Keyifli Bir Alan: Kahve Köşesi Dekorasyon Fikirleri

Kahve Köşesi Fikirleri

Sabah uyandığınızda, ev işlerini bitirdiğinizde, işten döndüğünüzde, sevdiklerinizi evinizde ağırlarken… Kahve keyfi yapmanın zamanı yok! Fakat dilerseniz evinizde kahve köşesi oluşturarak hem kahve keyfinizi daha tadı damakta kalacak şekilde yaşayabilir hem de evinizin dekorasyonuna katkı sağlayabilirsiniz. O halde sizi daha fazla bekletmeyelim ve evde kahve köşesi nasıl yapılır, hemen anlatmaya başlayalım! 

Kahve Köşesi Mobilyaları

Kahve köşesi fikirlerini sıralamadan önce kahve köşesi oluştururken yer verebileceğiniz mobilyaları sıralamak faydalı olacaktır. İşte, “Evde dekorasyon kahve köşesi nasıl yapılır?” sorusu doğrultusunda yararlanabileceğiniz kahve köşesi mobilyaları:

  • Berjer

Kahve içme köşesinde karşılıklı iki berjere yer vermek en çok tercih edilen mobilya seçimlerinden biri. Kahve köşesi berjer modelleri arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken başlıca nokta ise çay kahve köşesi oluşturacağınız alanda tercih ettiğiniz renk paletine uygun renklerde mobilyalar seçmek olmalı. Bunun yanı sıra oluşturacağınız alanda keyifli zaman geçirmek için rahat berjerler seçtiğinize de emin olmalısınız.

  • Koltuk Takımı

Kahve köşesi yapımı için kolları sıvamaya hazırlanıyorsanız ve sevdiklerinizle birlikte zaman geçirebileceğiniz, geniş, rahat rahat oturabileceğiniz bir alan kurgulamak istiyorsanız berjerler yerine koltuk takımlarını tercih edebilirsiniz. Kahve köşesi koltuk takımı seçerken sahip olduğunuz alanın genişliği doğrultusunda seçim yapabilirsiniz; fakat size önerimiz, seçiminizi minimal tasarımlı mobilyalardan yana kullanmanızdan yana olur.

Kahve Köşesi Mobilyaları

  • Masa veya Sehpa

Kahve köşesi oluşturmak için olmazsa olmaz mobilyalardan bir diğeri ise masa ya da sehpalar. Yaratacağınız kahve köşesinde yeterli alanınız varsa masaları, alanınız küçükse de orta veya zigon sehpaları tercih edebilirsiniz. Bu arada alana ve ihtiyacınıza en uygun sehpa modeline karar verebilmek için “Sehpa Çeşitleri” yazımızı okuyabilirsiniz. Eğer orta sehpa almak istiyorsanız da “Orta Sehpa Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımız sayesinde en doğru seçeneği keşfedebilirsiniz.

  • Dolap

Hem fincanlarınızı yerleştirmek hem de kahve hazırlama köşesi oluşturmak için bir dolaba ihtiyacınız olabilir. Kahve köşesi için dolap seçiminizde, depolama alanı ihtiyacınızı karşılayabilecek ve alanda uyguladığınız dekorasyona uygun bir alternatif seçebilirsiniz.

  • Raf

Eğer keyifli zaman geçirmek adına oluşturacağınız bu nokta için ayırabileceğiniz büyük bir alan yoksa çay kahve köşesi mobilyalarında depolama alanı olarak rafları tercih edebilirsiniz. Üstelik kahve köşesi rafı şık ve dikkat çekici bir duvar dekorasyonu konusunda da size yardımcı olabilir.

Peki, zevkinize uygun kahve köşesi modellerini hayata geçirirken hangi dekoratif ürünlerden ve aksesuarlardan yararlanabilirsiniz?

Keyifli Bir Alan: Kahve Köşesi Dekorasyon Fikirleri

Kahve Köşesi Aksesuarları

Şık bir çay kahve köşesi oluşturmak için mobilyalar elbette çok önemli. Fakat bu köşeyi daha şık kılabilmek için dekoratif objelere de ihtiyacınız olacak! Gelin, kahve köşesinde yer verebileceğiniz dekoratif objelere göz atalım:

  • Çerçeveler

İster kahve köşesi dolabının üzerinde, ister duvarlarda… İçerisinde sevdiğiniz fotoğraflara yer vereceğiniz çerçeveler sayesinde oluşturacağınız bu köşeyi daha hareketli kılabilirsiniz.

  • Tablolar

Evin her alanında olduğu gibi kahve köşesinde de duvarlarınızı renklendirmek için tablolar göreve hazır! Kahve köşesi tablolar ile daha güzel!

  • Mum ve Mumluklar

Kahve köşesi masasının ya da kahve köşesinde yer vereceğiniz dolabın üzerine konumlandırabileceğiniz mumlar ve mumluklar ile alanın şıklığını bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Hatta dilerseniz kendi mumunuzu kendiniz de yapabilirsiniz. El yapımı mumun yapım aşamaları için videomuzu izlemeniz yeterli!

  • Biblolar

Yaşam alanlarının her noktasında alana hareket katmak için yardım alınan biblolardan, kahve içmek için oluşturacağınız köşede de yardım alabilirsiniz.

Kahve köşesi mobilyaları ve aksesuarları hayalinizdeki alanı kurgulamanız için size yardımcı olacak. Fakat bunun yanı sıra kahve çay köşesini evinizin hangi alanında oluşturacağınız da şık ve kullanışlı bir alan yaratabilmek için önemli. Şimdi, bu doğrultuda sıraladığımız önerilere göz atalım.

Salonda Kahve Köşesi

Oluşturacağınız alanı salonun genelinden ayıracak uygulamalar yapmak, şık ve dikkat çekici bir alan yaratmanızı sağlayabilir. Örneğin kahve köşesi duvar kağıtları ile salonun diğer bölümlerinden ayrışan bir nokta oluşturabilirsiniz. Bunun yanı sıra kahve köşesi takımları ya da berjer kahve köşesi seçiminde de salondakinden farklı renklerde mobilyalar seçmek faydalı olabilir. Ayrıca alanda lambader gibi aydınlatma ürünlerine de yer vermeyi düşünebilirsiniz. Çok amaçlı dolap kahve köşesi seçimi sayesinde alanda küçük bir okuma köşesi de oluşturabilirsiniz.Eğer aklınızda kitap okumak için ayrı bir alan kurgulamak varsa da “Okumak Daha Keyifli Hale Gelsin: Kitap Okuma Köşesi Fikirleri” yazımızı okumanızı öneririz.

Salon Kahve Köşesi

Mutfakta Kahve Köşesi

Kahve köşesi mutfakta oldukça şık duruyor, bizden söylemesi! Eğer mutfağınız küçükse mutfak tezgahının devamı niteliğindeki mutfak bar adalarını tercih edebilirsiniz. Eğer geniş bir alana sahipseniz mutfak kahve köşesine koltuk ya da kahve köşesi için masa-sandalye alarak da bu alanı oluşturabilirsiniz. Mutfak kahve köşesi dolabının üzerinde ise kahvelerinize ve kahve makinelerinize yer verebilirsiniz.

Bu arada mutfak dekorasyonu kahve köşesi ile daha sıra dışı bir hale gelsin isterseniz de size önerimiz, kara tahta kahve köşesi oluşturmanızdan yana olur! Chalkboard boyalar sayesinde duvarınızın bir kısmını kara tahta haline getirebilir ve günün menüsü gibi detayları ya da sevdiğiniz sözleri bu tahta üzerine yazabilirsiniz.

Çalışma Odasında Kahve Köşesi

Çalışma sırasında kahve ve çay içmek gibisi yok! Siz de mutfağa gitmek için üşenenlerdenseniz çalışma alanında kahve köşesi setine yer verebilir ve kullanışlı bir alan oluşturabilirsiniz. Komodin, şifonyer, sehpa gibi mobilyalar bu konuda size yardımcı olabilir.

Evde Kahve Köşesi Dekor

Yatak Odası İçin Kahve Köşesi

Yatak odanızda zaman geçirmeyi seviyor ve odanızı daha kişisel bir alana çevirmek istiyorsanız yatak odası kahve köşesi tam size göre! Berjer ya da kanepeler sayesinde oluşturacağınız bu alanda şık ve küçük bir sehpa, tamamlayıcı bir görev üstlenecektir; buna değinmeden geçmeyelim. Bu arada bu noktayı okuma köşesi olarak da değerlendirmek isterseniz lambader ya da masa lambası gibi aydınlatma ürünlerine de alanda yer vermeyi ihmal etmemelisiniz.

Balkon Kahve Köşesi

Güzel havalarda yapılan balkon sefaları için oluşturacağınız bu güzel alanda balkon mobilya takımlarını ya da balkon masa ve sandalyelerini tercih edebilirsiniz. Balkonunuz küçükse de hiç üzülmeyin; açılır-kapanır masa ve sandalyeler bu konuda size yardımcı olabilir.

Nostaljik Kahve Köşesi

Evinizde hangi dekorasyon stilini uygularsanız uygulayın, hayata geçireceğiniz kahve köşesini evin diğer noktalarından ayrıştırmak için nostaljik kahve köşesi fikirlerinden yararlanabilirsiniz. Böyle bir alan oluşturmak için ikinci el mobilya satan dükkânlarda zevkinize uygun alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Hem bu sayede daha tasarruflu bir şekilde kahve köşesi oluşturmanız da mümkün olabilir.

Şimdi, verdiğimiz öneriler yardımıyla evde kahve köşesinin tadını çıkarma zamanı! Lezzetli kahveler yapmanızı sağlayacak filtre kahve makineleri ve Türk kahvesi makineleri ise Koçtaş’ta. Bu arada kahve makinesi seçimi sırasında incelemeniz gereken kriterlere “Ev Baristalarına: Elektrikli Kahve Makinesi Nasıl Seçilir?” yazımızdan ulaşabilir; “Kahve Keyfi Evinizde: Evde Yapabileceğiniz Soğuk Kahve Tarifleri” yazımızda ise birbirinden lezzetli kahve önerilerimizi bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!