Evlerin Gelinliği: Tül ve Perde Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Perde seçimi nasıl yapılır?

Tüller ve perdeler yaşam alanlarınızdaki mahremiyetin korunması için büyük görev üstleniyorlar. Aynı zamanda ev dekorasyonunu tamamlayan ürünler olarak da önemli bir misyonları bulunuyor. Zaten bu nedenle tül ve perdeler konusunda detaylı araştırmalar yapıyor, ilk gördüğünüz ürünü almıyor ve evinizin dekorasyonuna uygun olup olmadığını ölçüp tartıyorsunuz. Peki; perde seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ya da tül alırken nelere dikkat etmeli biliyor musunuz? Hiç merak etmeyin! İster evinizi yenilemek için ister taşınacağınız yeni ev için tül ve perde bakın bilmeniz gereken tüm ayrıntıları size aktaracağız.

Bu Uyarı Yeni Eve Çıkacaklara: Seçimi En Sona Bırakın

Yeni evleneceksiniz, iş nedeniyle şehir değiştirdiniz ya da şehir dışında bir okul kazandınız ve eve çıkacaksınız… Bunların hepsi yeni bir ev düzeni kuracaksınız anlamına geliyor. Mobilyalarınızın tarzı ve rengi konusunda aklınızda birkaç seçenek olabilir ama kararınızın değişmeyeceğini kim garanti edebilir ki? Bu nedenle “Nasıl olsa ne tarz bir şey alacağım belli, perdeyi önceden alayım da aradan çıksın.” diye düşünmeyin. Mobilyanıza uygun perde ve tül satın almalısınız, tül ve perdenize uygun mobilya değil. Öncelikle perdeyi seçerek kendinizi kısıtlamayın!

Ev dekorasyonuna uygun perde seçimi yöntemleri.

Yanlış Boyda Perde ve Tül Seçimi Pişman Eder

“Ben uzun perdeleri çok seviyorum, evimdeki perde uzun olacak.” gibi kesin cümleler kurmadan önce yapmanız gereken bir şey var: Evinizin tarzının bu karara uygun olup olmadığını incelemek. İşte, perde seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerden biri de bu! Çünkü bahsettiğimiz gibi evinizde yansıtmak istediğiniz dekorasyon stilinde perdenin önemi büyük. Mesela evinizi country dekorasyon doğrultusunda dizayn ettiyseniz gönül rahatlığıyla uzun perde seçebilirsiniz. Fakat minimalist dekorasyonu yansıtan bir eviniz varsa uzun perdenin pek uygun bir seçim olmadığını söyleyebiliriz. Bunun yerine stor perdeleri tercih edebilirsiniz. Bu arada pencerelerinizin ölçüsünü alıp perde ve tülünüzün boyunu bu doğrultuda seçmeniz gerektiğini de hatırlatalım. Dilerseniz bu evrede bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

Tül perde seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar.

Kumaş Tercihi, Perdeden Memnun Kalmanız İçin Önemli

Perdeyi ve tülü sadece evinizin dışarıdan görünmesini engellemek ve dekorasyonunuza katkı sağlamak için kullanacaksanız sorun yok ama almak istediğiniz ürünlerden beklentinizin sadece bu olmayacağını biliyoruz. Örneğin uzun ömürlü tül ve perde çeşitleri isteyebilirsiniz ya da perdeden beklentiniz gün ışığının içeriye girmesini engellemesi ve size deliksiz bir uyku sağlaması olabilir. Almak istediğiniz perdenin de işte bu isteklerinizi karşılayabilecek bir kumaş çeşidine sahip olmasına dikkat etmelisiniz. Bu arada eğer odalarınız çok güneş alıyorsa kumaş seçimi konusunda bir uzmana danışabilirsiniz. Güneş ışınlarının bazı kumaşları uzun kullanımlar sonrasında eritme ihtimali bulunuyor.

Tül perdelerin kumaşını seçilmesi.

Ürün Kodu: 1000187022

Oda Dekorasyonuna Uygun Rengi ve Modeli Seçmelisiniz

Nasıl perde almalıyım?” ya da Salon perdesi neye göre seçilir?” gibi soruların cevabını, evinizde benimsediğiniz dekorasyon tarzının yanı sıra mobilyalarınızın ve duvarınızın rengi de verir. Örneğin duvarınızla aynı renge sahip bir perde seçerseniz, perdeniz evinizin dekorasyonuna istediğiniz katkıyı sağlamayacaktır. Bu nedenle duvarlarınızın rengiyle zıtlık yaratabilecek perdeler seçebilir ve daha dikkat çekici bir dekorasyon yaratabilirsiniz. Peki, perde ile koltuk uyumu nasıl olmalı? Perdelerinizi, koltuklarınızın renginden birkaç ton daha açık ya da koyu alabilirsiniz. Bunun yanı sıra tercihinizi mobilyalarınızın kumaş desenine veya koltuk yastıklarına uyum sağlayacak perdelerden yana da kullanabilirsiniz. Mesela ekose desenli yastıklarla dolu, canlı renklere sahip bir koltuk takımınız varsa seçeceğiniz perde de yine ekoseli olabilir.

Perde seçimi nasıl yapılır ve tül seçimi nasıl olmalı konularında ihtiyacınız olan ipuçlarını verdik. Bu önerilerin ardından yepyeni bir çehreye bürünecek evinizde güle güle oturun!