Taşınma Sürecini Kolaylaştırın! Ev Taşırken Karşılaşabileceğiniz Zorluklar ve Pratik Çözümler

Taşınma Sürecini Kolaylaştırın! Ev Taşırken Karşılaşabileceğiniz Zorluklar ve Pratik Çözümler

Yepyeni bir yaşam alanı sizi bekliyor… Çok yakında yeni evinizde yaşamaya başlayacaksınız! Güzel bir heyecan ve belki biraz da stres… Bu süreçte farklı duygular harmanlanıyor ve ortaya ilginç bir his çıkıyor. Peki, yeni yaşam alanınıza kavuşmadan önce neden gerginlik hissediyorsunuz? Biz söyleyelim: Karşılaşacağınız zorluklardan, olumsuz deneyimlerden ve her şeyin düşündüğünüz gibi gitmemesinden korkuyorsunuz. Şimdi, arkanıza yaslanın ve derin bir nefes alın; rahatlayın. Çünkü ev taşırken dikkat edilmesi gerekenlerden ve taşınırken pratik çözümlerden bahsedeceğiz.

Hiçbir Şeyi Son Ana Bırakmayın

Ev taşımak oldukça meşakkatli bir iş. Öncelikle bunu kabul etmek ve bu doğrultuda plan yapmak gerekiyor. Eğer taşınacağınız belliyse ama henüz gününe karar vermediyseniz bu aşamada bile kullanmadığınız eşyanızı yavaş yavaş toplamak, ileriki günler için işinizi kolaylaştıracaktır. Diğer bir deyişle eşya kolilemeyi son ana bırakmamalısınız. Örneğin kullanmadığınız mutfak eşyanızı ya da mevsimi olmayan giysilerinizi kolileyebilirsiniz. Tabii ki bu süreçte kesinlikle ev taşımak için gerekli malzemelere de sahip olduğunuza emin olun ve ihtiyaç olan ürünleri alın. Eşya taşınma sırasında nasıl toplanır diye merak ediyorsanız “Yeni Bir Yaşam Alanına Doğru: Taşınırken Ev Nasıl Toplanır?” yazımızı okuyabilirsiniz. Bu arada bir taşınma listesi oluşturmak, yapmanız gereken bazı şeyleri unutmanıza engel olarak size yardımcı olabilir.

Eğer taşınma günü hakkında kesin bir kararınız varsa bu, eşyanızın yeni eve nasıl transfer edileceği konusu üzerine düşünmeniz gerektiği anlamına geliyor. Bazı insanlar bir kamyon kiralayıp eşyasını tanıdıkları ile birlikte taşıyor, bazıları ise daha pratik bir yol olan nakliyat firmaları ile çalışıyor. Bizim önerimiz, hem eşyanızın zarar görmemesi hem de kötü sürprizlerle karşılaşmamanız için nakliyat firmaları ile anlaşmanız.

Taşınırken Pratik Çözümler

Seçeceğiniz Nakliyat Firmasını İyice Araştırın

Bir nakliyat firmasıyla iş birliği yapmak istiyorsanız bu konuda iyice araştırma yapmanızı öneririz. Çünkü evden eve nakliyat firmalarından memnun olmayanların hatta dolandırılanların sayısı hiç az değil. Bu nedenle işini hakkıyla yapan bir nakliyat firması bulmalısınız. Bu konuda internet sitelerindeki yorumlardan ya da tanıdıklarınızın önerilerinden yardım alabilirsiniz.

Bazı nakliyat firmaları, eşyanızı taşımanın yanı sıra taşınma günü sabah erkenden gelip tüm eşyanızı kolileme ve yeni evinizde eşyanızı yerleştirme hizmeti de sunuyor. Eğer anlaşmayı planladığınız firma bu hizmeti vermiyorsa taşınma gününden önce tüm eşyanızı kolilemeniz gerekiyor.

Eşyalarınızın başına gelebilecek olumsuzluklardan endişeleniyorsanız sigorta uygulaması yapan firmaları tercih edebileceğinizi de hatırlatalım.

Aldığınız fiyat tekliflerini karşılaştırırken nakliyat firmalarının sunduğu hizmetleri göz önünde bulundurarak bir karşılaştırma yapmanızı öneririz. Bu arada anlaştığınız taşıma firmasına hangi eşyaların hangi odalara taşınacağını söylemeniz, yeni evinizi yerleştirirken işinizi kolaylaştıracak taşınma ipuçları arasında yer alıyor.

Taşınma Süreci

Evcil Hayvanınız Varsa Onun da Yeni Evinize Nasıl Gideceğini Planlayın

Taşındığınızda küçük dostunuzun da yaşam alanı değişecek ve onu en konforlu şekilde yeni evine taşıyabilmek için bu aşamayı daha önceden planlamanız şart! Eğer mümkünse taşınırken evcil dostunuzu bir tanıdığınızın evine bırakabilir ve akşam eşya transferi bittikten sonra onu yeni evine alabilirsiniz. Yerleşmeniz zaman alabileceğinden köpek, kedi gibi evcil hayvanlarınız için yataklarının ve oyuncaklarının bulunduğu bir alan oluşturmak sağlıklı olabilir.

Köpekler için yeni eve alışma süreci daha kolay geçebilir; çünkü onlar çoğunlukla evle değil, sizinle bağ kurarlar. Ama kediler yaşadıkları evle de sıkı bir bağ kurdukları için taşınma süreci onlar adına zor olabilir. Dilerseniz “Kediyi Yeni Eve Alıştırmak İçin İpuçları” yazımızı okuyarak bu süreçte size çok yardımcı olacak bilgilere ulaşabilirsiniz.

Taşınacaklar İçin Pratik Çözümler

Son Kontrolleri Yapın

Her şey yeni evinize taşındı. Şimdi, eşyalar kolinin içerisinden çıkacak. Fakat o da ne! Evin temizliği için anlaştığınız firma, temizliği pek de iyi yapamamış ve evin temizliğine bir el atmanız gerekiyor. Oysa eşyanızı yeni evinize taşımadan önce son kontrolleri yapsaydınız böyle bir sorunla karşılaşmazdınız. Bu nedenle yeni eve taşınmadan önce son kontrolleri yapmalı ve kendinize olası tüm sorunlara müdahale etmek için zaman sunmalısınız.

Bazen evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Örneğin yatak odasını ilk gün evinizde yatabilecek şekilde yerleştirmeyi planladınız, ama bu çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleşemedi. İşte, böyle durumlar için bir B planı hazırlamak sizi, karşı karşıya kalabileceğiniz zorluklar karşısında korur. Mesela ailenize veya yakınlarınıza, bir ihtimalle onlarda bir gece kalabileceğinizi söyleyebilirsiniz.

Verdiğimiz ev taşıma tüyoları sayesinde karşınıza çıkacak sorunlara pratik çözümlerle önceden müdahale edebilirsiniz.

Dilerseniz taşınma aşamasında Koçtaş’ın oluşturduğu, ustalar ile usta arayanları buluşturan ücretsiz bir platform olan Ustabilir’den hizmetleri inceleyebilir ve güvenilir hizmet alabilirsiniz.