Kamp Sandalyesi Çeşitleri

kamp-sandalyesi-cesitleri

Doğayla buluşmak ve günlük hayatın koşuşturmasına biraz ara verip nefes almak için kamp gibisi yok! Tabii hayal ettiğiniz o kusursuz kamp deneyimini yaşayabilmek için gerekli kamp malzemelerini yanınıza almadan olmaz. Dilerseniz “Kamp Malzemeleri Nelerdir? Kamp Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” yazımızdan yardım alarak kamp ekipmanları alırken dikkat etmeniz gerekenleri öğrenebilirsiniz.

Konforlu bir kamp için konaklayacağınız çadırların seçiminde ihtiyacınıza ve isteklerinize uygun olan alternatifleri değerlendirmeniz çok önemli. İşte, tam da bu nedenle “Kamp Çadırı Çeşitleri” yazımızda çadır türlerinin özelliklerini uzun uzun anlatmıştık. Şimdi ise sırada, çadırınızın içerisinde olmadığınız zamanlarda konforlu bir deneyim yaşamanıza yardımcı olacak kamp sandalyeleri var. Gelin, kamp sandalyesi modellerinin isimleri ve özellikleri konusunda bilgi sahibi olmanızı sağlayacak detayları sıralayalım.

Kamp Sandalyesi Çeşitleri

İhtiyacınıza uygun kamp sandalyesi modelleri, bütçenize uygun kamp sandalyesi fiyatları ile Koçtaş’ta!

Klasik Kamp Sandalyesi

Klasik Kamp Sandalyesi

“Kamp sandalyesi” denildiğinde akıllara gelen katlanır sandalye modelleri bu isimle anılıyor. İskeleti genellikle metalden yapılan, oturma ve sırt kısmında ise tek parça kumaş bulunan bu türün pek çok modelinde kumaştan yapılmış kol koyma alanları da bulunuyor. Ayak bölümü çoğunlukla “X” şeklinde olan bu sandalyelerin en büyük avantajları ise hafiflikleri ve çantaları yardımıyla pratikçe taşınabilmeleri. Ayrıca klasik kamp sandalyesinin boyunun modelden modele değişebileceğini belirtmeden geçmeyelim.

Piknik/Plaj Sandalyesi

Piknik Sandalyesi

Kamplarda da kullanılan, ama “piknik/plaj sandalyesi” olarak bilinen bu modelin en önemli özelliği, sırt ve oturma alanında ayrı ayrı iki parça kumaş kullanılması. Bir diğer ayrışan nokta ise sağ ve sol ayakların önde ve arkada birleşmesi. İskeleti metalden ya da ahşaptan yapılabilen bu katlanır kamp sandalyesini tercih ederseniz ağırlıklarının diğer seçeneklere kıyasla daha fazla olabileceğini ve daha fazla yer kaplayabileceklerini göz önünde bulundurmalısınız.

Kepçe Kamp Sandalyesi

Kepçe Kamp Sandalyesi

Sırt ve oturma alanında belirgin bir ayrışma olmayan, iskeleti ise genellikle metalden yapılan modele bu isim veriliyor. Kampta konforlu bir şekilde vakit geçirmenizi sağlayacak kepçe kamp sandalyesinin en ön plana çıkan özelliklerinden biri ise sandalyenin kumaş alanının genellikle kare tasarıma sahip olması. Kol koymak için ayrı bir alanı bulunmayan bu modelin ayakları ise sandalyenin tasarımına göre farklılık gösterebiliyor. Az yer kaplayan hafif seçeneklerden biri olan kepçe kamp sandalyesi çoğunlukla yere yakın bir tasarıma sahip oluyor.

Kanopili (Gölgelikli) Kamp Sandalyesi

Gölgelikli Kamp Sandalyesi

Görsel Kaynak

Konforlu bir kamp sandalyeniz olsun, ama bunun yanında sizi güneşten de korusun istiyorsanız kanopi kamp sandalyelerini tercih edebilirsiniz. Genellikle klasik ya da piknik/plaj sandalyesi modellerinde üretilen gölgelikli bu türde kol koyma alanları kumaştan ya da ahşaptan yapılabiliyor. Ayak tasarımı modelden modele değişebilen güneşlikli kamp sandalyelerinin yere yakınlığı de tasarıma göre farklılık gösterebiliyor. Bu arada klasik gölgelikli modeller yer tasarrufu ve hafiflikleri ile de pratiklik sağlıyor. Ama söz konusu piknik/plaj gölgelikli modeller olduğunda bu seçeneklerin daha çok yer kaplayabileceğini belirtelim.

Şezlong Kamp Sandalyesi

Şezlong Kamp Sandalyesi

Görsel Kaynak

Klasik ya da piknik/plaj iskeleti baz alınarak üretilen şezlong kamp sandalyesinin en büyük avantajı, ayak koyacak alana da sahip olmaları. Çoğunlukla açılır-kapanır özelliğe sahip olan bu alan, kampçıların konforlu bir deneyim yaşamalarına yardımcı oluyor. Ayak tasarımı model doğrultusunda değişebilen şezlong kamp sandalyelerinin yere yakınlığı da modele göre farklılık gösterebiliyor.

Şezlong kamp sandalyesi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise katlandıklarında ne kadar yer kapladıkları. Çünkü klasik seçenekler yerden tasarruf etmeye imkân tanırken piknik/plaj iskeletine sahip ürünler daha fazla yer kaplayabiliyor.

Askılı Kamp Sandalyesi

Askılı Kamp Sandalyesi

Görsel Kaynak

Hem sandalye hem de hamak benzeri bir ürün mü istiyorsunuz? Tercihinizi askılı kamp sandalyelerinden yana kullanabilirsiniz! İskeletin iki koluna asılan bir kumaş sayesinde sallanabilen bu kamp sandalyesi, özellikle engebeli alanlarda konfor sağlayabiliyor. Yere yakınlıkları modele göre farklılık gösterebilen bu türün parçalarının genellikle çıkıp takılabilen yapıda olması ise taşımayı da kolay bir hale getiriyor.

Katlanabilir Tabure

Katlanabilir Tabure

Kol koyma ve sırt yaslama alanları bulunmayan, sadece oturma alanına sahip olan katlanabilir taburelerin iskeletleri metalden ya da ahşaptan yapılabiliyor. Oturma alanları ise bu doğrultuda kumaş ya da ahşap olarak değişiklik gösterebiliyor. Ayak sayısı ve yere yakınlığı tasarıma göre değişebilen bu ürünler konfor konusunda diğer seçeneklerin gerisinde kalsa da yerden tasarruf konusunda önemli bir artıya sahip olabiliyor.

Çocuk Kamp Sandalyesi

Çocuk Kamp Sandalyesi

Çocuğunuzla kampa gidecekseniz ona da bir kamp sandalyesi almanız gerek! Klasik, piknik/plaj, kanopili ve kepçe kamp sandalyesi modellerinde üretilebilen bu çeşitte renkli tasarımlar ve canlı tonlar dikkat çekiyor. Oturma alanı kumaştan yapılan ve çocukların rahatlıkla oturabileceği boyutta olan çocuk kamp sandalyeleri kampın en enerjik ekipmanı olacak!

Bu arada çocuğunuzla kamp deneyimi öncesinde “Çocukla Kampa Gidecekler İçin Öneriler” yazımıza kesinlikle göz atmanızı öneririz.