Farklılığa Hazır mısınız: Yemek Odası Dekorasyon Önerileri

Yemek Odası Dekorasyon Önerileri

Ailenizle ve sevdiklerinizle bir araya gelip lezzetli sofralar kurduğunuz yemek odanızın dekorasyonuna önem vermeden olmaz! Bu nedenle biz de yemek odası dekorasyon önerileri vererek şık bir alan yaratmanıza yardımcı olmak istiyoruz. Tabii yemek odası diye bahsettiğimiz alanın ayrı bir oda olmasına da gerek yok. Vereceğimiz önerileri salon ve yemek alanının bir olduğu odalarda da değerlendirebilirsiniz. Haydi, gelin birbirinden güzel yemek odası dekorasyonu fikirlerine göz atalım.

Yemek Odası Masası Modelleri

Yemek odası mobilyaları, alanın şıklığını doğrudan etkiler. İhtiyaçlarınıza ve zevkinize uygun yemek odası takımları bulacağınıza hiç şüpheniz olmasın; fakat dekorasyon trendlerinin izinden gitmek isterseniz sizin için birkaç önerimiz olacak.

Yemek masası sandalyelerini masaya takım seçmektense masa tercihinde farklı, sandalye tercihinde farklı tasarımları değerlendirebilirsiniz. Bu son dönemlerde oldukça dikkat çeken bir dekorasyon trendi. Tarzınıza en uygun sandalye modellerinin hangisi olduğunu belirleme aşamasında desteğe ihtiyacınız olursa da “Sandalye Çeşitleri” yazımıza göz atabilirsiniz. Ayrıca bankları yemek masasının bir bölümünde sandalyeler yerine tercih etmek de değerlendirebileceğiniz fikirlerden.

Tabii seçeceğiniz yemek masasının ve sandalyelerinin konforlu olması da önemli. Sağlıklı bir seçim yapabilmek için dilerseniz “Şık Sofralar, Unutulmaz Anılar: Yemek Masası Nasıl Seçilir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yemek Masa Sandalyesi

Son zamanlarda en popüler aydınlatma ürünlerinden biri hiç kuşkusuz sarkıtlar. Özellikle ayrı amaçla kullanılan alanların bir arada bulunduğu odalarda (salon ve yemek alanının bir arada bulunması gibi) sarkıtlar dikkat çekici ve noktaları birbirinden ayırma görevi üstleniyor. Yani yemek masasının üzerine bir sarkıt yerleştirmek, yemek odası dekorasyonu yaparken değerlendirebileceğiniz bir fikir!

Evin Olmazsa Olmazı: Yemek Masası Çeşitleri Nelerdir? adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Yemek Odası Dekorasyonu Örnekleri

Dilerseniz yemek odası aydınlatmasında birden fazla sarkıt da kullanabilirsiniz. Hatta farklı tasarımlara sahip aydınlatma ürünlerinden yardım alarak sıra dışı bir ev dekorasyon uygulaması da yapabilirsiniz. Bu arada salon ve yemek alanı aynı odadaysa konsol gibi mobilyalar alanı bölmek için ideal!

Yemek Odası Dekorasyonu

Eğer sarkıt gibi bir aydınlatmaya ihtiyaç duymuyorsanız, ama sarkıtların sunduğu görsellikten hoşlandıysanız bitkilerden yardım almaya ne dersiniz? Masanın üzerine tavandan sarkıtacağınız sarkan yapraklı bitkiler de yemek odası dekorasyonuna bambaşka bir hava katabilir.

Yemek Odası Tasarımları

Yemek odası dekorunu şık kılacak uygulamalardan biri diğeri ise hiç kuşkusuz duvar dekorasyonu! Yemek odası duvar dekorasyonunda büyük bir aynaya yer verebilirsiniz. Özellikle küçük yemek odası dekorasyonu yapıyorsanız açık renkleri tercih etmek ve aynalardan yardım almak uygun olacaktır.

Yemek Odası Fikirleri

Salon dekorasyonunda olduğu gibi yemek alanında da tablolardan ve çerçevelerden yardım alabilirsiniz. Özellikle birbirini tamamlayan görsellerin çok hoş durduğuna değinmeden geçmeyelim.

Yemek Odası Duvar Dekorasyonu

Duvarlarda çıta uygulaması ve duvar kağıtları evin her alanında olduğu gibi yemek odasında da değerlendirilebilecek bir fikir. Dilerseniz alanda sadece çıta uygulamasına yer verip daha sade bir görünüme imza atabilir, dilerseniz de çıta ve duvar kağıdını birlikte kullanarak daha hareketli bir dekorasyon uygulayabilirsiniz.

Diğer bir seçeneğiniz ise geometrik duvar boyama uygulamalarını değerlendirmek. Fakat söz konusu yemek alanları olduğunda, açlık hissini artıran kırmızı renkten uzak durmanız gerektiğini hatırlatalım. Yemek odası tasarımında pastel renkleri tercih etmek sağlıklı bir seçim olacaktır.

Eğer oturma ve yemek alanları aynı odadaysa alanları ayrıştırmak adına yemek masasının bulunduğu nokta için farklı duvar kağıdı seçmek de uygulayabileceğiniz bir dekorasyon trendi olabilir.

Yemek Odası Tasarımı Fikirleri

Duvar dekorasyonu trendlerinden bir diğeri de duvarları tabaklarla ya da dekoratif hasır objelerle süslemek. Bu fikri isterseniz yemek masası arkasına yapıştırdığınız duvar kağıdının üzerinde, isterseniz de tek renk duvar boyasının üzerinde hayata geçirebilirsiniz.

Sıraladığımız yemek odası dekorasyon örnekleri ile alanı bambaşka bir havaya bürümeniz mümkün. Bu arada ihtiyacınız olan yemek masaları ve sandalyeler için Koçtaş’a göz atmayı unutmayın!