Pratik Bir Isıtıcı: Yağlı Radyatörler Hakkında 7 Bilgi

Yağlı Radyatör Hakkında Bilgi

Kış geldi; kombiler yanmaya, klimalar alanları ısıtmaya başladı. Tabii ki genellikle yardımcı ısıtıcı olarak değerlendirilen, ama bazı alanlarda ana ısıtıcı olarak da kullanılabilen elektrikli yağlı radyatörleri unutmamak lazım. O halde şimdi, yağlı radyatörler hakkında bilgi verip bu pratik ısıtıcıları daha yakından tanımanızı sağlayalım.

  1. Yağlı Radyatör Nedir?

Görüntüsü kalorifer peteğine benzeyen elektrikli ısıtıcılara verilen isimdir. Yağlı radyatör ısıtıcıları kalorifer peteklerinden ayıran en önemli farklar ise elektrikli olmaları ve ısıtmayı sistem içerisinde gezen yağ sayesinde sağlamalarıdır. Isı Kaynağımızı Yakından Tanıyalım: Radyatörler Hakkında Bilinmesi Gerekenler adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

  1. Yağlı Radyatör Nasıl Çalışır?

Cihaz prize takıldıktan ve çalışmaya başladıktan sonra radyatörlerin içerisinde bulunan yağ ısınmaya başlar. Sistem içerisinde gezen sıcak yağ, ısıyı radyatör sayesinde dışarı yayarak alanın ısınmasını sağlar. Üstelik cihaz kapatıldıktan sonra yağ hemen soğumayacağı için yağlı radyatörler belli bir süre daha alanı ısıtmaya devam eder.

  1. Yağlı Radyatör Nasıl Kullanılır?

Diğer elektrikli ısıtıcılarda olduğu gibi yağlı elektrikli ısıtıcılarda da öncelikle fiş prize takılır. Eğer ürünün elektrik akışı düğmesi kapalıysa açılır ve istenilen ısı ayarı genellikle cihazın yanında bulunan düğmeler sayesinde yapılır.

  1. Yağlı Radyatör Ne Kadar Yakar?

Herhangi bir elektrikli ürünü uzun süre kullanacaksanız bu durumda elektrik tüketimi hakkında aklınızda soru işareti oluşması gayet normal. Peki, yağlı radyatörlerin enerji tüketimi ne kadar? Diğer bir deyişle yağlı radyatör ne kadar elektrik yakar?

Bu sorunun cevabı, ürünün gücüne göre farklılık gösterebilir. Ürün ambalajında belirtilen Watt gücü, ürünün bir saat çalıştırıldığında tüketeceği enerji miktarını belirtir. Şimdi, 2000 Watt gücündeki bir cihazın bir saat aralıksız çalıştırdığında faturanıza nasıl yansıyacağını hesaplayalım ve bu doğrultuda “Elektrikli yağlı radyatör ne kadar elektrik harcar?” sorusunun yanıtını verelim.

2000 Watt = 2 kW/h

Evler için 1 kW/h fiyatı = 1,74 TL

2 X 1,74 = 3,48 TL *

Bu örneğe göre yağlı radyatör elektrik tüketimi her saat için faturanıza 3,48 TL olarak yansıyacaktır. Bu arada kW/h birim fiyatının aylara/yıllara, şehirlere ya da iş yeri/mesken gibi kriterlere göre değişebileceğini belirtmeden geçmeyelim.Elektrikli ısıtıcılardan yardım alanların elektrik tasarrufu için ipuçlarına ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Dilerseniz “Elektrikli Isıtıcılarla Ekonomik Isınma Yöntemleri” yazımızdan yardım alarak tasarruflu ısınmanın sırlarını öğrenebilirsiniz.
Pratik Bir Isıtıcı: Yağlı Radyatörler Hakkında 7 Bilgi

 

