Diner Kandemir Yazdı! Yılbaşı Sofrası Nasıl Düzenlenir?

Yılbaşı Sofrası Nasıl Düzenlenir

Bu yıl tüm dünya için zorlu bir yıl oldu. Her yılın sonunda yeni yıla olan umutlarımızı tazeliyoruz ve umudumuzu kutluyoruz belki de. 

Her geçen yıl, yılbaşını evde aile ve dostlarıyla kutlayanların sayısı artıyordu, ama bu yılbaşını mecburi olarak herkes evinde geçirecek.

Bana sorarsanız yılbaşı, en yakınlarımızla, evde keyifli sofralarda geçince güzel. Birlikte hazırlanan yemekler, uzun uzun yenen yemekler, yemek sonrası masada edilen sohbetler… 

Hal böyleyken sofralar da daha özenli, düzenli olmaya başladı. Evde hazırlayacağınız yılbaşı sofralarında birkaç püf noktasını takip ederseniz işiniz kolay!

Yılbaşı Masası Süsleme

Öncelikle stile karar vermelisiniz. Gösterişli mi, sade-minimal mi, rustik mi, klasik mi? 

Yılbaşı Sofrası Süsleme

Stiliniz ne olursa olsun, öncelikle yapılacaklar listesi ve menü hazırlamanızda fayda var. Menüye göre tabak seçimleriniz, masa yerleşiminiz değişebilir. Bu da düzenlemenizi etkileyecektir. 

Gösterişli bir masada ışıltılı dokular, büyük süs objeler, büyük şamdanlar, garlandlar kullanabilirsiniz. Ayrıca masa örtüsü, supla, kumaş peçeteler de olması gerekenlerin başında geliyor. 

Daha minimal bir stil tercih ediyorsanız karışık renk ve desenlerden uzak durmalısınız. Düz renkler, doğal dokular, hafif ama şık süslemeler ile stilinizi tamamlayabilirsiniz. Minimal stilde masa yerleşiminin simetrik düzende olması yalın görünümü destekleyecektir. 

Yılbaşı Masası Nasıl Düzenlenir

Son zamanların öne çıkan stillerinden rustik yılbaşı sofrası için en önemli püf noktası, doğal doku ve malzemeler kullanmak. Doğal ahşap detaylar, doğal keten kumaşlar, mükemmeliyetten uzak servis elemanları, bol mum ışığı ve doğal bitkiler kullanabilirsiniz. 

Yılbaşı Sofrası Nasıl Hazırlanır

Geleneksel bir yılbaşı sofrası için kırmızı ve yeşil vazgeçilmez bir kuraldır. Ancak yılbaşı sofrasında kırmızı kullanmak, siyah bir elbise giymek gibidir. Hangi siyah elbiseyi seçtiğinize göre duruş değişecektir. 

Kırmızı, yeşili orijinal detaylar ile birleştirdiğinizde alışılagelmişin dışında bir stil oluşturabilirsiniz.

Yılbaşı Sofrası

Genel olarak hangi stili tercih ederseniz edin, masanızda katman yaratmak çok önemli. Bir masa örtüsü üzerine runner eklemek, masa ortasında çam dalları kullanmak, uzun şamdanlar kullanmak… Bunların hepsi katman oluşturmak demek. Katman oluşturdukça masanız daha profesyonel bir görüntüye ulaşacaktır. 

Tek tip tabak kullanmak yerine, farklı renk, boyut ve modelde tabakları kombinlemek katman oluşturmanın bir başka yolu.

Yılbaşı Masası Hazırlama

Işıltı, yılbaşı sofrasını görünür kılar. Gold, silver veya rose gold detaylar ekleyerek sofranıza şıklık katabilirsiniz.

Yılbaşı Masası Konsepti

Ancak rustik bir stil izliyorsanız, parlak dokular bu stilde pek tercih edilmez. Mat, doğal dokular tercih etmelisiniz. 

Tabak içi sunumlar misafir ve aile bireylerinize kendisini özel hissettirecek detaylardır. Her tabağın içine bir isimlik, -peçete kullanılıyorsa- peçetelik detayı eklemek yemeğe keyifli bir başlangıç sağlar.

Yılbaşı Menüsü ve Yemekleri: Özel Tarifler adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yılbaşı Sofrası Dekprasyon

Sofranızda doğal malzemelerden faydalanabilirsiniz. Doğal çam dalları, kuru dallar, kuru meyveler veya nar, mandalina, ceviz gibi meyveleri masa merkezinde ve tabak süslemelerinizde kullanabilirsiniz. 

Yılbaşı Masası Süsleri

Kuracağınız sofralar hangi stilde olursa olsun; sağlıkla, huzurla ve bereketle dolsun. Herkese iyi seneler!

Diner Kandemir / 35

İstanbul / İç Mimar