Yepyeni Bir Alan: Tasarruflu Balkon Yenileme Önerileri

Balkon Yenileme Önerileri

Yaşam alanınızda açık havanın tadını çıkarmanızı sağlayan, evlerinizle güzel vakit geçirerek günlük koşuşturma arasında nefes almanıza yardımcı olan noktalardan biri balkonlardır. Tabii evin diğer alanlarında olduğu gibi balkonların dekorasyonuna da zaman zaman küçük dokunuşlar yapmak gerekebilir. Üstelik yeni bir balkon dekorasyonu için yüksek bütçeler ayırmanıza da gerek yok. İşte, uygun fiyatlı balkon yenileme fikirleri:

Zemin ve Duvarları Yenilemekle İşe Başlayın

İster cam balkondan, ister açık balkondan söz ediyor olalım; zemini ve duvarları eski olan bir balkon çok güzel bir dekorasyona sahip olsa da istediğiniz etkiyi yaratmayabilir. Keyifli zaman geçirebileceğiniz güzel bir balkon dekorasyonuna imza atmak için ise zeminleri ve duvarları yenileyerek ilk adımı atabilirsiniz.

Balkon Zeminlerini Yenilemek İçin Öneriler

  • Zeminleri yenilemek için en pratik yöntemlerden biri hiç kuşkusuz birbirine geçen yer karolarından yardım almak. Üstelik bu karolar oldukça kolay bir şekilde yerleştirilmelerinin yanı sıra balkonun dekorasyonuna şık bir dokunuş yapmanıza da yardımcı olurlar.
  • Ahşap karolara alternatif arıyorsanız tercihinizi çim görünümlü karolardan ve kaplamalardan yana kullanabilirsiniz. Bu ürünler, özellikle balkonunda doğal bir yansıma oluşturmak isteyenler için ideal.
  • Dilerseniz balkon zeminini boyayarak da yenilemeniz mümkün. Zeminlere biraz hareket kazandırmak isterseniz stencil uygulamasını da tercih edebilirsiniz.
  • Eğer zeminin yenilenmeye ihtiyacı yoksa şık bir kilim, alana hareket katabilir.

Uygun Fiyatlı Balkon Yenileme

Balkon Duvarlarını Yenilemek İçin Öneriler

  • Balkon duvarlarını yenilemek için alanda tercih ettiğiniz renk paletine uygun bir duvar boyasından yardım alabilirsiniz. Ayrıca balkon demirlikleriniz varsa onları da uygun bir boya ve renk ile boyamayı unutmamalısınız.
  • Eğer balkonunuz kapalıysa ya da yağmur, kar gibi hava koşullarından direkt olarak etkilenmeyecek bir duvarı yenileyeceksiniz duvar kağıtlarını da değerlendirmeyi düşünebilirsiniz.
  • Değerlendirebileceğiniz diğer seçenekler ise dekoratif straforlar ve çim görünümlü paneller. Bu iki alternatif de balkonda dikkat çekici bir dekorasyon uygulaması yapmak için birebir.
  • Tabii balkonunun duvarı olmayan açık alanlarını ve pervazlarını da unutmamak lazım. Paravanlar ve yapay yaprak çitler, daha şık ve mahremiyeti olan bir oturma alanı yaratmanızı sağlayacak balkon dekorasyonu fikirlerinden.

Balkon Yenileme

Balkon Duvar Dekorasyonunu Es Geçmeyin

Bahsettiğimiz gibi balkon duvarlarınızı boyayarak veya duvar kağıdı ya da straforla kaplayarak yenilemek, alanın dekorasyonu için oldukça önemli. Fakat bu uygulamalar, duvar dekorasyonu için yeterli olmayabilir.

Duvarlarınıza tablo gibi dekoratif ürünler konumlandırmak ve depolama ihtiyacınızı karşılayabilecek raflar monte etmek, balkon tasarımı konusunda atacağınız adımlardan olabilir. Dilerseniz “Keyifli Alanlar: Balkon Duvar Dekorasyonu Önerileri” yazımızdan yardım alarak duvarlarınızı renklendirecek, size ilham olacak fikirlere ulaşabilirsiniz.

Balkon Yenileme Fikirleri

Balkon Mobilyalarınızı Tasarruflu Bir Şekilde Yenileyin

Balkonda uzun uzun zaman geçirmek için bir oturma alanına, bu alanı oluşturmak için ise mobilyalara ihtiyacınız var. Eğer balkonunuz için mobilya almak istiyorsanız “Balkon ve Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı okuyabilir ve alan için en uygun kararı verebilirsiniz.

Ayrıca mobilyalara tasarruflu bir şekilde ulaşma konusunda da kendin yap fikirleri yardıma hazır. İşte, keyif alanı olarak konumlandırdığımız balkonlarda kullanmaya uygun paletten sedir ve sehpa yapımı:

Zaten mobilyalarınız varsa uygulaması basit kendin yap projelerini hayata geçirerek de yenilenmiş bir alan yaratmanız mümkün. Mobilyalarınızda pürüzler varsa yapacağınız zımparalama uygulamasının ardından ahşap veya metal fark etmeksizin mobilyaları boyayabilirsiniz. 2 ya da 3 kat boya uygulamasının ardından cila uygulayarak boyanın kalıcılığını artırabilirsiniz.

Evrim Taşer Yılmaz Yazdı! Balkonumu Nasıl Yeniledim? adlı yazımızı okuyarak da yeni fikirler edinebilirsiniz.

Küçük Balkonlar İçin Etkili Çözümlerden Yararlanmayı Unutmayın

Balkonunuz büyükse şanslısınız; çünkü istediğiniz dekorasyon fikrini hayata geçirirken daha özgür olabilirsiniz. Fakat pek çok kişinin, balkonlarının küçük olmasından şikâyetçi olduğunu biliyoruz. O halde küçük balkon dekorasyonu fikirlerinden kısaca bahsetmeden olmaz!

Açılır-kapanır mobilyaları, çok amaçlı ürünleri ve renk paletinde açık tonları tercih etmek, küçük balkon yenileme aşamasında yardım alabileceğiniz ipuçlarından. Ayrıca dar ve küçük balkonlara pratik çözümler için “Keyifli Bir Alan: Küçük Balkon Dekorasyonu İçin 4 Fikir” yazımızı da okumanızı öneririz.

Balkon Yenileme Önerileri

Balkonunuzu yenilerken yararlanabileceğiniz önerileri paylaştık. Balkonunuzun yeni dekorasyonu için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm bahçe ve balkon ürünleri için de Koçtaş’a göz atabileceğinizi hatırlatalım!