Şık ve Doğal Seçimler: Ev Dekorasyonunda Bambu Kullanımı

Şık ve Doğal Seçimler: Ev Dekorasyonunda Bambu Kullanımı

Bambu, tropik ve rahatlatıcı görünümüyle son yıllarda giderek artan bir popülerliğe kavuştu. Öyle ki eskiden bambu masa sandalye modelleri ile sınırlı olan kullanım artık çanta, küpe gibi kişisel eşyalara kadar yayıldı. Elbette en geniş kullanımını da iç dekorasyonda buldu. Artık bambu dolap modelleri, bambu beşik modelleri, bambu avize modelleri ve çok daha fazlası evlerimizde yer alıyor. Peki, bambuyu bu kadar cazip kılan nedir? 

Estetik ve Doğal: Dekorasyonda Bambu 

Bambu, açık renk tonuyla modern, bohem, İskandinav stili gibi birçok dekorasyona kolaylıkla uyum sağlıyor. Hem de şık ve stil sahibi bir görünüm katıyor. Bambu ağacının özellikleri de cezbedici. Bambu, neme karşı dayanıklı olduğu için mutfak ve banyo gibi alanlarda kullanıma uygun. Dayanıklı bir malzeme olduğu için de yıllık düzenli bakımla uzun yıllar kullanılabiliyor.

Ayrıca çevre dostu bir dekorasyon malzemesi. Çünkü bambu kolay yetişebilen, hasat edilebilen ve tekrar hızla büyüyebilen bir bitki. Diğer yumuşak ahşap türlerine göre bambuyu tercih etmek, ormansızlaşma oranını azaltmaya da katkıda bulunuyor. Biyolojik olarak %100 parçalanabildiğini de belirtmeden geçmeyelim. Yani bambu dekorasyon ile pürüzsüz parlak görünümü evlerinizin bir parçası haline getirirken bir yandan da çevrenin geleceğine katkıda bulunabilirsiniz. Diğer ahşaplar ve özelliklerini incelemek için de Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz!

Zevkli Bambu Dekorasyon Fikirleri

Bambu Dekorasyon Fikirleri

Bambu; mobilya, döşeme, aydınlatma ürünü, aksesuar gibi eve dair birçok eşyada kullanılabiliyor. Evinizi bambuyla dekore etmek için önce avize, sehpa gibi küçük eşyalarla deneme yapabilirsiniz. Sonra da size özel hazırladığımız ve evinizde gerçek bir değişim yaratacak şu bambu dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz:

Bambu Paravan ile Özel Alanlar Yaratın

Bambu Tasarım

Dış mekanda bambu çit kullanımı kadar iç mekanda da fonksiyonel çözümler yaratabilirsiniz. İşte, bunlardan birkaçı:

  • Salon ve mutfağı birleştiren Amerikan mutfak, işlevsel tasarım türlerinden biri. Ancak kimi zaman mutfağın kalabalık görünümünü saklamak gerekebiliyor. Böyle durumlarda salon ve mutfağı ayırmak için bambu paravanlardan yararlanabilirsiniz. Bir duvar kadar büyük yer kaplamadığı için de mutfağınızda yeteri kadar hareket alanına sahip olursunuz.
  • Bambu paravan dekorasyon malzemeleri olarak da rahatlıkla kullanılabilir. Her iki yanında bambular, ortasında cam ve altında çakıl bulunan bir paravanla evinizde tropik bir iklim estirebilirsiniz.
  • Büyük banyolarda küvetin çevresine bambu seperatör koyabilirsiniz. Böylece banyo keyfinize başka bir boyut ekleyebilirsiniz. 
  • Balkonu özel bir alana dönüştürmek için ince bambu çitlerden yararlanmanızı öneririz. 

Etkileyici Bir Dekorasyon İçin Bambu Mobilya Kullanın

Bambu Dekorasyon Mobilya

Sandalyeden kitaplığa kadar her mobilya türünde bambu kullanımı, ev dekorasyonunda büyük bir fark yaratıyor. Dekorasyonda faydalanabileceğiniz bambu mobilya türlerinden bazıları şunlar:

