Yeni Yılı Tasarruflu Karşılamak İsteyenlere: Kendin Yap Yılbaşı Süsleri

Evde yapabileceğiniz yılbaşı süsleri nelerdir?

Planınızı yaptıysanız ve yeni yıla dair dileklerinizi sıraladıysanız yılbaşı akşamına büyük oranda hazırsınız demektir. Günlük hayatınızda yılbaşı atmosferini hissetmek için ekstra çaba sarf etmenize gerek yok. İşe giderken kullandığınız ana yoldaki ışıklandırmalar, alışveriş merkezlerinde ve mağazalardaki süslemeler size yılbaşının geldiğini haber veriyor ve o ruhu hissetmeniz için yeterli oluyor. Peki ya evinizde durum nasıl? Yılbaşını geçirmek için en keyifli ve en huzurlu alanlardan biri olan evlerinizde sevdiklerinizle birlikte yeni yıla girmeyi planlamış olabilirsiniz. Evet, bu kesinlikle güzel bir plan; ama yılbaşı süslemelerini aksattığınız durumda bu atmosferi tam olarak yakalayamayabilirsiniz. Bu nedenle evinizi yılbaşı dekorasyonu doğrultusunda düzenlemeniz oldukça önemli. Eğer bunun için bir bütçe ayırmadıysanız hiç merak etmeyin, birbirinden güzel kendin yap yılbaşı süsleri fikirleri sayesinde tasarruflu bir şekilde evinizi yılbaşına hazırlamanız mümkün. Şimdi, uygulayabileceğiniz el yapımı yılbaşı süsleri nasıl yapılır, anlatalım ve yılbaşı atmosferini evinizde yaratmanıza yardımcı olalım.

Onsuz Olmaz: Yılbaşı Ağacı Seçimi Nasıl Yapılır, Yılbaşı Ağacı Nasıl Süslenir? adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Elbise Askısından Kapı Süsü

İster evinizin ister odanızın kapısında, hatta isterseniz salonunuzun duvarında… Kendin yap kapı süsüne dilediğiniz noktada yer verebilirsiniz. Yılbaşı dekorasyonu fikirlerini hayata geçireceğiniz yılın son günlerinde dilediğiniz yılbaşı süslerini kullanarak yapabileceğiniz elbise askısından kapı süsü, evinizi daha renkli kılmanıza yardımcı olacak. Üstelik yılbaşı kapı süsü yapımı düşündüğünüzden çok daha kolay. Belirttiğimiz adımları eksiksiz yerine getirmeniz yeterli!

Elbise askısından kapı süsü nasıl yapılır?

Elbise Askısından Kapı Süsü Nasıl Yapılır?

  1. Metal elbise askısına elinizle yuvarlak bir form verin.
  2. Asılabilir yılbaşı süslerini, elbise askısına dizin.
  3. Askının üst kısmına çam ağacı yaprakları yapıştırın.

Işıltılı Kozalak Sepeti

Yılbaşı dekorasyonunu renkli kılan en önemli ürünlerden biri de tabii ki yılbaşı LED ışıkları. LED şeritleri, doğanın evinizdeki yansıması olacak kozalaklarla bir araya getirerek evinizin her odasında, hatta iş yerinizde bile yer verebileceğiniz bir yılbaşı süsü yapabilirsiniz. Bu arada LED yılbaşı aydınlatmasından faydalanarak oluşturabileceğiniz şık yansımalar için “Yeni Yılı Işıl Işıl Karşılayın: Yılbaşı Aydınlatma Fikirleri” yazımızı da okumanızı öneririz.

Işıltılı kozalak sepeti nasıl yapılır?

Işıltılı Kozalak Sepeti Nasıl Yapılır?

  1. İhtiyaç varsa kozalakları yerleştireceğiniz kutuyu boyayın ve kurumasını bekleyin.
  2. Kozalakları boşluk kalmayacak şekilde kutunun içerisine yerleştirin.
  3. LED yılbaşı aydınlatmasını kozalakların arasına dağıtın.

Ağaç Dallarından Mumluk

Doğayı yılbaşı dekorasyonu ile buluşturmak sizce de güzel fikir değil mi? İnce ağaç dalları ile evlerin küçük ama olmazsa olmaz dekoratif objelerinden olan mumlukları bir araya getirerek yapımı kolay yılbaşı süslerinden birine evinizde yer verebilirsiniz.

Ağaç dallarından mumluk nasıl yapılır?

