Daha Verimli Çalışın: Küçük Çalışma Odası Dekorasyonu Fikirleri

Küçük Çalışma Odası Dekorasyon Fikirleri

Belki öğrencisiniz, belki evden çalışma sistemiyle hayatınıza devam ediyorsunuz, belki de tam zamanlı işinize ek olarak freelance çalışıyorsunuz. Eğer siz de bu gruplardan birine dâhilseniz çalışma alanı oluşturmak sizin için olmazsa olmaz demektir. Peki, küçük bir alana sahipseniz hayata geçirebileceğiniz küçük çalışma odası fikirleri neler olabilir? Gelin, çalışma alanını tasarlarken size yardımcı olacak ipuçlarını sıralayalım.

Açık Renklerden Yardım Alın

Her rengin kendine has bir güzelliğinin olduğu doğru, fakat söz konusu küçük bir alanı dekore etmekse açık renklerin odayı daha ferah ve olduğundan daha geniş gösterebileceğini unutmamak gerek. Üstelik çalışma odası dekorasyonunda yoğun bir şekilde koyu renk kullanımını tercih etmek, alanı sıkıcı kılabileceği için odaklanma sorunu yaşamanıza da neden olabilir.

Tabii bu noktada, çalışma odası dekorasyonu yaparken yoğun canlı renk kullanımından da uzak durmanız gerektiğini hatırlatalım. Canlı renkleri ana renk olarak kullanmak, dikkat dağınıklığı yaşamanıza sebep olabilir. Bunun yerine canlı renklere detaylarda yer vermek daha sağlıklı olacaktır. 

Bej, açık gri tonları, krem rengi gibi renkleri ana renk olarak kullanabilir; sarı, turuncu, lila, mor gibi enerji verme gücüne sahip olan ve yaratıcılığınıza destek verebilecek renklere ise detaylarda yer verebilirsiniz. Dilerseniz renk paleti oluşturma konusunda “Dekorasyonun Püf Noktası: Doğru Renk Paleti Nasıl Oluşturulur?” yazımızdan yardım alarak çalışma odasında ya da alanında tercih edebileceğiniz renkleri belirleyebilirsiniz.

Küçük Çalışma Odası Fikirleri

Mobilya Seçiminde Alana Uygun Seçenekleri Değerlendirin

Eğer çalışma odası olarak kullanabileceğiniz bir odanız varsa mobilya seçimi konusunda daha özgür olabilirsiniz, fakat çoğu insan bu imkâna sahip değil. Pek çok insan salonunda, yatak odasında, balkonunda belirlediği uygun bir noktayı çalışma alanı olarak konumlandırmak durumunda kalabiliyor.

İşte, böyle bir durumda seçtiğiniz mobilyalar daha büyük bir önem taşıyor. Çalışma masasının, çalışma masası sandalyesinin sizi rahat ettirmesinin yanı sıra alanda yer tasarrufu yapabilmenize de imkân sağlaması gerekiyor. Peki, küçük çalışma alanı için mobilya seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

  • Kitaplar, defterler, not kâğıtları, dosyalar… Hepsini yerleştireceğiniz bir depolama alanınız olmalı. Dolaplı, çekmeceli, üst modülü bulunan çalışma masaları, depolama alanı sunma konusunda oldukça faydalı olabilir.
  • Duvara monte edilen açılır-kapanır çalışma masaları yer tasarrufu sağlama konusunda adeta bir süper kahraman! Eğer gerçekten yer sorununuz varsa ve alandan ödün vermek istemiyorsanız bu durumda bu mobilyaları tercih edebilirsiniz.
  • Alana uygun bir masa bulamıyorsanız bu durumda bir marangozdan yardım isteyip alanı en verimli şekilde kullanmanızı sağlayacak bir masa yaptırabilirsiniz.
  • Üst modülü bulunmayan ya da açılır-kapanır bir çalışma masası aldınız. Peki, bu durumda ne olacak? Dekoratif raflar depolama alanı sağlama konusunda size yardım etmeye hazır. Duvara monte edeceğiniz rafları kitaplık olarak konumlandırabilir, saklama kutularından da yardım alarak onları düzenli bir depolama alanına dönüştürebilirsiniz.
  • Eğer bir kitaplık alacaksanız duvara monte edilen ya da köşe, raf gibi kitaplık modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca “Kitaplık Çeşitleri” yazımızı inceleyerek ihtiyacınıza uygun kitaplık modelini kolaylıkla bulabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim.

Küçük Çalışma Odası Tasarımları

Çalışma Odası Düzenleme Fikirlerini Hayata Geçirin

Küçük bir çalışma alanına sahipseniz daha fazla depolama alanına ve daha fazla düzene ihtiyacınız var demektir. Saklama kutuları, raflar ve belki de dolapların yanı sıra değerlendirebileceğiniz fikirleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kalemliklerinizi duvara monte edebilir, not aldığınız kâğıtların masada dağınıklık yaratmaması adına duvara asacağınız mantar panolardan yardım alabilirsiniz.
  • Çalışma masanızın yanına ya da sandalyenizin arkasına asabileceğiniz kumaş sepetler düzenli bir çalışma odası dekorasyonu konusunda size destek olabilir.
  • Saklama kutularını, alanda çok yer kaplamamaları için çalışma masası altında depolamak iyi bir fikir olabilir.
  • Bu konuda daha fazla öneri almak için “İlham Arayanlara: Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri” yazımızı okuyabilir ve “Çalışma Masası Nasıl Düzenlenir?” videomuzu izleyebilirsiniz.

İlham Arayanlara: Çalışma Odası Düzenleme Fikirleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz!

Yaratıcılık ve alana uygun çalışma odası mobilyası ile verimli bir hale gelen küçük çalışma odası tasarımları ile artık daha keyifli çalışabilirsiniz. Masadan sandalyeye, kitaplıktan rafa kadar çalışma odanızda yer verebileceğiniz tüm mobilyalar Koçtaş’ta!