte tam da bu dediğimizi sunacak bir kitap. Zamanda yolculuk üzerine çalışan bir babanın aniden kaybolması üzerine onu aramak için kolları sıvayan çocukların hikâyesini anlatan Zamanda Kıvrılma, 10-13 yaşındaki çocukların okuması gereken kitaplardan olsa da bu kitabın daha büyük çocuklar için de uygun olabileceğini belirtmeden geçmeyelim.
Yetişkinler gibi çocukların da zamanının çoğunun evde geçtiği bu dönemde kitaplar en keyifli arkadaşlar! Eğer bu dönemde çocuğunuzun kitaplığı genişlediyse sayısı arttıysa ve yeni bir kitaplığa ihtiyacınız varsa Koçtaş’ta ihtiyacınıza ve bütçenize uygun kitaplık modelleri sizi bekliyor.
Ayrıca Eğlenceli ve Eğitici: Çocuklar İçin Film Önerileri adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.
Şimdiden iyi okumalar!