Test Zamanı: Aradığınız Sehpa Çeşidini Birlikte Keşfedelim!

En İyi Sehpa Türü Hangisi?

Pek fark etmesek de sehpa, evin büyük mobilyaları kadar sık kullanılan eşyalarından birisidir. Elimizdeki bardağı koymak, çiçek vazosunu yerleştirmek ya da kumandayı aramak için önce sehpaya uzanıyoruz. Elbette sehpa yalnızca kullanışlılık bakımından değil, dekorasyona etkisi ile de büyük bir fark yaratıyor. 

Odanın odak noktası olarak orta sehpa, dekorasyonun tamamlayıcısı olması bakımından zigon sehpa ya da koltukları bütünleyen bir eşya olarak yan sehpa. Tüm sehpa modelleri, kullanıldıkları alana estetik bir hava veriyor. Elimizin altında bir sehpanın ne kadar gerekli olduğunda hemfikir olduğumuzdan eminiz. 

Ancak çok sayıdaki sehpa çeşidi söz konusu olduğunda hangi modelin en iyisi olduğuna karar vermenin de zor olduğunun farkındayız. Gelin, isabetli bir sehpa seçimi yapmanın en pratik ve eğlenceli yoluna birlikte bakalım. Sehpa seçimi testimizi çözün, eviniz için ideal modele karar verin. Elbette önce birkaç püf noktasını paylaşmadan da geçmek istemeyiz.

Sehpa Çeşitleri adlı yazımızı da okuyarak tüm sehpa çeşitlerini öğrenebilirsiniz.

Sehpa Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sehpa Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ev dekorasyonunuzu bütünleyen ve kullanımı kolay bir sehpa seçmek için bazı konulara dikkat etmenizi öneririz:

Yükseklik: Koltuk yanında kullanacağınız sehpaların koltuk kolundan yüksek bir boyutta olmamasına dikkat edin. Böylece sehpa üzerindeki eşyalara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Öte yandan sehpanızı tabak, bardak gibi eşyalarınızı koyacağınız bir yerden ziyade dekoratif eşyaları yerleştireceğiniz bir alan olarak düşünüyorsanız durum biraz daha farklı. Modern bir görünüm için koltuktan yüksekte bir yan sehpa ya da çok alçakta bir orta sehpa da tercih edebilirsiniz.

Genişlik: Kullanım amacına göre sehpa genişliğine karar verebilirsiniz. Dekorasyonda büyük objelere yer veriyorsanız geniş yüzeyli bir sehpa tercih edebilirsiniz. 

Ancak genişliği ne olursa olsun özellikle yan sehpa eninin koltuk kolundan uzun olmamasında fayda var. Uzun sehpalar hem çok yer kaplar hem de kullanılmayan bir alan oluşur.

Şekil: Sehpa şekli dekorasyon zevkinizle yakından ilişkili. Dekorasyonda geometrik ögelere vurgudan hoşlanıyorsanız dikdörtgen ya da kare sehpa kullanabilirsiniz. Tam tersi bir etki için yani köşeli mobilyaların görünümünü yumuşatmak amacıyla da yuvarlak ya da oval sehpa ideal bir seçim olabilir. 

Şeklin önem kazandığı bir diğer konu ise güvenlik. Evinizde ileri yaşta bir aile büyüğünüz ya da küçük çocuğunuz varsa köşeli sehpa yerine kenarları tehlike oluşturmayacak yuvarlak modelleri tercih edebilirsiniz. 

Malzeme: Artık neredeyse tüm sehpa modelleri farklı malzemelerin birleşimi ile tasarlanıyor. Elbette malzeme seçiminde öncelik uzun ömürlülük. Bunu sağlamak için de ev içi alışkanlıklarınızı gözden geçirin. 

Örneğin kediniz ya da küçük çocuğunuz varsa uzun ömürlü bir kullanım için cam yerine ahşap sehpayı tercih edebilirsiniz. Öte yandan kolay temizlenebilir olması için de mermer sehpa kullanabilirsiniz. 

Dekorasyon: Malzeme, ev dekorasyon stilinizi de en çok etkileyen konulardan birisi. Rustik, minimalist ya da İskandinav tarzı dekorasyonda yalnızca ahşap, geleneksel dekorasyonda ahşap ve mermer birleşimi, modern dekorasyonda ise cam, metal veya ahşabın birlikteliğinden faydalanabilirsiniz. 

Dekorasyonda çarpıcı bir etki oluşturmanın diğer yolu da farklı şekil ve boyutlarda sehpalara bir arada yer vermek. Bu sefer bir değişiklik yapıp üçgen ve dikdörtgen sehpayı, çok yüksek ve alçak sehpayı bir arada kullanmaya ne dersiniz?

Dekorasyonda beklediğiniz etkiyi yaratacak sehpa modelleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için de Koçtaş’ı ziyaret edebileceğinizi hatırlatalım. Şimdi, hazırsanız sadece 6 soruda ideal sehpa çeşidini bulalım.