Robot Süpürge İncelemesi: Roidmi Eve Vacuum Mop ve Roidmi Eve Plus Vacuum Mop

Roidmi Eve Plus İnceleme

Ev işlerine ayırdığınız zamandan tasarruf etmek ve ev hayatını daha pratik kılmayı istemek hakkınız. İşte, son yıllarda kendilerinden sıklıkla bahsettiren robot süpürgeler de tam olarak bu görevi üstleniyor. Robot süpürge alırken dikkat edilmesi gerekenleri inceleyip bu doğrultuda karar verdikten sonra birkaç model arasında kalmış olabilirsiniz.

Son ayların en dikkat çeken ürünlerinden Roidmi robot süpürgeler arasında karar vermek istiyorsanız da doğru yerdesiniz. Çünkü şimdi, Roidmi Eve robot süpürge modellerini incelemeye başlıyoruz.

Roidmi Robot Süpürge Karşılaştırması

Roidmi Eve Vacuum Mop ve Roidmi Eve Plus Vacuum Mop Arasında Ne Fark Var?

Roidmi akıllı süpürgenin bu iki modeline ilk baktığınızda dikkatinizi çeken şey kesinlikle birinin (Roidmi Eve Plus Vacuum Mop) daha büyük bir istasyona sahip olması. Fakat bu istasyonun daha büyük olmasının bir nedeni var. Bu neden aslında Roidmi Vacuum Mop akıllı robot süpürge modellerini ayrıştıran ana özellik!

Kullanılan robot süpürge iki modelde de aynı, fakat Roidmi Eve Plus Vacuum Mop ek olarak “Vakumlu Boşaltma Sistemi”ne sahip. Yani daha büyük istasyonu olan akıllı süpürge, toz toplama haznesi dolduğunda bu istasyona gidip haznesinin boşalmasının ardından temizliğe devam edebiliyor. Dolayısıyla sürekli toz haznesi boşaltmak zorunda kalmıyorsunuz. 3 litrelik harici toz torbası dolduğunda tozla temas bile etmeden torbayı alandan çekerek hazneyi temizleyebiliyorsunuz. Bu da hayatınıza büyük pratiklik sağlıyor. 

Bu ek toz istasyonu, iki modelin toplam ağırlıklarını ve harcadıkları gücü de etkiliyor. Roidmi Eve akıllı süpürgenin tek başına ağırlığı 3.6 kg iken şarj istasyonunun ağırlığı 0.4 kg. Toz toplama istasyonu ise 2.7 kg. Yani Eve Plus Vacuum Mop diğer modelden toz toplama istasyonu nedeniyle biraz daha ağır. Ayrıca sadece robot süpürgenin gücü 50W iken toz toplama haznesi buna ek olarak 850W daha fazla harcıyor.

Roidmi Eve Plus İnceleme

Roidmi Eve Vacuum Mop ve Roidmi Eve Plus Vacuum Mop’un Diğer Özellikleri Neler?

Robot süpürge satın almak istiyorsanız elbette tüm özelliklerini incelemelisiniz. Daha önce de bahsettiğimiz gibi bu iki süpürgenin toz istasyonu dışındaki özellikleri aynı. Şimdi, Roidmi Eve akıllı süpürgenin özelliklerini sıralayalım.

  • 4. Nesil Lazer Tarama Sistemi’ne sahip bu modeller, oldukça başarılı bir şekilde haritalama yapabiliyor.
  • 9.8 cm yüksekliğe sahip bu süpürgeler, yüksekliği 10 cm’nin üzerinde olan noktalara kolaylıkla girebiliyor.
  • Süpürme, vakumlama ve paspas olmak üzere üç temizleme modu bulunuyor. Bu robot süpürgeler maksimum 2700 pa vakum yani çekiş gücünü, bulundukları zemine göre ayarlayabiliyorlar. Yani süpürge, halı ya da parke gibi zeminleri algılayıp çekiş gücünü bu doğrultuda düzenleyebiliyor. Ayrıca dilerseniz siz de uygulama üzerinden 5 çalışma modundan birini seçip çekiş gücünü ayarlayabiliyorsunuz. Çekiş gücü arttıkça süpürgenin ses seviyesi de artıyor.

Roidmi Eve Plus Robot Süpürge

  • Roidmi Eve akıllı süpürgelerin iki ön fırçası ve alt kısmında da bir adet rulo fırçası bulunuyor. Bu da zemindeki herhangi bir kırıntının başarılı bir şekilde süpürülmesi konusunda bir artı. 
  • Şu anda oldukça popüler olan bu süpürgelerin bir diğer avantajı da boşluğu algılama sensörüne sahip olması. Yani merdivenli bir eviniz varsa süpürgenizin düşmesi, bu sensör sayesinde söz konusu olmuyor.
  • Bu iki Roidmi akıllı süpürge modeli de şarjları bitmeden 15 dakika önce otomatik olarak şarj ünitesine dönebiliyor, şarjları dolduktan sonra ise temizliğe kaldıkları yerden devam edebiliyorlar.
  • Zeminlerde olan çıkıntılar nedeniyle alacağınız süpürgenin hareket kabiliyetinin kısıtlanıp kısıtlanmayacağı konusunda endişeliyseniz bu Roidmi akıllı süpürge modellerinin 2 cm’ye kadar olan engelleri kolaylıkla çıkıp inebileceğini belirtelim.
  • Mesafe ayarlama sensörü ise süpürgenizin engelleri fark edip eşyanıza çarpmasının önüne geçiyor.

Roidmi Eve Akıllı Süpürge

  • Süpürgeleri mobil uygulama ile kontrol edilebilir ve haritalama özelliğinde sanal duvar oluşturulup temizlenmesini istemediğiniz yerleri es geçebilirsiniz. Bunun yanı sıra uygulamadan belli bir alanı seçip sadece oranın temizlenmesini sağlamak da mümkün.
  • Roidmi Eve Plus Vacuum Mop’un toz temizleme istasyonu üzerinde süpürgenin şarj oranını görebilirsiniz.
  • Roidmi akıllı süpürge, sessiz modda yaklaşık 250 dakika ve 250 metrekare çalışabiliyor.
  • Roidmi Eve ve Roidmi Eve Plus akıllı süpürge modelleri, Google Asistan ve Amazon Alexa ile uyumlu. Yani sesli komutlarınız sayesinde de temizliği başlatıp bitirmeniz mümkün olabiliyor.

Roidmi Eve Akıllı Süpürge Modelleri Kimler İçin Uygun?

Geniş bir alanı verimli bir şekilde temizlemek isteyenler ve son teknoloji ile geliştirilmiş bir robot süpürgeye sahip olmak isteyenler, Roidmi Eve akıllı süpürgeleri tercih edebilir. Bunun yanı sıra akıllı süpürgenin toz haznesinin özel istasyona boşaltılması ve bu haznenin torbası dolduğunda toz yığınına dokunmadan torbayı atma fikrine sıcak bakıyorsanız bu durumda Roidmi Eve Plus Vacuum Mop’u tercih edebilirsiniz.

Son dönemlerin en başarılı süpürgelerinden biri kabul edilen Roidmi Eve akıllı robot süpürgeler ve diğer süpürge modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor.