Testi Çözün, Size En Uygun Kendin Yap Duvar Kağıdı Fikirlerini Söyleyelim!

Kendi Duvar Kağıdını Kendin Yap

Evinizin havasını değiştirmek istiyorsanız ve hangi ev dekorasyonu uygulamasını yapmanız gerektiğinden emin olamıyorsanız biz söyleyelim: Duvar dekorasyonu için kollarınızı sıvayın! Az eforla büyük değişimlere kapı açmanızı sağlayacak bu ev dekoru uygulamasını yapmayı düşünüyor ve ilhama ihtiyaç duyuyorsanız “Dikkat Çekici Odalar: Duvar Dekorasyonu Örnekleri” yazımızı okuyabilirsiniz.

Duvarlarınızı dekore etmek için tablolar, panolar, aynalar gibi dekoratif objelerden yararlanabilirsiniz. Fakat bunun yanı sıra duvar boyalarından ve duvar kağıtlarından da evinizi güzelleştirmek için yardım alabilirsiniz. Biz de bu yazımızda evlerde duvar kağıdı uygulamalarından bahsedeceğiz, hatta “Evde duvar kağıdı nasıl yapılır, uygulanır?” sorusuna zevkinize uygun yanıtlar vereceğiz.

Size en uygun, duvar kağıdına bile ihtiyaç duymadan uygulayabileceğiniz duvar kağıdı kendin yap fikrini öğrenmek için ise testimizi çözmeniz yeterli. Fakat öncelikle evde duvar kağıdı yapımı ile ilgili detayları vermek faydalı olabilir.

uygun fiyatlı boya malzemeleri

Nasıl Bir Duvar Kağıdı Seçmelisiniz?

Evinizde uyguladığınız dekorasyon stiline uygun desenlere sahip, seçtiğiniz renk paletine ve duvarlarınızın yapısına uyum sağlayacak, hatta uygulayacağınız alandaki ihtiyaçlarınız doğrultusunda yapacağınız duvar kağıdı seçimi, etkili bir duvar dekorasyonu için oldukça önemli. Bu konu hakkındaki tüm detayları “Kusursuz Dekorasyon İçin: Duvar Kağıdı Nasıl Seçilir?” yazımızdan okuyabilirsiniz.

Ev Duvar Kağıdı Nasıl Değiştirilir?

“Evde duvar kağıdı nasıl yapılır?” sorusunun yanıtının yani yeni duvar kağıdını yapıştırma aşamalarının öncesinde duvar kağıdı sökme uygulamasının püf noktalarını bilmelisiniz. Ancak eski duvar kağıdını kusursuz bir şekilde söktükten sonra duvarı yeni kağıtla buluşturabilirsiniz.

Hazır alacağınız ya da evde el yapımı hazırlayabileceğiniz duvar kağıdı sökme solüsyonu ile eski kağıtları sökebilirsiniz. Evde duvar kağıdı sökücü solüsyon hazırlamak için sıcak su ve sirke ya da sıcak su ve çamaşır yumuşatıcısı gibi malzemelerden yardım alabilirsiniz.

Kağıtları sökerken maket bıçağı, zımpara gibi ürünlere de ihtiyaç duyabileceğinizi hatırlatalım. Dilerseniz “Söktükten Sonra İster Yeni Duvar Kağıdı İster Boya: Duvar Kağıdı Nasıl Sökülür?” yazımız, duvarınızı yeni duvar kağıdına hazırlamanız için size yardımcı olabilir.

Evde Duvar Kağıdı Nasıl Yapıştırılır?

Duvarları kağıttan arındırdıktan ve duvarı kağıt uygulamasına hazırladıktan sonra yapmanız gerekenleri kısaca şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Uygulama yapacağınız alandaki mobilyaları zarar görmemeleri için kaldırın ya da üstlerini örtün. Ardından yerlere koruyucu örtü serin.
  • Duvarın ölçüsünü metre yardımıyla alın ve sonrasında duvar kağıdı üzerinde ölçü alıp kağıdı maket bıçağıyla kesin.
  • Sonrasında kağıdı yapıştırıcısını kağıdın arkasına bir fırça ya da sünger yardımıyla iyice sürün.
  • Kağıdı duvara yukarıdan aşağıya olacak şekilde yapıştırın. Bu aşamada kağıt ve duvar arasında hava kabarcığı kalmaması için kuru bir süngerden ya da temiz bir bezden yardım alabilirsiniz.

İşte, yepyeni duvarınıza kavuştunuz! Dilerseniz “Duvar kağıdı evde nasıl yapıştırılır?” sorusunun yanıtını daha detaylı bir şekilde okumak için “Duvarları Renklendirmek Güzel Fikir: Duvar Kağıdı Nasıl Uygulanır?” yazımızı okuyabilir ve bu uygulama için hangi duvar kağıdı yapı malzemelerine ihtiyacınız olduğunu öğrenebilirsiniz.

Alanın Şıklığını Katlayın: Duvar Kağıdı Trendleri yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Kendi Duvar Kağıdını Yap

3 boyutlu, geometrik desenli, çiçek desenli ve çok daha fazlası… Uyguladığınız ev dekorasyonuna uygun ve tarzınıza hitap edecek duvar kağıdı modelini hiç zorlanmadan bulacağınıza eminiz. Fakat yine de size sunulan seçeneklerle yetinmek zorunda değilsiniz! Hatta boyalı duvarınızın üzerinde bile çeşitli uygulamalar yaparak duvar kağıdı etkisi oluşturabilirsiniz. O halde gelin, el emeğinizi de işin içine katarak yapabileceğiniz sizin için en uygun “duvar kağıdını kendin yap” projesini bulalım!