Tavan Vantilatörü Modelleri İncelemesi: Hangisi İhtiyacınıza Uygun?

Tavan Vantilatörü Modelleri

Yaz aylarını ne kadar seviyor olursak olalım, sıcakların tavan yaptığı dönemlerde hepimiz serinleme ihtiyacı hissediyoruz. Bu ihtiyacı karşılama konusunda ise klimaların yanı sıra vantilatör çeşitleri de yardımımıza yetişiyor. Hatırlarsanız “Tavan Vantilatörü Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” yazımızda, ihtiyacınıza uygun tavan vantilatörü seçimi için göz önünde bulundurmanız gereken hususları paylaşmıştık. Dilerseniz bu yazımıza da göz atabilir ve sağlıklı bir seçim yapma konusunda önemli bir adım atabilirsiniz.

Hangi Vantilatör Tipi Sizin İçin Uygun? Vantilatör Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz? adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

İç mekânın yanı sıra balkon, teras gibi alanlarda da kullanılabilmeleri, düşük ses seviyeleri, uygun fiyatlı alternatiflerinin bulunması, hem aydınlatma hem de soğutma ihtiyacını aynı anda karşılamaları… Tavan vantilatörlerinin pek çok avantajı var. Eğer tavan vantilatörü almaya karar verdiyseniz, ama hangi ürünü almanız gerektiği konusunda henüz bir fikriniz yoksa tavan vantilatörü modelleri karşılaştırması yaptığımız bu yazı tam size göre! İncelemesini yapacağımız tavan vantilatörü çeşitleri ise şunlar:

Tavan Vantilatörü Beyaz

Meşe Tavan Vantilatörü

Tavan Vantilatörü Meşe

Haydi, başlayalım!

Alanın Genişliği Doğrultusunda Seçim Yapın

Tavan vantilatörü satın alma aşamasında incelemeniz gereken ilk unsur elbette seçeceğiniz ürünün alanla uyumlu olması. Alan genişliğini göz önünde bulundurarak seçim yapmak, doğru bir model seçimi için oldukça önemli. Burada hem ürünün tavana uygun boyutta olmasından hem de odanın metrekare cinsinden büyüklüğünden bahsediyoruz.

Tavan vantilatörü ölçüleri; çap, genişlik, derinlik olarak belirtiliyor. İnceleyeceğimiz modellerin ölçüleri ise şu şekilde:

Tavan Kanatlı Vantilatör

Tam da bu noktada, vantilatörlerin kanatları ile duvar arasında en az 50 cm’lik boşluklar olması gerektiğini hatırlatalım.

Satın almayı planladığınız vantilatörün metrekare cinsinden etki alanı ise pek çok kriter doğrultusunda şekillenir. Motor gücü başlıca unsur olsa da kanat sayısı, kanat uzunluğu, RPM olarak bilinen ve motor gücüyle bağlantılı bir kavram olan dakikada devir sayısı, bir tavan vantilatörünün etki alanını doğrudan etkiler.

Öncelikle hangi modelin ne kadar alana etki ettiğine bir bakalım.

Vantilatör Modelleri

Şimdi ise bu modellerin alan etkisi üzerinde söz sahibi olan diğer özelliklerine (Kanat sayısı zaten model isminde yer aldığı için bu bilgiyi ayrıca vermeyeceğiz.) göz atalım.

Tavan Vantilatörü Modelleri

Hız Kademelerini İncelemeyi Unutmayın

Dakikada dönüş hızının yüksek olması, özellikle büyük alanların etkili bir şekilde ferahlamasını sağlamak açısından oldukça önemli. Fakat tavan vantilatörünü her daim maksimum verim alacak şekilde çalıştırmanıza ihtiyaç olmayacak. Dolayısıyla farklı kademelere, yani çalışma hızına sahip olan bir ürünü tercih etmek daha kullanışlı olabilir.

Vantilatör Tavan

Bu arada hız kademesini ayarlamak, tavan vantilatörünü açıp kapamak gibi eylemleri yerinizden kalkmadan, pratik bir şekilde yapabilmek için kumandalı cihazları tercih edebileceğinizi belirtelim.

Aydınlatma İhtiyacınızı Göz Ardı Etmeyin

Tavan vantilatörü tavana sadece soğutma ihtiyacını karşılamak için monte edilmez; bunun yanında alanın aydınlatma ihtiyacı da bu ürünlerden sorulur! Ürünün ampul sayısı da alanın verimli bir şekilde aydınlatılması açısından oldukça önemli. Ayrıca LED aydınlatma sağlayan ürünlerin tasarruf konusunda da pozitif etki sağladıklarını belirtmeden geçmeyelim.

Tavan Vantilatörleri

Uyguladığınız Dekorasyon Stili de Seçiminizi Etkileyebilir

Amacınız sıcak yaz günlerinde ferahlamak olsa da tavan vantilatörlerinin, yaşam alanınızın görünümüne etki edeceğini de unutmamak şart! Aksi takdirde seçtiğiniz modelin evinizde uyguladığınız ev dekorasyonu stiliyle uyumsuz olması ve dolayısıyla kötü bir yansıma oluşması söz konusu olabilir. Peki, incelediğimiz hangi modeller, hangi dekorasyon stiline uyum sağlayabilir?

Tavan Vantilatörü

Koçtaş’ta satılan ve çokça tercih edilen üç model üzerinden tavan vantilatörü tercihinde dikkat etmeniz gerekenleri anlattık. Siz de hemen tavan vantilatörleri modelleri arasında inceleme yapıp kararınızı verebilir ve yazı daha rahat geçirebilirsiniz!