İhtiyacınıza ve Dekorasyonunuza Uygun Bir Dokunuş: Dresuar Modelleri

Dresuar Çeşitleri

Şık bir ev dekorasyonunun sırrı nedir? Kullandığınız renklerin birbirleriyle uyumu mu? Mobilyalarınızın şık olması mı? Özgün bir dekorasyon stili tercih etmek mi? Evet; bunların hepsi elbette önemli; ama bir cevap verilmesi gerekiyorsa biz, “En büyük eşyanın en küçük detaylarla arasında uyum olması.” derdik.

Şık bir ev dekorasyonu yapmak, bütünsel şıklık yakalama sanatı olsa da özellikle boyutlarından dolayı daha çok dikkat çekebilen büyük eşya seçiminde ince eleyip sık dokuduğunuzu biliyoruz. Koltuk takımı, masa, konsol gibi ürünlerin yanı sıra son dönemlerde pek çok evde kendine yer bulmaya başlayan dresuarları da bu gruba dâhil edebiliriz. Peki, şimdi, dresuar çeşitlerini yakından tanımaya ne dersiniz?

Dresuar Nedir, Nerede Kullanılır?

“Dresuar” dilimize Fransızcadan geçmiş bir sözcük ve dresuarları kabaca “büyük sehpa” olarak tanımlayabiliriz. Genellikle evlerin antrelerinde kullanılan bu mobilyalar, günümüzde salonlardan yatak odalarına, hatta bahçelere bile konumlandırılıyor. Yaşam alanlarınızda dresuarları hangi amaçla kullanabileceğiniz konusundaki trendleri sizinle paylaşalım.

  • Bahsettiğimiz gibi dresuarlar, antrelerin vazgeçilmezi. Evinizin girişinde hoş bir görsellik sunan bu mobilyaları aynalı olarak tercih edebilir ve antredeki ayna ihtiyacınızı, duvara monte edilen aynalarla yerden tasarruf ederek karşılayabilirsiniz.
  • Hangi dekorasyon stilini uygularsanız uygulayın, günümüzde büyük ve ihtiyaçtan çok daha fazlasını sunan mobilyalar pek tercih edilmiyor. İşte, dresuarlar da tam bu noktada oldukça kullanışlı. Salonunuzda yer verebileceğiniz dresuarların üzerine bitkilerinizi konumlandırabilir, dresuarların çekmecelerini küçük eşyayı koyabileceğiniz depolama alanı olarak kullanabilirsiniz.
  • Dresuarlar yemek odaları için de oldukça kullanışlı. Bu mobilyalara yemek odasında yer vererek içeceklerinizi ya da yemeklerinizi dresuar üzerine koyabilir ve servisi burada yapabilirsiniz. Güzel fikir, değil mi?
  • Yatak odası, dresuarlara sık yer verilen alanlardan biri oldu. Aynalı şifonyerler yerine aynalı dresuarları tercih edebilir ve dresuarları makyaj masası olarak kullanabilirsiniz.
  • Balkon ya da bahçeler de dresuarlarla güzelleşebilecek alanlar arasında. Yağmurdan etkilenmeyecek tenteli ya da tavana sahip bir alana yerleştirebileceğiniz dresuarlara, yemek odasında olduğu gibi yiyecek ve içeceklerinizi koyabilir; misafirlerinizi sizin için daha pratik olacak bir şekilde ağırlayabilirsiniz.

Dresuar Modelleri

İhtiyacınıza Uygun Seçim Yapın: Aynalı mı, Aynasız mı? Ayaklı mı, Duvara Monte mi?

Dresuar modelleri arasından seçim yaparken elbette tek inceleyeceğiniz unsur, ürünün rengi olmayacak. Evinizde uyguladığınız dekorasyon tarzına uygun ürünü seçme konusunda ilk adımı aynalı, aynasız, ayaklı ya da duvara monte seçenekler arasında karar vererek atabilirsiniz.

  • Evet, dresuar modellerinin tasarımları ayaklı oluyor. Ama bazı modellerde ayak sadece görsel bir unsur. Yani dresuarın ayakta durmasına yardımcı olmuyor. Bu nedenle bazı dresuarların duvara monte edilmesi gerekebiliyor. Dolayısıyla alanınıza ve ürünü duvara monte etmek isteyip istemediğinize göre karar verebilirsiniz.
  • Sıkça karşılaşacağınız terimlerden biri de aynalı dresuar ve aynasız dresuar. Aynalı dresuar çeşitlerinde alttaki sehpaya ek olarak bir aynaya sahip oluyorsunuz, ama bu ayna sehpadan bağımsız bir şekilde duvara monte ediliyor. Aynasız dresuar modellerinde ise ayna, ürüne dâhil olmuyor. Eğer alanda bir aynaya ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız ya da alan küçükse ve büyük göstermek istiyorsanız aynalı ürünleri tercih edebilirsiniz. Zaten alanda dekoratif olarak aynalara yer verdiyseniz bu durumda aynasız ürünleri tercih edebilirsiniz.

Şimdi; modern, country ve klasik dekorasyon stilleri doğrultusunda seçim yaparken hangi detaylara sahip olan ürünlerin sizin için uygun olabileceğini inceleyelim.

Modern Dresuar Modelleri

Modern dekorasyonda en dikkat çekici unsurlar hiç kuşkusuz ki sade tasarımlar, canlı renkler ve geometrik tasarımlar! Tabii bunların yanı sıra ahşabın da modern dekorasyonu tamamlayabildiğini unutmamak lazım. Kahverengi tonlarını canlı renklerle buluşturan, ayak kısmı geometrik tasarımlı modern dresuar modelleri evinizde hoş durabilir.

Modern Dresuar Modelleri

Country Dresuar Modelleri

Country dekorasyon eşittir doğanın yansıması! Tam da bu nedenle ahşabın olmadığı bir country dekorasyon uygulaması düşünülemez. Nostaljik detaylara sahip ahşap dresuar modellerini inceleyebilirsiniz. Hatta konsola benzeyen, büyük dolaplı ürünleri de seçim yaparken değerlendirebilirsiniz.

Country Dresuar Modelleri

Klasik Dresuar Modelleri

Söz konusu klasik stile sahip dresuarlar ise tercihinizi ferforje dresuar modellerinden yana kullanabilirsiniz! Bunun yanı sıra roze altın, pirinç, altın gibi detayları barındıran ürünler de evinizde hoş durabilir.

Klasik Dresuar Modelleri

Dresuar fiyatları; üründe kullanılan malzemeye, mobilya büyüklüğüne ve özelliklerine göre farklılık gösterebilir. Ama hiç merak etmeyin; Koçtaş’ta bütçenize ve tarzınıza uygun ürünü bulmakta zorlanmayacaksınız! Farklı tarzda, farklı kullanım alanlarına uygun dresuar modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor.