Huzur Dolu Bir Değişim: Balkon Süsleme Fikirleri

Balkon süsleme fikirleri

Püfür püfür esen rüzgâr, sokağınızın mutluluk veren enerjisi… Şimdi, balkonda zaman geçirmenin tam zamanı! Eğer balkonda geçirdiğiniz zamanı daha keyifli kılmak istiyorsanız balkon dekorasyonu konusunda kolları sıvamanız ve yaşam alanınızın bu kısmını süslemeniz şart! Hiç merak etmeyin; bu konuda size yardımcı olabilmek için buradayız. Şimdi, birbirinden güzel ve kolay uygulanan balkon süsleme önerilerini sizinle paylaşmaya başlıyoruz.

Aydınlatma Ürünleri, Balkonu Süslemenin En Işıltılı Yolu

Balkonunuzu şık bir görünüme kavuşturmanız elbette önemli, fakat bunun yanı sıra tercih edeceğiniz ürünlerin kullanışlı olması da önemli. Bu konu, özellikle küçük balkon dekorasyonu yapacaksanız ekstra önem taşıyor. Balkon ve bahçe aydınlatma ürünleri ise hem alandaki ihtiyacınıza cevap veren hem de balkonu güzelleştiren dekorasyon ürünleri arasında.

Birbirinden güzel tasarımlara sahip sarkıt, aplik gibi ana aydınlatma ürünlerinin yanı sıra fener, LED şerit gibi seçeneklerden yararlanmak da #güzelfikir! Eğer yardımcı aydınlatma ürünleri için yeterli alanınızın olmadığını düşünüyorsanız pek çok seçeneği duvara monte ederek kullanabileceğinizi belirtelim. Ayrıca balkonunuzda yeterli alan varsa fenerleri zemine de konumlandırabilirsiniz.

Şık tasarımlarıyla dikkat çeken ve enerji tasarrufu yapmanızı sağlayan solar aydınlatma ürünlerini de değerlendirmenizi öneririz. Dilerseniz “Bir Süper Kahraman: Güneş Enerjili Lamba Nedir, Nasıl Çalışır?” yazımızı okuyarak solar aydınlatma ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Balkon bahçe aydınlatma urunleri

Duvarlarınızı Renklendirin

İç mekânda olduğu gibi balkon dekorasyon fikirlerinde de duvarlarınızın katkısı büyük! Balkonunuzu dekore etmek için duvarlarınızı farklı kılacak uygulamalar yapabilirsiniz. Örneğin balkonunuzun bir duvarını duvar kâğıdı ile kaplamak ya da efekt fırçaları sayesinde duvarınızı yeni bir görünüme kavuşturmak #güzelfikir! Balkonunuzun dekorasyonunda kullandığınız renk paletine uygun bir renk seçerek efekt fırçaları ve hobi boyaları ile kendin yap projelerinden birini hayata geçirebilir ve balkonunuzu keyifli hale getirebilirsiniz.

Duvarda yaptığınız radikal değişimin yanı sıra duvara monte yaprak çitler ya da yine duvara monte edeceğiniz palete konumlandıracağınız saksılarla da alanı güzelleştirebilirsiniz. Bu arada “Balkonunuzu Güzelleştirin: Balkonda Çiçek Bakımı İçin Öneriler” yazımız yardımıyla balkonuzda bakmaya elverişli bitkileri ve bakım sırlarını öğrenebilirsiniz.

Balkon duvar yenileme

Balkon Demirliklerini ya da Camlarını Süsleyin

Balkonda uygulama yapabileceğiniz alanların oldukça kısıtlı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Oysa balkonunuzun her noktasında alanı güzelleştirecek uygulamalar gerçekleştirebilirsiniz. Balkon demirliklerinde ve cam balkonlarda yapacağınız değişiklikler de buna dâhil!

Eğer açık bir balkona ve balkon demirliklerine sahipseniz demirlikleri rengârenk boyayıp alanı süsleyebilirsiniz. Ayrıca balkon demirlerine asacağınız renkli saksılar ve saksıların içerisindeki çiçek ve bitkilerden yardım alarak balkon dekorasyonunda doğal yansımalar oluşturabilirsiniz. Dilerseniz demirliklere konumlandırdığınız bir rafa da küçük bitkilerinizi yerleştirebilirsiniz.

Kapalı bir balkonunuz varsa bu noktada kesinlikle perde kullanmanızı öneririz. Perde hem balkonunuzun mahremiyetini korur hem de alanın dekorasyonu konusunda size destek verir.

Balkon demirlerini veya camlarını süsleyin

Paletler Sayesinde Rustik Bir Atmosfer Oluşturun

Son yılların popüler ürünleri paletler, balkonunuzu tasarruflu ve kullanışlı bir şekilde süslemeniz için de yanınızda! Paletler ile dilerseniz balkonunuzdaki bitkileri konumlandırmak için şık bir alan yaratabilir dilerseniz de paletten koltuk yapabilirsiniz. Paletten bitki alanı yaratmak için paleti duvara monte ettikten sonra askılı saksıları alana yerleştirmeniz yeterli. Eğer “Paletten koltuk nasıl yapılır?” sorusunun cevabını arıyorsanız “Ekolojik Tasarıma Göz Kırpın: Paletle Ev Dekorasyonu” yazımızı okuyabilirsiniz.

Balkon bahçe palet süsleme

Zemin Dekorasyonunu Es Geçmeyin

“Yaz Dekorasyonu: Kilim Şıklığı” yazımızda da bahsettiğimiz gibi kilimlerin yaz mevsimi ile doğrudan ilgisi var! Evin havasını hafifleten kilimler, balkonda da samimi bir atmosfer yaratıyor. Balkon dekorasyonuna uyumlu renklerde tercih edeceğiniz kilimler ile alanda sıcak bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Eğer zemin dekorasyonunda daha ciddi adımlar atmak istiyorsanız bu durumda yenileme fikirlerini hayata geçirebilirsiniz. Dilerseniz yer karoları ile doğal bir ortam yaratabilir ya da birbirinden güzel desenlere sahip seramiklere zeminlerde yer verebilirsiniz. Daha tasarruflu bir yenileme fikrine ihtiyacınız varsa fayansları boyayabilirsiniz. Bu konuda “Fayans Boyama Nasıl Yapılır?” yazımız size yardımcı olmaya hazır!

Bahçe zemin dekorasyonu

Balkonu Güzelleştirmenin ve Balkonda Güzel Vakit Geçirmenin Sırrı: Hobi Köşesi

Kendinize özel bir alan yaratmak da balkon süsleme kendin yap fikirleri arasında! Resim yapmak, ahşap boyamak gibi bir hobiniz varsa iç mekândan çıkmanın şimdi tam zamanı. Balkonda hobi köşesi yaparak hem kolay balkon süsleme fikirlerinden birini hayata geçirebilir hem de kendinize zaman geçirecek mükemmel bir alan yaratabilirsiniz.

Balkonu süslemek için dekorasyon trendlerinden yararlanmadan olmaz! Balkon dekorasyonu modası hakkında ihtiyacınız olan detaylar “Balkonları Yenilemek #GüzelFikir! 2019 Balkon Dekorasyonu Trendleri” yazımızda sizi bekliyor!

Siz de Balkon Süsleme Fikirlerinizi Bizimle Paylaşın!

“Yaptığım balkon dekorasyonu herkesin dikkatini çekiyor!” mu diyorsunuz? O halde balkonunuzu herkesin görmesine izin verin! Çünkü ev hayatıyla ilgili pek çok öneriye yer verdiğimiz blog’umuzda artık siz de yazabilirsiniz!

Yazmak istediğiniz içeriği, konuyla ilgili yer vermek istediğiniz görselleri ve kişisel bilgilerinizi* [email protected] adresine yollayın; yazınız sitemizde yer alsın!

*Kişisel Bilgiler:

  • Adınız soyadınız
  • Yaşınız
  • Yaşadığınız şehir
  • Mesleğiniz