Ağaç Dallarından Mumluk Nasıl Yapılır?

  1. İnce dalları bir iplikle birbirine bağlayın.
  2. Bağladığınız dalları bardağın çevresine dolayın ve yine bağlayarak sabitleyin.
  3. Bardağın içerisine istediğiniz renkte tealight mum koyabilirsiniz.

Şişelerden Yılbaşı Süsleri

Evinizde kullanmadığınız cam şişeler varsa sakın atmayın. Hayal gücü yardımıyla geri dönüşüme katkı sağlayarak ondan mükemmel bir yılbaşı süsü yapıp evinize renk katmanız mümkün! Hatta dilerseniz bu süsleri yılbaşı hediyesi olarak sevdiklerinize de armağan edebilirsiniz.

Şişelerden yılbaşı süsleri nasıl yapılır?

Şişelerden Yılbaşı Süsü Nasıl Yapılır?

  1. Kullanmadığınız, yıkayıp kuruladığınız bir şişenin içerisine hobi boyası dökün ve şişeyi çevirerek iç kısmı boyayın.
  2. Şişenin dış kısmına kardan adam, çam ağacı gibi motifler çizin. Dilerseniz bu aşamada vatuzlu LED aydınlatmalardan da yardım alabilirsiniz.
  3. Şişenin dilediğiniz noktalarını kurdele ile süsleyin.

Çerçevelerden Yılbaşı Ağacı

Eğer amacınız evinizi bir yılbaşı ağacıyla süslemekse ama bunu çam ağacı görünümündeki yılbaşı ağaçlarıyla yapmak istemiyorsanız çerçevelerinizden yararlanabilirsiniz. Çerçevelerden yılbaşı ağacı sayesinde yeni yılı; ışıl ışıl, sıra dışı bir şekilde karşılayacağınızdan şüpheniz olmasın!

Çerçevelerden yılbaşı ağacı nasıl yapılır?

Çerçevelerden Yılbaşı Ağacı Nasıl Yapılır?

  1. Çerçevelerin arkasına çift taraflı bant yapıştırın.
  2. Çerçeveleri, çam ağacı formu oluşturacak şekilde duvara asın.
  3. LED aydınlatmayı çerçevelerin etrafına sarın.

Paletten Yılbaşı Ağacı

Ev dekorasyonunuzda rustik izler varsa yılbaşı dekorasyonunda da bu etkiyi yok etmeyin. Nasıl mı? Paletten yılbaşı ağacı size bu konuda yardım etmeye hazır! Paletin üzerine bir yılbaşı ağacı çizip paleti süsleyerek evinizin dilediğiniz yerine konumlandırabilir ve yılbaşı atmosferini hakkıyla yansıtabilirsiniz.

Paletten yılbaşı ağacı nasıl yapılır?

Paletten Yılbaşı Ağacı Nasıl Yapılır?

  1. Paletin üzerine bir çam ağacı şekli çizin ve içerisini boyayın.
  2. Boya kuruduktan sonra LED aydınlatmayı çam ağacı şeklinin kenarlarına dolayın.
  3. Çift taraflı bant yardımıyla yılbaşı ağacı süslerini palete yapıştırın.

Halat ve Dallardan Yılbaşı Ağacı

Doğal, minimal; ama bir o kadar da renkli… İşte, ağaç dalları ve halat yardımıyla böyle bir kendin yap yılbaşı ağacı yaratmanız mümkün! Üstelik dallardan yılbaşı ağacının üzerine Koçtaş’tan alacağınız rengârenk yılbaşı süslerini de asarak ağacı dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Halat ve dallardan yılbaşı ağacı nasıl yapılır?

Halat ve Dallardan Yılbaşı Ağacı Nasıl Yapılır?

  1. Ağaç dallarını küçükten büyüğe doğru dizip halatla bağlayın ve bir üçgen şekli oluşturun.
  2. Dilediğiniz yılbaşı süslerini dalların üzerine konumlandırın.
  3. LED aydınlatmayı dallara yerleştirin.

Birbirinden güzel ve yapımı kolay yılbaşı diy fikirleri paylaştık. Bu arada evdeki malzemelerle de yılbaşı ağacı yapmanın mümkün olduğunu not düşelim. İhtiyacınız olan tüm detaylar “Evdeki Malzemelerle Kendin Yap Yılbaşı Ağaçları” yazımızda sizi bekliyor. Ayrıca yılbaşı aksesuarları için Koçtaş’a göz atmayı unutmamanızı da öneririz!