Evinizdeki Malzemelerle Bitkilerinize Bakım Yapabilmeniz İçin 5 Öneri

Evde bitki yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenler.

Söz konusu şehir yaşamı olunca doğadan ve bitkilerden biraz uzaklaştık ama bu onlarla olan bağımızı tamamen kopardığımız anlamına gelmemeli. Mesela güzel mi güzel ev bitkileri sayesinde de doğayla buluşabilir, yeşilin verdiği huzuru hissedebilir ve buna ek olarak yaşam alanınızın havasının daha kaliteli olmasını sağlayabilirsiniz. Üstelik evde bitki bakımı için elinizin altındaki malzemelerden de yararlanabilirsiniz! Hadi, evinizin yeni üyelerine yer açın. Evde bitki yetiştirmek için ihtiyacınız olanları söylüyoruz!

Bitki Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Noktalar

  • Bitkilerinizin güneş ışığından uzak kalması kadar güneş ışığını direkt olarak alacağı yerlerde konumlandırılmaları da doğru değil. Bitkilerinizi, güneşi yoğun bir şekilde almayan yerlere yerleştirebilirsiniz.
  • Bitkiler çok soğuk havayı sevmezler. Bu nedenle özellikle kış aylarında açık balkonlarınızda bulunan bitkilerinizi daha sıcak bir alana taşımalısınız.
  • Klimadan gelen sıcak ya da soğuk havanın direkt olarak bitkilerinize vurmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Her bitkinin suya olan ihtiyacının farklı olduğunu hatırlamalı ve bitkilerinize ihtiyacı olduğundan az ya da fazla su vermemelisiniz.

Evdeki malzemelerle bitki bakımı.

Evdeki Malzemelerle Bitki Bakımı

Evdeki bitkilerinize gözünüz gibi baktığınızdan hiç şüphemiz yok! Peki, bu bakımı evdeki malzemelerle yapmaya ne dersiniz? Şimdi, evdeki malzemelerle bitki bakımı nasıl yapılır, anlatıyoruz.

1. Yumurtayı Bitkiler de Çok Seviyor

O; kahvaltıların vazgeçilmezi, böreklerin nar gibi pişmesinin sırrı… Hatta çoğunuzun yumurtasız bir hayatı düşünmekte dahi zorlandığını biliyoruz. Aslında bitkiler de yumurtayı sizin kadar çok seviyor desek ne dersiniz? Evdeki malzemelerle bitkilerinize bakmak istiyorsanız yumurtayı kaynattığınız suyu da yumurta kabuklarını da israf etmemelisiniz. Kalsiyum, çinko, magnezyum ve demir bakımından zengin olan yumurta, bitkilerinize çok iyi gelecektir. Yumurtayı kaynattığınız su soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayabilir ya da yumurta kabuklarını ezip küçücük parçalara ayırdıktan sonra bitkilerinizin toprağına gömebilirsiniz. Bu uygulamalar sayesinde bitkilerinizin daha güçlü bir şekilde büyümelerini sağlayabilirsiniz.

Yumurta kabuğunun bitkilere iyi gelmesi.

2. Limon Kabuğu Güçlü Bitkilerin Sırrı

Nane ve limon kabuğu bir güzel kaynadıktan sonra içine tarçınla zencefil eklenince size şifa oluyor. İşte, o limon kabuklarından biraz da bitkinize ayırın. C Vitamini deposu limonun kabuklarını küçük küçük kestikten sonra ağaç yaprakları ile kompost ederek bitkilerinizin toprağına ekleyebilir, böylece bitkinizin daha güçlü ve hızlı büyümesini sağlayabilirsiniz.

3. Meyve Kabuğu Suyu Güç Veriyor

Portakal, mandalina, elma, kivi… Eğer evinizde bitki bakıyorsanız yediğiniz meyvelerin kabukları çöp kovasına gitmemeli. Meyve kabuklarını biriktirip derin bir kaba alın. Kabukların üzerine sıcak su dökün ve kabın üzerini kapatın. Ertesi sabah bu su ile sulayarak bitkilerinizin daha dinç olmalarını sağlayabilirsiniz.

Evinizde bitki bakımı tüyoları.

4. Sebze Suyunu Bitkilerle Değerlendirin

Yemek yaparken bazı sebzeleri haşlıyorsanız o suyu dökmeyin, çünkü o suya bitkilerinizin ihtiyacı var! Sebzelerin sahip olduğu vitaminler haşlandıkları suya da geçtiği için bitkilerinizi bu suyla gönül rahatlığıyla sulayabilirsiniz. Tabii bu suyun tuzsuz olması gerektiğini hatırlatalım.

5. Çay Posası ve Kahve Telvesi, Doğal Gübre Kaynağı

İçtiğiniz çayın posasını ve kahvenin telvesini, bitkilerinizin toprağına karıştırabilirsiniz. Bu iki atık da bitkilerinizde gübre etkisi görüyor.

Ev bitkileri için bakım önerileri.

Evdeki malzemelerle bitki bakımı nasıl yapılır, bu içeriğimizde sizin için anlattık. Eğer bitki bakımı için daha fazlasına ihtiyacınız varsa gerekli her şey, Koçtaş’ta sizi bekliyor!