  • Bambu koltuk takımı: Oturma ve sırt kısmı minderli olan bambu koltuk takımı modelleri için döşeme seçimi önemli rol oynuyor. Açık renkli minderler tercih ederek bambu ferahlığını salonunuza taşıyabilirsiniz. Ayrıca koltukların ortasına camlı bambu sehpa da yerleştirebilir ve bu şık görüntüyü tamamlayabilirsiniz. 
  • Bambu yemek takımı (bambu masa sandalye takımı): Bambunun hafif yapısını bir avantaja dönüştürebilirsiniz. Hem mutfağa hem de balkona sığabilecek büyüklükte hafif bambu masa takımı alarak iki ihtiyacınızı birden karşılayabilirsiniz. İhtiyacınıza uygun masa ve masa takımları ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!
  • Bambu kitaplık modelleri: Bambu ve hasırın birleşimini sunan bir kitaplık alarak evinizde nostaljik bir hava yaratabilirsiniz. Üst raflarını kitaplık olarak, hasırlı kapaklı alt bölümünü de farklı malzemelerinizi depolamak için kullanabilirsiniz. Bambu ile mükemmel uyum sağlayan hasırın evde kullanımıyla ilgili ipuçlarına ise ¨Doğal Bir Etki: Hasır Dekorasyon Fikirleri¨ yazımızdan ulaşabilirsiniz.
  • Bambu halı modelleri: Bambu halı da son yılların trend ev eşyalarından birisi. Yumuşak yapısı ve parlak görünümü nedeniyle sıkça tercih ediliyor. Ayrıca antibakteriyel özelliğe sahip olduğu için bebek ve çocuk odalarında da kullanılıyor. Bambu halıyla ilgili daha detaylı bilgi için ¨Dekorasyonun Tamamlayıcısı: Halı Çeşitleri Nelerdir?¨ yazımızı okuyabilirsiniz. Ev dekorasyonunuza uygun tüm halı ve kilim çeşitleri ise Koçtaş’ta!

Bambu Aksesuar Ürünleri ile Evinize Bohem Hava Verin

Dekorasyonda Bambu Aksesuar

Bambunun açık kahve rengi ve doğal görünümü, hemen her dekorasyon stiline uyum sağlıyor. Siz de evinize bohem, rahat ve modern bir görünüm katmak için bambu aksesuarlar kullanabilirsiniz. Evde bambu dekoratif eşya kullanımı için şu önerilerden faydalanabilirsiniz: 

  • Banyo ve antredeki aynaların çevresinde bambu çerçeve kullanabilirsiniz. Böylece sıradan bir aynaya ilgi çekici bir görünüm verebilirsiniz. 
  • Salonunuza sıcak bir hava katmak için büyük bambu sepetlerin içerisine battaniye ya da yün koyabilirsiniz.
  • Saksılarınızın dışına bambu sepetler geçirebilir, yeşil ile kahverenginin eşsiz uyumunu yakalayabilirsiniz.
  • Vazo, mumluk, kutu gibi dekoratif objelerinizi de bambudan seçebilirsiniz. 

Zevkinize uygun dekoratif objeler ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Bambu Döşeme ile Rustik Dekorasyon Yapın

Rustik dekorasyonun temel ögesi ahşap. Ceviz, kiraz gibi ahşap malzemelerin koyu renkli görüntüsü yerine bambuyu tercih ederek evinizi aydınlık bir dekorasyona kavuşturabilirsiniz. Bambu mobilya, dekorasyon eşyası ve çitlerin yanı sıra rustik dekorasyon yapmak için bambu döşemeden yararlanabilirsiniz. İşte, evinizi bambuyla döşeyebileceğiniz alanlar:

  • Zemin döşemesi odada en çok yer kaplayan, dikkat çekici alanlardan birisi. Yer döşemesi olarak tercih edebileceğiniz bambu parke, hem şık hem de masif parkeye göre daha uygun maliyetli bir seçenek. Düzenli olarak bakımı yapıldığında da uzun yıllar kullanılabiliyor. 

Parkeler hakkında daha detaylı bilgi almak için ¨Zemin Döşemesinde Doğru Tercih: Evinize En Uygun Parke Çeşidi Hangisi?¨ yazımızı okuyabilirsiniz. İhtiyacınız olan parke çeşitleri ise Koçtaş’ta!

  • Tavan kaplaması genellikle gözden kaçan ancak büyük bir değişim yaratan dekorasyon ögelerinden. Tavanınızı bambu ile döşeyerek evinize doğayı getirebilirsiniz.
  • Duvarlarınızın bir bölümünde boya, bir bölümünde ise bambu kaplama kullanabilirsiniz. Özellikle vurgulamak istediğiniz bir tablonun veya canlı renklere sahip bir koltuğun arkasındaki duvarı bambuyla kaplatabilirsiniz.

Döşeme ve kaplama ustalarına ulaşmak ve teklif almak Usta Bilir sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Son Bir Dokunuş: Bambu Aydınlatma Ürünleri

Bambu Aydınlatma

Bambu, çok kalın boyutlara ulaşabilen bir bitki. Ona ikonik bir görünüm veren bu kalınlıktan lambalarda faydalanılıyor. Bambuların içerisine ampuller yerleştirilerek loş ve büyüleyici bir atmosfer yaratılıyor. 

Kalın kullanımının yanı sıra ince haliyle de birçok avize modeline hayat veriyor. Siz de evinizde tavan lambası, lambader, masa lambası veya dekoratif amaçlı olarak bambu aydınlatma ürünlerinden faydalanabilirsiniz. 

Lamba seçimi ile ilgili detaylı bilgi için ¨Hangi Odaya Hangisi Olur? 4 Adımda En Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir?¨ yazımızı okuyabilir ve size en uygun aydınlatma ürününü bulmak için Koçtaş aydınlatma ve elektrik ürünleri kategorisini ziyaret edebilirsiniz.