Seray Kutsal Yazdı! Dekoratif Çıta ve Duvar Kağıdı ile Koridor Yenileme

Çıta Ve Duvar Kağıdı İle Duvar Dekorasyonu

Çoğumuz, evlerimizi dekore ederken koridorları çok da fazla önemsemiyor ya da gözden kaçırıyoruz; kabul edelim. Koridorlara bir oda gözüyle bakmadığımız için bir kilim, bir avizeyle dekorasyonu geçiştiriyoruz. Halbuki koridorlar genelde evlerimizin girişi oluyor. Bu yüzden koridorlara biraz özen göstermek genel dekorasyon için önemli diye düşünüyorum. Ne de olsa ilk izlenim önemli! 🙂 

Benim koridorlara en yakıştırdığım dekoratif uygulama çıta çalışması. İnce, uzun bir alanı duvardaki çıtalarla ikiye bölmek hem alanı olduğundan daha geniş gösteriyor hem de çok da fazla dekoratif dokunuş yapamayacağımız bir alanı kolayca şık bir görünüme kavuşturabiliyor. Peki, çıta çalışmasını nasıl yapabiliriz? Haydi, gelin, birlikte bakalım!

Duvar Yenileme Fikirleri

Uygulama yapacağım koridor evin diğer odalarıyla aynı renge boyanmış ve hiçbir dekoratif ürün kullanılmamış, boş bir koridordu. Ayrıca pencereler koridora oldukça uzak olduğu için koridor yeterince ışık almıyordu. Evin giriş kapısı ise direkt koridora açılıyordu. Eve ilk adımınızı attığınızda daha ferah ve hoş bir dekorasyonla karşılaşmanın kesinlikle mutlulukla bir ilgisi olmalı. 🙂 

Duvar Dekorasyonu Örnekleri

Bu yenileme projesinde hayal ettiğim görüntü; duvarların üst kısmında duvar kağıdı, orta kısmında dekoratif çıta ve en alt kısımda ise beyaz boya uygulamasıydı. Bu yüzden duvar kağıdını duvarın yarısına denk gelecek şekilde ölçtüm ve bir falçata yardımıyla kestim.

Duvar Yenileme

Kestiğim parçaya bir fırça yardımıyla hazırladığım duvar kağıdı yapıştırıcısını uyguladım. Bu aşamada yapıştırıcının kağıdı çok fazla ıslatmaması gerekiyor. Eğer gereğinden fazla yapıştırıcı sürerseniz kağıdınız çok ıslanır ve uygulama yaparken deforme olabilir.

Duvar Kağıdı Modelleri

Yapıştırıcısını sürdüğüm duvar kağıdını üst kısımdan başlayarak dikkatli bir şekilde duvara yapıştırdım. Yapıştırırken hava kabarcığı kalmamasına dikkat ettim ve uygulamayı yaparken elimle kağıdı duvara iyice sabitledim.

Duvar Dekorasyonu Önerileri

Duvar kağıdını yapıştırırken dikkat etmemiz gereken en önemli şey, desenlerin birbirini takip ettiğinden emin olmak. Bu yüzden kestiğiniz parçayı arkasına yapıştırıcı sürmeden önce uygulayacağınız alanda prova etmenizi öneririm. Eğer desenler birbirini takip etmezse duvar kağıdının ek yerleri belli olur ve bu da hoş bir görüntü oluşturmaz.

Duvar Dekorasyonu

Duvar kağıdını duvarın yarısına denk gelecek şekilde tüm koridora uyguladıktan sonra sıra geldi çıta uygulamasına!

Antre Tasarımları

Ben bu yenileme projesinde ahşap dekoratif çıtalardan kullandım. Çıtaları, uygulama yapacağım alanların ölçüsüne uygun olarak dekupaj testere ile kestim. Keserken köşelere denk gelecek yerleri 45 derece açı ile kestim. Çıtalar ahşap olduğu için keserken dekupaj testereden yardım aldım; ama siz çıtaları bir marangoza götürüp ölçünüze uygun bir şekilde kestirebilirsiniz. Eğer daha uygun maliyetli ve kesme işlemi daha kolay olan bir seçenek isterseniz strafor çıtaları da kullanabilirsiniz. Strafor çıtalar kolay deforme olabildiği için ben ahşap çıta kullanmayı tercih ettim.

Antre Dekorasyonu

Ölçüye uygun kestiğim çıtaları, arkalarına soğuk silikon sürerek duvara yapıştırdım.

Duvar Dekorasyonu Fikirleri

Sıra geldi son işlemimize! Kalan kısımları beyaza boyayacağız. Bu yüzden çıtanın üzerine maskeleme bandı yapıştırdım. Çünkü duvar kağıdını boyadan korumalıyız.

Antre Nasıl Dekore Edilir

Duvarın kalan kısımlarını ve çıtayı beyaza boyadım. Bu kısımları boyamak için beyaz duvar boyası kullandım. Bu işlemle birlikte fazla ışık almayan koridorda çok daha ferah bir görünüm elde etmiş oldum.

Çıta Ve Duvar Kağıdı İle Duvar Dekorasyonu

Sadece duvara uyguladığım dekoratif uygulamalarla koridor bambaşka bir yere dönüştü! Siz de zevkinize uygun seçtiğiniz duvar kağıdı ve renklerle koridorunuzu yenileyip evin dekorasyonuna katkıda bulunabilirsiniz.