Konfor ve Doğayla Uyumluluk Önemli: Kampta Ne Giyilir?

Kampta Ne Giyilir

Kampa gitmeyi planlıyorsunuz ve eminiz ki doğayla iç içe saatler, hatta belki de günler geçirmek size iyi gelecek. Tam da bu noktada kamp yaparken kendinizi rahat hissetmenizin, kamp deneyiminizin kalitesini belirlemede etkili olduğunu unutmamalısınız. Rahat hissedebilme denildiğinde ise doğru kamp kıyafetleri seçimi olmazsa olmaz! Peki; kamp yaparken ne giyilir, sırt çantanızda neler olmalı?

İlkbahar ve Yaz Kampında Ne Giyilir?

Özellikle ilk kez kampa gidiyorsanız kampa giderken gündüzleri bir şort ve bir tişörtün, geceleri ise ince bir pijamanın ihtiyacınızın karşılamak için yeterli olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat aslında durum pek de böyle değil. İşte, ilkbahar ve yaz aylarında kamp yaparken kıyafet seçiminde dikkat etmeniz gerekenler:

  • Kot pantolon ve gömlek gibi giysiler günlük hayatta sıklıkla tercih ettiğimiz seçenekler olsa da kamp için uygun seçenekler olmayabilir, aradığınız konforu size sunamayabilir.
  • Dar kesimli ya da nefes almayan kumaşlardan üretilmiş giysiler fazla terlemenize neden olabilir. Bu sebeple pamuklu, ince, bol kesimli giysileri kamp alanlarında tercih edebilirsiniz.
  • İlkbahar ve yaz mevsimlerinde sıcak havanın etkisiyle kısa kollu giysiler giymek isteyebilirsiniz. Fakat sivrisinekleri ve keneleri unutmamak lazım! Uzun kollu giyecekler ve uzun rahat kumaş pantolonlarla taytlar kamp için uygun olabilir. Ayrıca “Sivrisineklerden Korunma Yolları” ve “Kene Isırığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler” yazılarımız da daha konforlu ve korunaklı bir kamp deneyimi yaşamanız için size yardımcı olabilir.
  • Gündüz hava ne kadar sıcak olursa olsun, geceleri hava sıcaklığının düşeceğini unutmamalısınız. Bu sebeple yanınıza bir sweatshirt ya da hırka almayı es geçmemelisiniz.
  • Kampa gitmeden hava durumuna göz atmanız da faydalı olacaktır. Eğer yağmur yağma ihtimali varsa yanınıza alacağınız bir yağmurluk en büyük yardımcınız olabilir.
  • Geceleri uyku tulumunda yatacaksınız, ama yine de çok ince ve kısa pijamalar uygun seçim olmayabilir. Uzun kollu, sizi sıcak tutacak kumaşlara sahip mevsime uygun pijamalar tercih edebilirsiniz.
  • Kampta yürüyüş yaparken rahat edebileceğiniz bir spor ayakkabı olmazsa olmaz. Ayrıca duş alacaksanız yanınıza bir terlik almanız da gerekebilir.
  • Çoraplar akşam saatlerinde hava şartlarından sizi korur, gündüzleri ise kene ısırıklarına karşı tedbirli olmanıza yardımcı olur. Yani kampa giderken yanınızda çorap bulundurmayı ihmal etmemelisiniz.
  • Sizi güneşten koruyacak bir şapka belki de sırt çantanıza koymanız gereken ilk outdoor giyim ürünlerinden. Ayrıca güneş kreminizi ve güneş gözlüğünüzü de unutmamanız gerektiğini hatırlatalım.

Yazın Kampta Ne Giyilir

Sonbahar ve Kış Kampında Ne Giyilir?

Kamp yapmak için genellikle sıcak havalar tercih edilir, ama siz tercihinizi sonbahar ya da kış mevsiminden yana kullanmış olabilirsiniz. Bu noktada öncelikle doğru kamp çadırı seçiminin önemli olduğunun altını çizmek isteriz. Soğuk hava koşullarına uygun model tercihi yapmak için “Kamp Çadırı Çeşitleri” infografiğimize göz atabilirsiniz.

Şimdi, soğuk havalarda kampa giderken kıyafet seçimi nasıl yapılır, anlatalım.

  • Konfor önemli, ama sonbahar ve kış aylarında kamp yapacaksanız sizi soğuk hava koşullarından koruyacak kamp giysileri tercih etmeniz de çok mühim. Soğuk havalarda, “katmanlı” bir şekilde giyinerek vücudunuzu sıcak tutabilir, zorlu hava koşullarından önemli ölçüde korunabilirsiniz.
  • Cildinize temas eden giysiler iç katman olarak adlandırılır. Bu giysilerin seçiminde terlemeyi engelleyen, nemi uzaklaştıran kumaşlara sahip alternatifleri tercih etmelisiniz. Giysilerin sizi rahatsız etmeyecek şekilde sarması vücut sıcaklığını korumak açısından oldukça önemli.
  • İç katmanın üzerine giydiğiniz sweatshirt, kazak gibi giysiler orta katman olarak kabul edilir. Bu giysilerin seçiminde de vücudunuzu sıcak tutacak, nemin buharlaşmasına izin verecek kumaşlar tercih etmelisiniz.
  • Rüzgâr, yağmur, hatta belki kar… Dış katmanın amacı işte tüm bunlara karşı sizi maksimum derecede koruyabilmek. Su geçirmez montlar ve yağmurluklar dış katman giysileri olarak tercih edilebilir. Rahat hareket edebilmek için bu katman özelinde seçeceğiniz giysilerin hafifliğine de önem vermelisiniz.
  • Hafif, ıslandığında hemen kuruyabilen bir pantolon ya da tayt giymek kış aylarında kamp yapmak isteyenler için uygun olabilir. Aynı zamanda pantolonun altına termal bir içlik giymek de sizi soğuğa karşı koruyacaktır.
  • Kış aylarında kamp yapmak isteyenler için ayakkabı seçimi de oldukça önemli. Su geçirmez, ayağınızı sıcak tutabilecek ve ıslak zeminlerde kaymayacak bir bot tercih edebilirsiniz.
  • Kalın ama hava alan çorapların yanı sıra tozlukları da kampa giderken yanınızda götürebilirsiniz.
  • Bere, atkı, eldiven gibi koruyucu giysileri de kamp çantanıza koymayı unutmamalısınız.

Kışın Kampta Ne Giyilir

Kampa giderken hangi mevsimde nasıl giyinilir, anlattık. Şimdi sıra, güzel bir kamp alanı bulmakta! “Koçtaş Kamp Tatili Rehberi” sayfamızda, isteklerinize uygun kamp alanlarını inceleyebilir, seçtiğiniz özelliklere uygun kamp malzemelerini keşfedebilir ve satın alabilirsiniz.

Keyifli bir tatil dileriz.