Masa Lambası Çeşitleri

Masa lambası seçiminde dikkat edilmesi gerekenler.

Evinizde yer vereceğiniz aydınlatma ürünlerinin tasarımları, seçim aşamasında sizin için oldukça önemli; biliyoruz. Fakat sonradan pişman olmamak için hangi ürünün hangi amaçla kullanılacağı konusunda bilgi sahibi olup bu doğrultuda karar vermek de oldukça önemli. Şimdi, masa lambası seçiminde doğru kararı verebilmeniz için masa lambası türlerini ayrıntılı bir şekilde inceleyelim.

Masa Lambası

İhtiyaçlarınıza ve zevkinize uygun çalışma lambaları ve abajur modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Akordiyon Masa Lambası Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?

Gövdesi birden fazla parçadan oluşan ve gövdesinin akordiyona benzemesi nedeniyle “akordiyon masa lambası” olarak anılan bu aydınlatma ürünü çalışma alanları için oldukça ideal bir seçim. Boyun kısmının oynatılabilir olması sayesinde ışığı farklı açılarda ayarlamaya imkân vermesi onu çalışma odaları için vazgeçilmez kılan özelliklerden.

En çok tercih edilen çalışma lambası modellerinden biri olan akordiyon masa lambasının uyguladığınız dekorasyona uyum sağlayacak renk ve tasarıma sahip olan seçeneğini bulmakta ise hiç zorlanmayacaksınız. Akordiyon masa lambası fiyatları ise kullanılan malzemeye, tasarıma göre farklılık gösterebiliyor.

Akrobat Masa Lambası Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?

Tüm özellikleri akordiyon lambaya benzeyen, fakat boyun kısmı hareket ettirilebilir tek parçadan oluşan akrobat masa lambasını da çalışma odalarında tercih edebilirsiniz. Renk, model ve desen bakımından oldukça geniş bir yelpaze sunan bu masa lambası çeşidi sayesinde çalışmalarınızın daha verimli olacağına emin olabilirsiniz.

Bu arada doğru bir çalışma masası aydınlatması için doğru ürün seçiminin yanı sıra dikkat etmeniz gereken başka kriterler de var! Verimli bir çalışma alanının olmazsa olmazı aydınlatma konusunda ayrıntılı bilgi almak için “Çalışma Masası Aydınlatması Nasıl Olmalı?” yazımızı okumanızı öneririz.

Banker Masa Lambası Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?

Dekoratif masa lambası çeşitleri arasında yer alan banker masa lambası aslında şıklığı kadar işlevselliği ile de ön planda! Amerikan dizi ve filmlerinde sıklıkla görülen bu modelin zinciri, ışığı açıp kapamak için kullanılıyor. Salon, antre gibi alanların yanı sıra çalışma odasında ya da klasik stilin uygulandığı yatak odalarında da banker lambalardan yararlanılabilir!

Kıskaçlı Masa Lambası Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?

Kıskaçlı masa lambaları, kolay taşınabilirliği ve farklı alanlara pratik bir şekilde kullanılabilme özellikleriyle dikkat çekiyor. Akrobat masa lambasından zemininde bulunan kıskaç sayesinde ayrışan bu masa lambası modeli, çalışma alanlarının yanı sıra tablo aydınlatması amacıyla dekoratif olarak da kullanılabilir.

Büfe (Buffet) Masa Lambası Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?

Lokal aydınlatmayı şık bir şekilde yapmak isteyenlerin tercihlerinden biri olan büfe (buffet) masa lambalarının gövdeleri abajurdan uzun, lambaderden ise kısa oluyor. Genellikle ikili satılan ve dresuar, konsol gibi mobilyaların üzerine aralıklı bir şekilde karşı karşıya yerleştirilen buffet masa lambaları ev dekorasyonunda en dikkat çeken aydınlatma ürünlerinden.

Abajur Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?

Şapkaları sayesinde ışığı yumuşatıp lokal bir aydınlatma sağlayan abajurlar genellikle yatak odası aydınlatması olarak kullanılıyor. Fakat farklı tarzlara uyum sağlayan geniş renk ve model seçenekleri sayesinde abajurların salon, antre gibi alanlara konumlandırılması günümüzde dekorasyon trendi haline gelmiş durumda!

Şamdan Masa Lambası Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?

Adından da anlaşıldığı üzere şamdan şeklinde tasarlanan, genellikle ikiden fazla mum şeklindeki ampulü ile aydınlatma sağlayan ürünlerdir. Amacınız lokal aydınlatma yapmaksa bu ürünler yetersiz kalabilir, dolayısıyla şamdan masa lambalarını dekoratif ışık kaynakları olarak kullanmak daha doğru olabilir. Bu arada şamdan masa lambalarının özellikle klasik ve endüstriyel yansımaların olduğu yaşam alanlarında çok şık durduğunu belirtmeden geçmeyelim. 

Küre Masa Lambası Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?

Ampulü küre şeklinde bir tasarımın içerisinde yer alan küre masa lambaları, genellikle loş bir aydınlatma sağladıkları için gece lambası olarak tercih ediliyor. Kürenin sunduğu ışık rengi ise tasarıma göre farklılık gösterebiliyor.

Lava Masa Lambası Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?

Renkli ve baktıkça neşe dolacağınız bir masa lambası mı arıyorsunuz? O halde tercihinizi lava masa lambalarından yana kullanabilirsiniz! İçerisinde birbirine karışmayan farklı renkte sıvıların bulunduğu lava masa lambaları sundukları görsel şölen sayesinde yaşam alanlarınıza neşe getirebilir! Tabii bu arada bu masa lambası çeşidinin loş bir aydınlatma sunduğunu belirtmeden geçmeyelim. İşte, tam da bu nedenle lava lambaları genellikle dekoratif amaçla ya da gece lambası olarak kullanılıyor.

Tuz Lambası Nedir, Hangi Amaçla Kullanılır?

Tuzun blok haline getirilmesinden sonra iç kısma yerleştirilen ampul sayesinde oluşturulan tuz lambaları genellikle dekoratif amaçla tercih edilen ürünler. Aynı zamanda pek çok kaynakta tuz lambalarının toz gibi alerjenleri çektikleri için sağlığa destek olabileceklerinin belirtildiğini de not düşelim!

Çalışma Masası Aydınlatması Nasıl Olmalı? adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.