Vantilatör Çeşitleri: Tavan Vantilatörü, Ayaklı Vantilatör ve Daha Fazlası

vantilator-cesitleri

Soğuk havadan korunmak için kazak giymek, battaniye kullanmak yeterli oluyor. Ancak sıcaklarda bunalmamak için hep daha fazla çözüme ihtiyaç duyuyoruz. Ne kadar ince giyinsek, ne içsek yeterli olmuyor. Çare de elbette bulunduğumuz odayı soğutmak oluyor. Neyse ki vantilatör ve klima gibi soğutma sistemleri imdadımıza koşuyor. 

Bu noktada genellikle akla ¨Vantilatör mü, klima mı almalı?¨ sorusu geliyor. Ekonomik ve pratik bir çözüm arayanlar için önerimiz vantilatör. Eğer ev ya da ofisinizde birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa vantilatör tercih edebilirsiniz. Ayaklı vantilatör, soğuk buharlı vantilatör gibi birçok vantilatör modeli montaj gerektirmiyor ve kolaylıkla taşınabiliyor. Ayrıca vantilatörün elektrik tüketimi de klimaya göre çok daha düşük. 

Seçiminizi yaptıysanız en iyi vantilatör markası arayışına girmeden önce vantilatör çeşitlerini ve özelliklerini inceleyelim. Böylece ihtiyacınızı karşılayacak vantilatör modelini keşfedin.

Vantilatör Çeşitleri

Evinize uygun vantilatör modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor !

En İyi Vantilatör Nasıl Seçilir?

Odanızın büyüklüğüne, kullanacağınız yerin yüksekliğine ve cihazın gücüne göre tercih edebileceğiniz birçok vantilatör çeşidi bulunuyor. İsabetli bir seçim yapabilmeniz için tüm vantilatör tiplerinin özelliklerini sıraladık:

Tavan Vantilatörü

Tavan Vantilatörü Nedir

Tavana monte edildiği için en az yer kaplayan vantilatör modellerinden biridir. Odanın merkezi bir konumuna yerleştirildiği için de tüm mekanda hava sirkülasyonu sağlar. Ortasında lamba bulunan modelleri sayesinde avize ihtiyacını da ortadan kaldırır. Ahşap, metal gibi malzemelerden yapılabilen tavan vantilatörleri farklı ev dekorasyonları ile uyumludur. Koçtaş tavan vantilatörü kategorisini ziyaret ederek zevkinize ve ihtiyacınıza uygun bir modeli keşfedebilirsiniz.

Kule Tipi Vantilatör

Kule Tipi Vantilatör Nedir

Diğer vantilatör modellerinden farkı, kanatlarının bulunmamasıdır. Dar ve uzun bir tasarıma sahip olduğu için küçük mekanlarda da rahatlıkla kullanılabilir. Döner bir tabanı vardır ve bu hareket kabiliyeti sayesinde geniş bir alana salınım yapar. Hepa filtreli ve iyonizerli modelleri bulunur.

Ayaklı Vantilatör

Ayaklı Vantilatör Nedir

Uzun bir gövdesi ve üç ila beş kanadı vardır. Boyu ayarlanarak istenilen seviye için soğutma sağlanabilir. Hafif ve kolay taşınabilen bir vantilatör türüdür. Diğer vantilatör modellerine göre daha çok soğutur. En iyi ayaklı vantilatör seçimi için bilmeniz gerekenlere ¨Sıcak Yaz Günlerine Hazırlanın: Ayaklı Vantilatör Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?¨ yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Buharlı Vantilatör / Soğutmalı Vantilatör

Buharlı Vantilatör Nedir

Dahili bir su haznesine sahip bu model, ince bir sis halinde nem yayar. Klima gibi serin bir his verir. Klimaya göre çok daha düşük enerji sarf eder. İç ve dış mekanda kullanıma uygundur. Su püskürtmeli vantilatör ya da su buharlı vantilatör olarak da bilinir.

Sanayi Tipi Vantilatör

Sanayi Tipi Vantilatör Nedir

Güçlü motoru sayesinde ortamı hızla soğutur. Sürekli hava akışı sağlar. Endüstriyel yapıların yanı sıra evlerde de kullanılabilir.

Masa Vantilatörü 

Masa Vantilatörü Nedir

Masa üstü vantilatör, küçük boyutlu ve kolay taşınabilir bir modeldir. Uygun fiyatlı vantilatör arayanlar için ideal bir türdür. Uzaktan kumandalı modelleri bulunur.

Duvara Monte Vantilatör

Duvara Monte Vantilatör

Duvar vantilatörü, monte edilerek sabit kullanılan bir modeldir. Alandan tasarruf etmeyi sağlar. Montajı ve kurulumu pratiktir. Uzaktan kumandalı vantilatör türlerinden biridir.

Yer Tipi Vantilatör

Yer Tipi Vantilatör Nedir

Zemin seviyesinden hava üfler. Kolay taşınabildiği için her mekanda kullanılabilir. Açık ve kapalı alanlarda kullanıma uygundur.

El Vantilatörü / Mini Vantilatör

El Vantilatörü

Çantada taşınabilecek kadar küçük bu vantilatör çeşidi, bireysel serinleme içindir. Elde tutularak kullanılır ve en uygun fiyatlı bir modeldir. 

Vantilatör tavsiyesi arayanlar için rehber niteliğindeki bilgileri paylaştık. Şimdi, sıra serinlemenin yollarını keşfetmekte. ¨Rahat Bir Yaz İçin: Evi Serin Tutmanın Yolları¨ yazımızı okuyarak serinlemenin yollarını öğrenebilirsiniz.

Hangisi Sizin İçin Daha Uygun: Vantilatör mü, Klima mı? adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.