Hayalinizdeki Tatili Anlatın, Dekorasyon Zevkinizi Keşfedelim

Hayalinizdeki Tatili Anlatın, Dekorasyon Zevkinizi Keşfedelim

Ev dekorasyonu seçiminin çok da kolay olmadığını biliyoruz. Ne de olsa bir dekorasyon stiline karar vermek, evi uzun süre aynı şekilde göreceğiniz anlamına geliyor. Bu yüzden doğru seçimi yapmak mutluluk verici ve önemli. Peki, evinize en uygun dekorasyon tarzına nasıl karar verirsiniz?

Uzun araştırma süreçlerine girmeden dekorasyon zevkini öğrenmeye ne dersiniz? Tatiller, her detayını özenle düşündüğümüz kısa ama değerli zaman dilimleri. Hiçbir detayı atlamadan verilen tatil kararının zevklerinizi anlattığını düşünüyoruz. Tatil tercihlerinizle ilgili sadece 5 soruya cevap verin, evinize en yakışan dekorasyon hangisi keşfedelim. Önce kısa kısa dekorasyon hakkında merak ettiklerinize bakalım.

Popüler Dekorasyon Tarzları Neler?

Modern dekorasyon, romantik dekorasyon gibi size mutlaka tanıdık gelecek stiller yerine çok daha ilgi çekici tarzları seçtik. İşte, ev dekorasyonunun en sevilen türleri:

  • İskandinav Dekorasyonun Özellikleri: İskandinav tarzı dekorasyon, dağınık bir görünümden uzak, sade ve temiz çizgilere sahip. Bu özellikleriyle minimalist dekorasyona benzese de ondan ayrıştığı noktalar da belirgin.

Örneğin İskandinav tarzı dekorasyon sadece sadeliği değil, fonksiyonelliği de ön plana alıyor. Bu nedenle mobilyaların birden fazla amaca hizmet etmesi bekleniyor. 

Ayrıca her iki dekorasyonda açık renkler tercih edilse de İskandinav tarzı, doğayı da cömertçe kucaklıyor. Beyaz, krem gibi nötr renklere sahip mobilyalar ahşapla birlikte kullanılıyor. Dekorasyonda ise tabiattan gelen yumuşak tonlara renk veriliyor.

İskandinav tarzı dekorasyonu uygulamaya yardımcı olacak, dağınıklığı önleyici kutular, aydınlık görünümü destekleyen stor perdeler ve beyaz duvar kağıtları Koçtaş’ta sizi bekliyor.

  • Bohem Dekorasyonun Özellikleri: Diğer dekorasyon stillerinin aksine bohem dekorasyon belirgin sınırlara sahip değil. Çünkü özgür, göçebe bir ruhun yansıması. Ancak elbette bohem dekorasyonun da karakteristik özellikleri var. 

Etnik desenler, çok renkli mobilyalar, sıra dışı dokular bohem dekorasyonun canlılık verici yönlerinden. Keyifli bir his vermeyi de amaçlayan bu dekorasyon stilinde yere yakın mobilyalar, kırlent veya battaniye gibi eşyalarla dekoratif eşyaların yoğunluğu ilgi çekiyor.

  • Klasik Dekorasyonun Özellikleri: Zamansız güzellikleri temsil eden klasik tarz dekorasyon; ışıltılı objeler, parlak renkler ve kıvrımlı mobilyalarla öne çıkıyor. Ancak klasik dekorasyon, abartılı ve kalabalık bir görünüm de sunmuyor. Kullanılan dekoratif eşyalar birbiriyle renk ve form uyumu içerisinde oluyor. 

Renk seçimi ve desenleri belirleyen en önemli faktör ise Doğu ya da Batı tarzı bir klasik stili seçmek. Klasik dekorasyonun farklı uygulamaları hakkında bilgi almak için ¨Klasik Dekorasyonda Görkemli Işıltılar¨ ve ¨Klasik Dekorasyonda Doğu’nun Gizemi¨ yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Şimdi, hazırsanız testimize geçelim.