  1. Yağlı Radyatör Hangi Alanlar İçin Uygundur?

Elektrikli ısıtıcı seçerken hangi ürünün hangi alanda kullanıma uygun olduğunu bilmek oldukça önemli. Çünkü yanlış bir seçim, alanın istediğiniz düzeyde ısınmamasına neden olabilir. Peki, yağlı radyatörler hangi alanlar için uygun? Elektrikli radyatör mü, infrared ısıtıcılar mı seçilmeli? Eğer kapalı bir alan için elektrikli ısıtıcı arıyorsanız tercihiniz elektrikli radyatörlerden yana olabilir, çünkü infrared ısıtıcılar genellikle açık alanlar için daha uygundur.

Pratik Bir Isıtıcı: Yağlı Radyatörler Hakkında 7 Bilgi

  1. Kullanım Kolaylığı Sağlayan Yağlı Radyatör Özellikleri Nelerdir?

Kullanıldığı alana ısıyı eşit şekilde dağıtabilen yağlı radyatörlerin sahip olduğu özellikler pratik bir kullanım sağlarken aynı zamanda güvenliğinizi sağlama konusunda da size yardımcı olabilir. Şimdi, bu elektrikli ısıtıcıların sahip olduğu bazı özelliklere göz atalım:

  • Bazı ürünlerde bulunan uzaktan kumanda sayesinde yerinizden kalkmadan cihazınızı çalıştırabilirsiniz.
  • Eğer cihazınızın zaman ayarlayıcısı varsa ürünün belli bir süre sonra kapanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Aşırı ısınma emniyeti ya da devrilme emniyeti sayesinde cihazın otomatik olarak kapanmasını sağlayabilirsiniz.
  1. Yağlı Radyatör Fiyatları Ne Kadar?

Yağlı radyatör fiyatları pek çok etkene göre değişiklik gösterebiliyor. Radyatör dilim sayısı (5, 7, 9, 11 dilimli yağlı radyatör gibi), sahip olduğu özellikler, marka gibi maddeler elektrikli radyatör fiyatlarının belirlenmesinde etkili olabiliyor.

Pratik Bir Isıtıcı: Yağlı Radyatörler Hakkında 7 Bilgi

Konvektör Isıtıcı mı, Yağlı Radyatör mü?

Yağlı radyatörler ve konvektör ısıtıcılar, özel ayakları sayesinde istenilen alana yerleştirilebilmeleri ve tasarım açısından birbirlerine benzemeleri ile sıklıkla karıştırılan iki ısıtıcı çeşidi. Elektrikli ısıtıcı alma aşamasında karşınıza çıkacak olan bu elektrikli ısıtıcılardan hangisini seçeceğinize karar vermek için ise onları daha yakından tanımak faydalı olabilir.

Konvektör ısıtıcılar;  alandaki soğuk havayı cihazın alt kısmından alır, rezidanslar yardımıyla ısıtır ve bu havayı üst bölümden sıcak bir şekilde üfler. Toz alerjisi olanlar ve büyük iç alanları ısıtmak için konvektör ısıtıcılar avantajlı olabilir. Fakat bu noktada yağlı radyatör elektrikli ısıtıcıların da geç soğudukları için alanı daha uzun süre sıcak tuttuklarını ve performans açısından daha başarılı olabildiklerini de unutmamak gerek.

Elektrikli ısıtıcı seçiminde incelemeniz gereken başka detaylar da mevcut. Onlara göz atmak isterseniz “Elektrikli Isıtıcı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Isı Tasarrufunda O da Söz Sahibi: Radyatör Bakımı Nasıl Yapılır? adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Kış günlerinde ısınma ihtiyacınıza cevap verecek yağlı radyatör modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor. Yağlı radyatör çeşitlerini ve yağlı elektrikli radyatör fiyatlarını inceleyerek size en uygun ürünü bulabilirsiniz.

*Hesaplama Ekim 2022’ye göre yapılmıştır.