Bakımı Kolay, Yararı Çok: Aloe Veranın Faydaları

Aloe veranın yararları

Doğanın rahatlatıcı etkisini uzun uzun anlatmamıza gerek yok. İşte, tam da bu etki nedeniyle daha doğal bir ortam yaratmak, kendimizi doğanın bir parçası gibi hissetmek ve dolayısıyla o rahatlatıcı etkiden yararlanmak adına evde bitki bakımı için kollarımızı sıvıyoruz.  Elbette evde bakımı yapılan her bitki özel, her bitki güzel; ama izin verirseniz son yıllarda pek çok evde olan ya da çoğu kişinin evinde bakmak istediği aloe verayı farklı bir yere koymak istiyoruz. Çünkü evlere tropikal bir hava katan aloe vera bitkisi, yaşam alanını güzelleştirmekten çok daha fazlasını yapıyor. Haydi gelin; aloe veranın yararları nelerdir, aloe vera ne işe yarar sıralayalım. Fakat başlamadan minik bir uyarıda bulunmamız faydalı olacaktır: Tüm önerilerimiz için önce doktorunuzun görüşünü almayı ihmal etmemenizi öneririz. Çünkü doğal bir içerik olsa da aloe vera, cildinizde beklenmeyen sonuçlar oluşmasına neden olabilir.

İster güneş yanıklarında olsun, ister evde kaza sonucu oluşan hafif yanıklar ve yaralar olsun, rahatlatıcı ve iyileştirici bir etkiye sahip olan aloe veradan yararlanabilirsiniz. Yüzyıllardır medikal olarak kullanılan aloe vera yaprağını ortadan kestikten sonra jel gibi olan kısmını cildinize direkt olarak uygulayabilirsiniz. Hatta bu uygulamayı yapmadan önce aloe verayı buzdolabında tutmak, soğuğun da etkisiyle acınızın daha da hafiflemesine yardımcı olabilir. Bu arada eğer güneş yanıkları için farklı çözümler arıyorsanız “Doğru Bilinen Yanlışlardan Uzaklaşın: Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?” yazımızı okumanızı öneririz. Aloe veranın cilde faydaları

  • Akne Sorunu ile Savaşır

Aloe vera neye iyi gelir?” sorusunun cevaplarından biri de akneler! Hayatınızın bazı dönemlerinde savaşmak durumunda kaldığınız akne sorununa karşı bir çözüm arıyorsanız evinizde yetiştirdiğiniz aloe veralar size yardımcı olabilir. Peki, sivilce tedavisi için aloe vera nasıl kullanılır? Dilerseniz aloe vera yapraklarını ortadan kesip jelimsi bölümü doğrudan cildinize uygulayabilir, dilerseniz de bu jel bölümünü dış yapraklardan ayırdıktan sonra blender’dan geçirip sıvı hale getirerek nemlendirici kreminizin içine dâhil edebilirsiniz. Fakat elbette ki direkt uygulamak daha hızlı sonuç almanızı sağlayabilir. Bu noktada, uygulamadan önce doktor görüşünün çok önemli olduğunu bir kez daha hatırlatalım.

  • Ciltteki Yaşlanma Etkilerini Yavaşlatır

Aloe veranın cilde faydaları arasında ciltte zamanla oluşan yaşlanma etkilerini yavaşlatmak da yer alıyor. Pek çok doğal yaşlanma kreminin içeriğinde bulunabilen aloe vera bitkisinin jelini, kullandığınız kreme ekleyebilirsiniz. Bu sayede yaşlanmanın yavaşlamasının yanı sıra cildiniz daha parlak ve elastik bir yapı kazanabilir. Aloe vera ne işe yarar

  • Sağlıklı Saçlara Kavuşmanıza Yardımcı Olur

Satın aldığınız kişisel bakım ürünlerinin bazılarında aloe veranın yer alması tesadüf değil. Aloe veranın cilde yararları oldukça fazla. Peki, bazı şampuanların içeriklerinde de aloe veranın olduğuna dikkat ettiniz mi? Çünkü aloe vera, saçlarınızın güçlenmesine ve nemlenmesine yardımcı olabilir. Ayrıca aloe veranın saça faydaları arasında kepek sorununa çözüm olmanın yer aldığını da belirtelim. Peki, aloe vera saç bakımı için nasıl kullanılır? Aloe vera yaprağını kestikten ve yeşil dış yüzeyini soyduktan sonra jölemsi bölümü blender’dan geçirip sıvı hale getirin. Elde ettiğiniz aloe vera suyunu, duştan önce saç derinize ve saçlarınıza uygulayıp 20 dakika bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Bu uygulama hem saçlarınızın güçlenmesine hem de nemlenmesine yardımcı olabilir.

Aloe Vera Yaprağı Nasıl Kesilir?

Aloe veranın kullanım alanlarından bahsettik. Peki, bitkinize zarar vermeden aloe vera yaprağını nasıl kesebilirsiniz? Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta yetişkin bir yaprak seçmek. Seçtiğiniz yaprağı, gövdeye bağlandığı noktadan bir bıçak ya da makas yardımıyla kesebilirsiniz. Kesim aşamasında gövdeye ve köklere zarar vermediğinize emin olmalısınız. Yaprağı bitkiden ayırdıktan sonra öncelikle dikenli kısımları olan yan kısımlarını bıçak ile kesmelisiniz. Ardından elinizle ya da yine bıçak yardımıyla yeşil kabukları soyabilir ya da bu kabukları soymadan aloe verayı ortadan kesebillirsiniz. Aloe vera bakımı

Aloe Vera Nasıl Dikilir?

Bitki bakımında toprak seçiminin oldukça önemli bir unsur olduğundan bahsetmiştik. Aloe vera için sukulent toprağı tercih edebilirsiniz. Aloe verayı toprağa ekmek için öncelikle bitkinizin boyutuna uygun şekilde seçtiğiniz saksının içerisine toprak koymalısınız. Ardından bitkinizi yerleştirmeli ve üst kısmını toprakla kapatıp kökün toprak altında kalmasını sağlayarak bitkiyi sabitlemelisiniz.

Aloe Vera Bakımı Nasıl Yapılır?

Aloe veranın sağlıklı bir şekilde yetişebilmesi için güneşli ve minimum 10°C-15°C sıcaklıkta olan ılık ortamlara ihtiyacınız var. Kışın haftada 1 kez, yaz aylarında ise haftada 2 kez üstten sulayarak bitkinin bakımını yapabilirsiniz. Bu arada fazla miktarda su vermenin bitkinizin köklerine zarar verebileceğini unutmamalısınız. Aloe veranın faydaları Evde aloe vera yetiştirmek #güzelfikir! Bu arada eğer siz de bitki bakıyorsanız ve bu konudaki ipuçlarını merak ediyorsanız “Doğa ile Buluşun: Bitki ve Çiçek Bakımı İçin Püf Noktaları” yazımızın size büyük yardımı dokunacak!