Kış Öncesinde Evde Yapılması Gerekenler

Kış Öncesinde Evde Yapılması Gerekenler

Pencereler artık sürekli açık değil, kombileri açmaya sayılı günler kaldı, kışlık giysiler size göz kırpıyor… Evet, kışa girdik giriyoruz. Soğuk kış aylarını, yaşam alanınızda rahat geçirebilmek için ise kollarınızı sıvayıp bazı hazırlıklar yapmanız şart. Peki, kışa hazırlık için evinizde yapmanız gerekenler nelerdir? İşte, kış gelmeden yapılması gerekenler:

Kombinizin ve Radyatörlerinizin Kış Bakımını Aksatmamalısınız

Yaz aylarında sadece sıcak suya ulaşmak için yardım aldığınız kombinizin kış modunu açma zamanı geliyor! Güvenli ve tasarruflu kullanımın yanı sıra kış mevsiminin zorlu koşullarından, arıza gibi kötü sürprizler nedeniyle etkilenmemek için de kombinizin rutin bakımını yaptırmanız oldukça önemli. Kombinizin yetkili servisinden bu konuda yardım alabilir ve kışa girmeden var olan ya da olması muhtemel sorunların önüne geçebilirsiniz. Eğer aklınızda “Kombi bakımı gerekli mi? Kombi bakımında neler kontrol edilir?” gibi sorular varsa “Kombi Mevsimi Geldi: Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?” yazımızı okuyabilir ve sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz.

Kombinizde herhangi bir sorun olmasa bile radyatörlerde var olan sorunlar evinizin istediğiniz derecede ısınmasını olumsuz etkileyebilir ya da yaşam alanınızda ideal sıcaklığa ulaşmak için kombinizi yüksek derecede yakmanız gerekebilir. Soğuk havalarda bu durumu yaşamamak için ise kışa girerken yapılması gerekenler arasında kesinlikle radyatörlerinizin kışa hazır olup olmadığını kontrol etmek yer alıyor! Radyatörlerin havasını alıp iç ve dış temizliklerini yapmak, kış öncesi aksatmamanız gereken bir konu. “Isı Tasarrufunda O da Söz Sahibi: Radyatör Bakımı Nasıl Yapılır?” yazımızı okuyarak bu konuda size yardımcı olacak detaylara ulaşabilirsiniz.

Kışa Hazırlık Rehberi

Isı İzolasyonu ve Tasarruf Yapmak #GüzelFikir

Bunu hatırlatmak pek hoşumuza gitmiyor, ama dost acı söyler: Kış ayları eşittir daha yüksek doğal gaz ve elektrik faturaları! Ama hiç merak etmeyin; hava koşulları ile daha tasarruflu bir şekilde baş edebilmek mümkün. Nasıl mı? Elbette ısı izolasyonu yaparak! Üstelik ısı izolasyonu sayesinde sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da yaşam alanınızdaki ideal sıcaklığı koruyabilirsiniz. Eğer siz de izolasyon sayesinde daha sıcak ve aynı zamanda tasarruflu günler geçirmek istiyor, “Isı yalıtımı nedir, faydaları nelerdir, ısı izolasyonu nasıl yapılır?” gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız “Sıcacık Evler ve Tasarruf Hayal Değil: Isı İzolasyonu” yazımızı kesinlikle okumanızı öneririz.

Ay sonunda gelen faturaların tutarını düşürmeyi elbette hepimiz isteriz ve bunun için yapılması gereken en önemli şeyin da tasarruf yapmak olduğunu da biliriz. Fakat gelin görün ki “Elektrik ve doğal gaz tasarrufu nasıl yapılır?” sorusuna zaman zaman eksik cevap verilebiliyor ya da doğru bilinen yanlışlar, tasarrufun önünde büyük bir engel oluşturuyor. Aslında elektrik ve doğal gaz tasarrufu yapmak sanıldığı kadar zor değil. Bütçenizi rahatlatacak çözümlere göz atmak için “Soğuklara Karşı Hazırlanın: Doğal Gaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?” ve “Damlaya Damlaya Göl Olur: Kış Aylarında Aydınlatmada Tasarruf Etmenin Yolları” yazılarımızı okuyabilirsiniz.

Kış Gelmeden Yapılması Gerekenler

Mevsimlik Kıyafetleri Çıkarma Zamanı Geldi

Kazaklarınız, kışlık pantolonlarınız, yorganlar, battaniyeler… Kış gelmeden önce yapılması gerekenler arasında elbette mevsimlik giysi ve ürünleri çıkarıp yazlıkları kaldırmak da var! “Mevsimi Olmayan Giysi ve Ürünler Nasıl Kaldırılır, Saklanır?” yazımız, yazlıklarınızı kaldırıp kışlıklarınızı gardırobunuza yerleştirirken size rehberlik edebilir. Ayrıca kişisel eşyanızı güvelerden korumak da oldukça önemli. Güveleri giysilerinizden uzak tutmak için yapmanız gerekenleri ise “Güvelerden Korunma Yolları Nelerdir? Güvelerden Nasıl Kurtulunur?” yazımızda bulabilirsiniz!

Kışlıkları Çıkarın

Kış Atmosferini Dekorasyon Sayesinde Evinizle Buluşturmaya Ne Dersiniz?

Mevsimi evinizde hissetmek kesinlikle #güzelfikir! Mevsimin atmosferini evinizde yaşayabilmek için ise yapmanız gereken elbette kış dekorasyonunu uygulamak! Kışı sıcacık bir biçimde evinizde yansıtmanızı sağlayacak birbirinden güzel dekorasyon önerileri “Kışı Evinize Davet Edin! Kış Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazımızda sizi bekliyor!

Bu arada dilerseniz kış balkonunda da mevsimin güzel enerjisini yansıtabileceğinizi hatırlatalım. Peki, kış bahçesi nasıl dekore edilir? Cevabı “Kışın Tadını Çıkarın: Kış Bahçesi Dekorasyonu ve Hobi Köşesi” yazımızda! Ayrıca dilerseniz balkonunuzu kışa uygun bir şekilde dekore edebilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz! İlham verici kış balkonu dekorasyon önerileri için videomuzu izlemeniz yeterli.

Önerilerimiz sayesinde kışınızın daha konforlu ve tasarruflu geçmesi mümkün! Mükemmel bir kış geçirmenizi dileriz.

Mevsimin Tadını Çıkarın: Kış Aylarında Evde Vakit Geçirmek İsteyenler İçin 5 Öneri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.